Vágás

A hétfői napom fele szervezéssel ment: a csanaki Új élet kurzust szerveztem, a tanácsnak számoltam be a folyó ügyek állásáról. Délután felkészültem az üllési misszióra, majd Csabival, Mártival és Kristóffal mentünk Adalbert atyához. Későn jöttünk vissza, mert a plébániai sejtevangelizáció rendszeréről beszéltünk.

Kedden reggel nekiláttam a hanganyag vágásának. Az Audacity még mindig a kezemre áll: annyit tud, amennyi ehhez kell. Jó hogy készült biztonsági felvétel, néhányszor abból kellett bevágni a Laci anyagába. A hangfelvétel vágása és exportálása elkészült, fel is töltöttem már a megosztó helyre.

Este még ismerkedtem a Lightworks-szel, ami most jelent meg és tényleg nagyszerű video szerkesztő program. Tényleg profi eszköz: csak pislogtam, hogy mennyire könnyű használni. De egyelőre még béta állapotú, nekem nem sikerült normálisan exportálni belőle, amit készítettem. Szétnéztem, hogy más szerkesztők közül most mi van Linuxon (pl. PiTiVi) és végül visszatértem az OpenShot-hoz.

Szerdán sikerül is megvágni az anyagot OpenShot-ban. Nem volt nehéz. Az exportálással viszont meggyűlt a bajom. Sehogy sem találok olyan tömörítési opciót, ami kb. az lenne, ami ráférne egy DVD-re: vagy 30%-a lesz a kívánt méretnek, vagy 140%... Szóval, most egyszerre több exportálás is fut a gépen. Próbálkozom.

  • Jóbel