május 2013

Vágás

A hétfői napom fele szervezéssel ment: a csanaki Új élet kurzust szerveztem, a tanácsnak számoltam be a folyó ügyek állásáról. Délután felkészültem az üllési misszióra, majd Csabival, Mártival és Kristóffal mentünk Adalbert atyához. Későn jöttünk vissza, mert a plébániai sejtevangelizáció rendszeréről beszéltünk.

Kedden reggel nekiláttam a hanganyag vágásának. Az Audacity még mindig a kezemre áll: annyit tud, amennyi ehhez kell. Jó hogy készült biztonsági felvétel, néhányszor abból kellett bevágni a Laci anyagába. A hangfelvétel vágása és exportálása elkészült, fel is töltöttem már a megosztó helyre.

  • Jóbel

Exportálás és feltöltés

Nem sikerült egy lépésben olyan videókat gyártani, ami ráfért volna egy DVD-re. Úgyhogy két lépésben csináltam. Csütörtökről péntekre virradó éjszaka kész lett az exportálás. És végül az Arista átkódolóval készítettem webM formátumot. Péntek éjjel 1-re befejeződött az átkódolás. Hiába a négymagos processzor, időbe kerül.

Feltöltöttem az anyagot a Dropbox-ra. Volt pont annyi helyem, hogy felférjen, aztán összeállítottam egy DVD iso fájlt, azt meg felküldtem Ubuntu One-ra. Vasárnap estére minden anyag felért :). Úgyhogy hála Istennek, ez kész. Remélem, nem hiába dolgoztam rajta. Végül is a vágás az egyszerű és gyors művelet az exportáláshoz és tömörítéshez képest.

Elküldtem a linkeket, István atya küldi szét az emaileket.

Adminisztráció

„Programozok”. Voltaképpen ez csak kattintgatás, de egy rész mégis hasonló. Készítem a munkatársi adminisztrációt, úgy ahoyg egykor megterveztük az eAdmin projektben, ami végül sosem készült el. Lelkesek akadtak, de szorgalmasak nem. Most újra erőt veszek magamon és megpróbálom magam megvalósítani Drupal alapokon.