A nyárból az őszbe

No, igen, nem vagyok akkora nagy blogger... De azért igyekszem most beszámolni a legutóbbi bejegyzés óta történtekről.

Folyamatosan van dolgom kurzusjelentkezések és munktatársi adminisztráció terén: hol új adatokat kell rögzíteni, hol segítek valakinek, aki elfelejtette jelszavát stb. Augusztus végén elkezdtünk a tanácsülésre készülni. Meghívóírás, részvételi szándék és szállásigény adminisztrálása... És nekiláttam a Nagy Raktárrendező Vállalkozásnak! Jó pár félnapot töltöttem lent a mélygarázs világában napfény, friss levegő, vízelvezetés és vízvételezés, sőt térerő nélkül. (Na jó, a két fémajtó között kb. 1 méteres magasságban akad néha 1 pontnyi térerő...) Igazából élveztem ezt a munkát: sok érdekes leletet leltem az áááá végre megvaaan!-tól az ez meg mi a búbánat lehet??? skálán kalibrálható érzelemvilág hullámvasútján átélve e felfedezői tevékenység adrenalinszintre és szívbéli létemre gyakorolot hatását!! No, az viszont kétségtelen megelégedéssel töltött el, amikor az ezzel tölött napok végén úgy néztem be e tengerszint alatt megbúvó szűkös kis polcvilágba, h. ott örvendetes rendet kezdtem alakulni látni. Szóval kiderült, hogy a dolgok térebeli eloszlását a REND jelensége igencsak meg tudja változtatni, és ennek következtében maga a tér is átalakul: expandál! Magyarul: végre rend van, és kiderült, h. nincs dugig a raktár, hanem még szabad hely is van benne bőven. Ez pedig jó!

A munka vége még messze van. A plakátok külön nagy fejezet lesz ebben a vállalkozásban, a kelléktár pontos leltárt nyomon követő, köcsönzést nyilválntartó rendszerének mehgalkotása szintén. Ez utóbbin már dolgoztam, de még nincs kész. A plakátosdi pedig teljes egészében előttem áll még. Csak egy pl. a jelen állapotokról: a múltkor 1,5 órámba telt az Emmausz plakátjait megtalálni, és arról most nem is szólok, milyen állapotban... :( De majd ezen is javítunk a jövőben. Tehát a Nagy Raktárrendező Vállalkozás folyamatban.

Szeptember első hétvégéje volt a tanácsülés. Előtte nagyüzemben lektoráltam az Új élet Krisztusban vázlatot. Gellért egész kevés elírást vétett, megdicsértem ;).  Nekem ezt volt az első alkalom, ahol a tanács tagjaként vettem részt. Voltam korábban meghívottként egy-egy téma erejéig tanácsülésen, most viszont még a jegyzőkönyvet is én vezettem (azt hiszem, ezért Kati lehet a leghálásabb, h. végre nem neki kellett). Jó volt részt venni a hosszú ideje húzódó, fajsúlyos témák megbeszélésén. Mind az Alapszabály, mind az ÚÉK adaptáció kérdése a sok megvitatás és sokféle módosítás után most lezárható állapotra jutott, és néhány részletkérdéstől eltekintve nem volt már bennük tartalmi megvitatnivaló. A tanács együtt dolgozott, egyetértett, és ez jó volt. Az ÚÉK-val kapcs-ban persze bennem is, és nyilván sokunkban, vannak kérdések, bizonytalanságok, de látnunk kell, h. itt nehéz kérdésben sok szempontnak megfelelő egységre kellett jutni a magyar iskolának. Ez a most jóváhagyott kurzusvázlat ennek az eredménye, és biztosan nem tökéletes, de egyértelműen jó kurzus lesz ebben a formában. Innentől tehát hajrá: menjünk ÚÉK kiképezni magunkat, tartsuk a kurzust, aztán majd a felgyűlt tapasztalatokkal bölcsebben vegyük elő az esetleges módosító indítványokat, ha eljön majd annak az ideje.

Szeptemberben ezen felül volt még nemzetközi Skype-os tanácsmegbeszélés, itt a sokfelől zúgó háttérzaj a legnagyobb kihívás, aztán persze a mindenki által másképp beszélt (hadart) spanyol nyelv... Volt az elmúlt hetekben néhány levelezősdi is nemzetközi viszonylatban: írtunk Dexternek, Pepének, Sofiának (IT), az ukrán iskolának, a lengyeleknek. Van, aki válaszol is közülük :). A szálláshelyünk beázása ügy is folytatódott, nagy hír, h. megtalálták a hibát, ami persze nem nálunk volt. Jött a biztosítótól kárfelmérő, aztán egy hétre rá jött egy másik. Majd lesz belőle pénz is, meg felújítás is. A két kisebb szoba azért marad használható. Az elmúlt napokban hírleveleket írtam, de már a hónap elején rákanyarodtam a most szombaton induló 4×1 alkalmas Jézus kurzusunk feladataira: adaptációs anyagok szerkesztése, szolgálócsapat szervezés, technikai előkészület, drukk a résztvevői létszámért. Isten mostanra 24 főt jelentkeztetett be, hálásak vagyunk értük. Várom, hogy az Ige Jézusa megmutassa élő arcát mindannyiunknak!

  • obo