május 2016

Itthon

Április második felében zömmel itthon voltam. A hónap első fele elég húzós volt, kurzus kurzus után, a második felében pihenni kellett. Itthon ülős feladatokat csináltam meg pihentem. Örülök, hogy sikerült összehozni a magyar képzések vázlatait meg a kézikönyveket.

Most épp a régi médianyagok feltérképezésén ügyködök, hogy melyik kurzusról milyen anyagunk van (fotók, hangfelvételek, videofelvételek), amelyeket lehet használni a felkészülések folyamán. Elég idegőrlő adminisztrációs munka, úgyhogy magam csinálom már napok óta.

  • Jóbel

Fotók

Helyzetjelentés a régi fotógalériák helyreállításáról: Ezidáig volt 23 kurzusról fényképgaléria és további 5 más eseményről. Eddig visszaállítottam 20 régi 2004 és 2008. közötti fotógalériát, valamint további 25 galériát 1996 és 2006 között. Lásd a Fényképek menüpontot. Még vár rám kb. ennyi. Még vár rám kb. 60 galéria.

  • Jóbel

Szervezés szervezés hátán

Miután befejeztem a múltkori kis háttér munkát, várt rám a sok szervezés:

  • Pál kurzus lesz Szőregen, a csapat-összeállítás már nagyjából kész. Lesz előtte 24 órás ima.
  • Összeállítottam az újszegedi meghívásos Jézus kurzus teamjén. Egyeztettem Thorday atyával, elkészült a plakát, banner.
  • Csak összeállt a hódmezővásárhelyi Jézus kurzus. Obo fogja vezetni, a szegediek szolgálnak azon is.
  • Az egyházmegyei Vitorla képzésen tartunk az evangelizációról egy képzés napot, arra készültem. Egyeztettem az IPC-vel.
  • Az MKKM Vezetőképzőjén lesz témám, arra készültem.

Próbálok Robi atya weboldalát is tovább tolni, de nem sok időm marad rá. Most épp Budapestről írok, ma kezdődött az MKKM országos tanácsülése.

Tanítások

A hétvége eltelt Budapesten az MKKM országos tanácsának ülésén. Péntek reggel mentem fel, vártak rám az irodai feladatok: biztonsági mentések, gépek frissítése... Aztán részt vettem az ülésen: főleg a karizmákról, szolgálatokról és művekről esett szó. Szombat este jöttem haza.

Ezen a héten témákat, tanításokat dolgozok ki erre a hétvégére és a következőre. A keddi napon új időszámítás és családi rend következett: Erika dolgozni ment. Most csak még kedden és szerdán dolgozik néhány hétig, de vége a nyárnak neked :).

  • Jóbel

Fáradtan

Jön ki rajtam a fáradtság. Most húzós heteket élek. Ahogy hazajöttem az MKKM OT-ről, hétfőn Zsombón volt Adalberttel mise, aztán nekiláttam a vezetőképző tanításoknak: hétfő, kedd, szerda ezzel telt el. Kész lettek, jók lettek. Készültünk még az IPC-s képzésre is Csabával Anitával. Csütörtökön a felgyülemlett legsürgősebb feladatokkal foglalkoztam. Pénteken felmentem Budapestre, rendszergazdáskodtam, ismét frissítettem két gépet (Kati, Obo), plusz egy Windows 8.1→10 frissítés is kijutott (utálom, szívből gyűlölöm a frissítési rendszerüket...), Oboval pakoltunk, majd kezdődött az MKKM vezetőképző. Lelkesítő látni a nekifeszülést a képzésen. Sokkal jobb, értékesebb, mint előzetesen gondoltam. Szombaton volt három tanításom, aztán hazajöttem. Vasárnap a családi ügyeket hajtottam, velük voltam. Hétfőn dolgoztam már a Vitorlás képzés jegyzetén, de nem sok hatékonyságot tudtam magamból kipréselni a fáradtság miatt. Ma is ezeket gyűröm, de ma már haladtam.

  • Jóbel