szeptember 2015

Indul az év

Szeptember első hetével átalakult az otthoni életünk, újra tanuljuk a családi időbeosztást és feladatokat, mivel Hani gimibe indul (ahol tanárnénik és bácsik vannak már), Dóri meg óvodába, Blanka meg otthon élvezi anyukája figyelmét. Szóval az első héten végig otthon voltam, hogy szokjuk, segítsek. De eddig volt Erának a Hawaii, mert ezután alig leszek otthon. No de lassan:

  • Jóbel

Pannonhalmán titkársági imanap

Szerdán nagyrészt a Boldogok vagytok kurzussal foglalkoztam. Összeraktam az eszköztár listáját, új időbeosztást, a kurzus áttekintését az új elemek miatt, az új (tavaly kitalált) dinamikák helyét, az vendégszereplőket, megírtam a kopt vértanú szövegét, előkerestem Laci himnuszát. És kinyomtattam a mellékleteket. Kb. 30 résztvevőnk lesz a kurzuson. Ez volt a fő tevékenység. Emellett Katival átnéztük a HomeBank szoftvert, hogy mire lenne jó, felkészültem a titkársági imanap témáira, Drupalt frissítettem, torta árajánlat után érdeklődtem a 20. éves évfordulóra és Robi atyának segítettem új számítógépet vásárolni. Hosszú nap volt.

Tanácsülés

Immár Szegedről írom ezt a bejegyzést.

Szombat reggel megérkeztek a tanácstagok és tanácskoztunk vasárnap délig: imádkoztunk együtt, megbeszéléseink voltak: beszámolók az alapokmány nemzetközi fogadtatásáról, a pápai audienciáról, az eddigi nemzetközi szemináriumról, terveztünk: 2016-os kurzusokat, 2016-os munkatársi találkozót, 2017-es európai szemináriumot, de leginkább és leghosszabban a 20 éves évfordulót. Megáldottuk az iskolát és egymást. Jó hangulatú, de munkás alkalom volt. Jól jött, hogy ilyen sok időt tettünk bele 4-en az 20 éves ünnepség forgatókönyvébe. Soha nem lett volna vége a tanácsülésnek, ha ezt nem tesszük meg. Igazgatóként egy-két probléma gócpontot és sikerült orvosolni vagy legalábbis van reményt adni, hogy változnak az állapotok.

  • Jóbel

Boldogan

Holnap kezdjük a Boldogok vagytok kurzust Szegeden. Imádkozz értünk, volt néhány nem szokványos körülmény, ami nehezítette az előkészítést.

A héten tehát itthon voltam:

  • Készültem a kurzusra: teamek, külön megbeszélések, tanítók felkészítése, felkészülés a saját tanításomra, koordinátori anyagok ellenőrzése és nyomtatása, mindenféle anyag előkészítése, kellékek. Szóval húzós volt, de elvileg minden készen van. Már Katika is itt van Szegeden.
  • Emellett néhány apróságra jutott idő csak:
    • ellenőrizni a tanács jegyzőkönyvét, Obo már fel is rakta a Bandistákra,
    • kiküldeni a két hírlevelet,
    • jött néhány további kurzusszervezés: új kurzusok lesznek,
    • volt Noé Bárkája és Vezetői Kör is.

No, szóval húzós hét után végre a kurzus telt házzal!

  • Jóbel

Boldogabban

Na, megvolt a 2. Boldogok vagytok kurzus Magyarországon, amit már mi csináltunk és örülök, mert jobb, világosabb volt, mint az előző. 35 résztvevőnk volt, szerény körülmények a minoritáknál (ez illik a kurzushoz), 7-8 fős szolgáló csapat: Kati, Kriszti, Anita, Adalbert, Laci, Balázs, a konyhán Verus és én.

Nagy munka volt a múlt héten, nagyon elfáradtam a kurzusra való felkészülésben. Azt ugyanis az előzőn megjegyeztem, hogy erre készülni kell. A legnehezebb (=érthetetlenebb) tanítást vállaltam és azt sikerült is feldolgozni nagyjából érthető formára. A kurzus alapüzenete nagyon jó és az első két tanítás érthető is, de a következő kettő vázlatáról nehéz pozitívat mondani azon túl, hogy van. Ezt a kettőt tanítottuk Kati és én. Az biztos, hogy jó irányban értelmeztük a tanítást. Szóval, ez is öröm. A kurzus vendégei is jók voltak, ügyesek, talán leginkább ők érintették meg a résztvevőket.

  • Jóbel