január 2014

7 napi szolgálat

Jelentem a felhő alapú titkársági fájlszerver jól működik. Most már napok óta azt használom probléma nélkül: szépen szinkronizálja felfelé és lefelé is a titkársági és az alapítványi állományokat :), az eddigi VPN-es csatlakozást ritkán kell majd használjam.

De nem ez volt a mögöttem lévő 7 nap szolgálata, hanem a Statútum és a Szervezeti és Működési Szabályzat új verziójának elkészítése. Egy munkaverziót készítettem, amit a tanácson majd tárgyalni tudunk. 7 napot dolgoztam rajta. Az érvényben lévő magyar és nemzetközi szabályzat mellett még 16 rövid vagy hosszabb dokumentum lett összedolgozva benne. A javaslat összesen 40 oldalnyi szöveg. Nyugi ebből nem mind a szabályzat, hanem a magyarázó segéd szövegekkel ennyi.

Hétvégén tanácsülés volt

A hétvégén tanácsülésünk volt Budapesten. Ketten voltak betegek, Tündi pedig Solsonában Pepe kurzusán, a többiek ott voltak. Két fő témánk volt: a szabályzat és az Új élet kurzus. Mindkét ügyben ügyes és hatékony volt a tanács, megérte felkészülni rá. És most az imaszolgálat is erős volt. Isten velünk volt, ez látszott :) Péntek délben utaztam fel rá (Lacit útközben felvéve) és ugyanígy vasárnap délután vissza. A találkozás öröm volt számomra, megerősödve tértem haza.

Hétfőn pihenőnapot tartottam és gyógyulgattam. Este András műhely tanítói teamet tartottunk, de csak virtuálisan Skype-on. Most a technikai a segítségünkre volt, egész jól ment. A nap híre: bíboros lesz az iskola egyik tagja, Gérald Cyprien Lacroix, az első kanadai igazgató. :) Legyen Isten dicsőségére és az új evangelizáció javára.

Tömkelegével

Tömve vagyok feladatokkal. Én is kiírom magamra: „Server Busy”.

Kedden nekiveselkedtem a tanács jegyzőkönyvét rendbe rakni. Sok-sok módosítás volt nálam felírva. Délutánra kész lettem vele, úgyhogy gyorsan készítettem egy új tartalomtípust a weboldalon, beállítottam és elkezdtem feltöltögetni az anyagokat. Kerek 40 ülés 166 dokumentumát pakoltam szép rendbe, közben felhasználva azt a 12 darab beszámolót, ami már megvolt előtte. Ez eltartott kedd este, éjszaka, és szerda egész nap. De készen lett :).

Aztán az ezernyi apróság következett:

  • Jóbel

Fenntartók

Ha nem lennének fenntartóink, akkor a mi szolgálatunk sem lenne, és akkor a magyarországi iskola is jóval kevesebb lenne. Szóval, a Fenntartók is a csapatunk része. Ez a hétvége az övéké volt. Kati szervezte a szombati alkalmat.

És is készültem egy beszámolóval, csütörtök este kezdtem szövegezni, péntek délutánra elkészült és azon nyomban fel is utaztunk családostul Budapestre, hogy Katival közösen előkészítsük az alkalmat: berendeztük a termet, az Ige oltárát, az asztalt, megterítettünk és befejeztük a beszámolókat. A lányok ügyes preziket készítettek, én csak a fotóknál maradtam.

  • Jóbel

Mumus legyőzve!

Az András képzés nem túl népszerű, a minimális 16 fő fele sem jelentkezett rá Velencére. :( Úgyhogy el lett halasztva nyárra. Pontos időpontot még nem tudok.

Hétfőn a fő tevékenység az volt, hogy a tanács által tárgyalt Alapokmányt új formában öntöttem, megoldottam az automatikus bekezdésszámozást, ami elsőre könnyűnek tűnt, de végül trükközni kellett, de sikerült. Készen lett. Kedden meg is osztottam a munkatársakkal és a jogász iskolatagok külön is kértem.

Elindult az új Bandisták

Most kb. madarat lehet velem fogatni. :) Felszabadultam egy nagy teher alól: elkészült az új Bandisták! A Bandisták a magyarországi iroda támogató oldala a munkatársak számára.

Nagy teher volt, mert szinte két évet volt elhanyagolva. Csak ott állt, amióta Drupal 7-re frissítettünk, a képességei, architektúrája nem fejlődött. De szépen sorba beért minden. Első lépés az volt, hogy elkészült a munkatársi adatbázis szerkezete a nyárra, őszre benn is volt a tartalom. Ezzel össze tudom most már kötni a hozzáférést. November végén kezdtem el a dokumentumok áttöltését és újra elrendezését, ez karácsonyra megvolt. Most pedig egy hétig importáltam a régi Bandisták tartalmat, volt amit automatikusan, volt amit újraalkotva.

Szóval azóta, hogy importáltam a hír tartalmakat még ezeket csináltam rajt az elmúlt néhány napon (csak nagy vonalakban):