január 2018

Új év, új bekezdés

No, elkezdődött az új év. Lehel egy hónapos, így lejárt a decemberem, a családdal töltött időm. Ez évben ugyanis nem voltam szabadságon, minden szabadságomat Lehel születésére időzítettem. Jól is jött, az első hetek munkásak voltak. De örömteliek is. 40 éves lettem decemberben és nagyon szép ajándék nekem a Lehel, Era és a lányok mellett.

A decembert munka, szolgálat szempontjából az Obóra és a Katira bíztam, én csak apróságokat csináltam hazulról. Remélem, jól végezték a dolgukat, nem ellenőriztem őket közben :).

Most itt az új év. Szerintem új rekordot fogunk felállítani a kurzusok számával, ahogy látom a betervezett kurzusokat. Úgyhogy kezdem is a teendőket. Remélem a lelkesedés kitart a nehézségek ellenére is.

A második húzós hét

A második hét a tanácsülés és az éves program körül forgott:

Hétfőn rengetek feladat volt, korán kezdtünk, Oboval az iskolaközösségek három évente esedékes minősítését végeztük. Aztán békéscsabai és a szentesi kurzusokat szerveztem, időpontokat, terveket egyeztettem.

Kedden a nemzetközi kommunikációval kezdtünk: Angelának válaszoltunk és Pepét invitáltuk, hogy látogasson meg bennünket, ha már Európában jár január végén. Nem tudom ennek mennyi esélye van, de megpróbáltuk. Aztán nekiláttam a minősítési diplomák és új emblémák legyártásának. Aztán az EFOP pályázati dokumentációval foglalkoztam. Végül Laci vetítős gépét húztam újra, frissítettem.

A szerdát még Laci vetítős gépével folytattam, aztán a 2018-as programokkal foglalkoztam, a sajátjaimmal és az egész 2018-as évről készítettem összefoglalót. Este vezetői kör, aztán informatikai problémák megoldásán törtem a fejem.

Szervezős hét

Szervezünk ezerrel. Jó, hogy voltam decemberben szabadságon, de azért most szembesültem azzal, hogy amit én nem csinálok meg, azt más sem fogja, megvár :). Szóval.

A tanácsülés utáni első napon néhány apróság mellett azon dolgoztam, hogy minél előbb megosztható legyen a jegyzőkönyv. Archiváltam. Diplomát adtam ki és logót osztottam meg az Új Aratással. És szépen felmértem az iskolaközösség-vezetők kinevezéseit, 3 hibát találtam. És apró ügyeket intéztem.

Kedden a tanácsülésen megbeszélt kurzusokat jegyzetem be, tettem fel mindenhova, ezeket szerveztem. Aztán este Noé Bárkája volt.

Szerdán minden készen állt, elkészültek a hiányzó kinevezések, megosztottam a jegyzőkönyvet. És további kurzusokat szerveztem, ami még nem volt letisztázva. És végre nekiállhattam a a hét fiatal kurzus szervezésének, mert szembesültem, hogy sem Katira, sem Zsoltira nem számíthatok.

Csütörtökön pihenő napot tartottam.

  • Jóbel