Jézus elindult, József megérkezett

Múlt szombaton megtartottuk az alcsúti Jézus kurzus első fordulóját. Maga a kurzus jól sikerült, szép volt. A résztvevők érdeklődők és együttműködők. Jó a szünetekben az efféle mondatokat hallani: "teológiát végeztem, de még soha nem hallottam így az evangéliumokról". Isten újra és újra megerősíti, h. van vmi különös és egyedi abban, amit a mi kurzusaink által akar az embereknek elmondani. Sokszor az a benyomásom, hogy már az a tény, h. érzelmileg is komolyan vesszük, amiről beszélünk, kérügmatikus erővel bír... Ez nem az Egyház kötelező tanítása, csak némi morfondírozás részemről. ;)

Az előkészületek gyakorlati oldalán még mindig van mit fejlődnöm nekem is, a szolgálócsapatunknak is. De jó érzés volt a túl hosszúra nyúlt technikai, pakolósdi, megbeszélősdi péntek "este" után szombat reggel azzal indulni, h. minden készen áll. Nyugodtan és egységben dicsőítünk a nap elején, h. amire érkeznek az első - mindig korábban befutó - résztvevők, addigra már valóban fogadni tudjuk őket.

Magával a Jézus kurzussal sok munkám van, mert az eddig tartott változatokat rendezem most egységbe, hozzánézem a Bandistákon lévő jegyzeketek két régi Pepe kurzusról, így készül vmiféle adaptált vázlat javaslat. Ezen még lesz munkám bőven, sok idő a 3 féle forrásból összerendezni. Márk és Máté van meg, ők sem teljesen.

Gellért némi nagyon alap html-írás tréninget tartott nekem a múlt héten, így ezzel felvértezve írtam meg a zalaegerszegi Ászáf kurzus saját oldalát a honlapon. A bannerkép szerkesztése egyelőre a legidőigényesebb, mert az Inkscape c. számomra profi prg. túl sok funkcióval bír ahhoz, h. haladós legyen, amit művelek vele... A kép azért mégiscsak olyan fokon készült el, h. Gellért hozzájárulása nem kellett sokkal meghaladja a korrektúra szintet... ;)

A szokásos adminisztrációs feladatok mellett volt némi külhoni levelezés az éppen a nemzetközi mexikói szemináriumon lévő Krzysztof atyával a lengyel iskolától, meg azzal az emberrel, aki Pepének vázlatok ügyében segédkezik, így már megérkezett hozzánk a József, az álomlátó kurzus anyaga. Még van rajta némi technikai munka, amit Gellért kell végezzen rajta ahhoz, h. aztán nekiláthassak a fordításának.

Ma délután felhoztam az Emmausz kurzus kellékeit a raktárból, szerkesztgettem a leltáros táblázatot. Nem tökéletes, de használható már.

  • obo