Május nagy része

Kedves Barátok és Fenntartók! Köszönöm a jelzést, a gondoskodást, hogy írjak szolgálati naplót. Nagyon elfáradtam, március-április folyamatos menés volt. De íme egy rövid ebszámoló:

Május második hetében az András kurzus volt az egyetlen projekt és az arra való készülés. Ezt a kurzust most aduk tovább először Magyarországon. Még 2000-ben tartotta egyszer Carlos Ménfőcsanakon, de azt sohasem adtuk tovább. 2010 nyarán volt Judit és Kati Olaszországban ezen a laboron, és ezt a változatot csináltuk most meg. Tavaly elkészítettünk minden szükséges vázlatfordítást hozzá, most csak meg kellett csinálni. De mivel első, rendesen fel kellett készülni. Voltak benne kreatív feladatok, amire nekünk is készülni kell. De nagyon boldog voltam a végén, örültem, mert a csapatnak sokat hozott. Együtt volt rajta a teljes szegedi iskolaközösség és talán az új mentalitást volt a legerősebb benne, nem is a módszertan. Sokaknak új volt, hogy a hiba nem kidobott idő és energia, amit ki kellene törölni, hanem ami közelebb visz a megoldáshoz :).

A kurzus utáni héten leírtam, amit érdemes feljegyezni a következő András kurzusra, learchiváltam a hanganyagot, videókat, fotókat. Elkészítettem Boldogok vagytok meghívóját! Gyertek, először lesz a kurzus Magyarországon! Aztán a pécsi Új élet kurzus meghívóját és ajánlóját is elkészítettem (de azóta kiderült, hogy elmarad).

Aztán elkezdődött Erika vizsgaidőszaka, úgyhogy a héten otthon többet kellett vállalnom a gyerekek és a háztartás körül. Pünkösdkor otthon voltunk, Dóri ijesztő beteg lett, ügyeletre vittük.

Közben kiderült, hogy a csanaki Új élet kurzus és a budapesti Fülöp is elmarad. Az Új életre mentem volna, úgyhogy átterveztem a naptárt, hogy ne csak tűzoltási feladatokat csináljak, hanem régóta rám váró feladatokat:

Pünkösd után szerdán elkészítettem a budapesti Új élet és a félegyházi János kurzus webes meghívóját, ajánlóját.

Az Új élet kurzushoz készítettem el a szívecskéket úgy, hogy ne csak én tudjam megcsinálni :) (magyarán Inkscape helyett LibreOffice-szal is elkészíthető legyen) + a levelet is megcsináltam normálisan: klasszikus és egy modern stílusban. Így jobb lesz, mint volt.

Kedves Fiam és Lányom

Szívecske boríték

Aztán csütörtökön nekiálltam a kurzusok nyilvántartásának, egyelőre csak a hagyományos XLS típusúnak. Utálok statisztikát készíteni miden évben (még a 2012-es el se készítettem), ezért addig bűvöltem a LibreOffice táblázat kezelőt, míg ráleltem a megoldásra, hogy automatikusan elkészítse nekem a statisztikát a kurzuslistából.

Mit csináld ez a képlet? =DARABHATÖBB($'Kurzusok és más programok'.$G$2:$G$1017;B$1;$'Kurzusok és más programok'.$E$2:$E$1017;"Megtartott";$'Kurzusok és más programok'.$B$2:$B$1017;$A3;$'Kurzusok és más programok'.$A$2:$A$1017;"HU") Megszámlálja, hogy olyan kurzus volt, amelynek neve „Fülöp kurzus”, állapota „Megtartott”, az 1995-ös évben, Magyarországon. Na, szóval ez most megvan. Még csak le kell vadásznom az erdélyi kurzusokat és kész a lista.

Így néz ki a kurzuslista most

Így néz ki az automatikus statisztika

Pénteken pedig elkezdtem a munkatársak adminisztrációját megcsinálni normálisan. Pénteken össze is állt a teszt rendszer a Bandistákon. Látom, hogy menni fog. Hétvégén még gondolkodtam rajta, elkészítettem a tervdokumentációt hozzá, aztán majd ma-holnap nekilátok készre csinálni. Lesz vele munka, bőven, de ezt nem tudom elkerülni.

  • Jóbel