Elindult az új Bandisták

Most kb. madarat lehet velem fogatni. :) Felszabadultam egy nagy teher alól: elkészült az új Bandisták! A Bandisták a magyarországi iroda támogató oldala a munkatársak számára.

Nagy teher volt, mert szinte két évet volt elhanyagolva. Csak ott állt, amióta Drupal 7-re frissítettünk, a képességei, architektúrája nem fejlődött. De szépen sorba beért minden. Első lépés az volt, hogy elkészült a munkatársi adatbázis szerkezete a nyárra, őszre benn is volt a tartalom. Ezzel össze tudom most már kötni a hozzáférést. November végén kezdtem el a dokumentumok áttöltését és újra elrendezését, ez karácsonyra megvolt. Most pedig egy hétig importáltam a régi Bandisták tartalmat, volt amit automatikusan, volt amit újraalkotva.

Szóval azóta, hogy importáltam a hír tartalmakat még ezeket csináltam rajt az elmúlt néhány napon (csak nagy vonalakban):

  • Készítettem egy letöltésszámlálót a dokumentumokhoz. Egy loggolja, hogy ki mit hányszor töltött le. Ha valakinek elszáll az agyvize és letölt hirtelen minden vázlatot, az lebukik :).
  • Az adatbázis több nézetét is nyilvánossá tettem a munkatársak számára: régi bandisták, külhoniak, érdeklődők, vendégeladók.
  • A régi Bandistát volt egy útmutató, abból készítettem egy új tartalomtípust a gyakran ismételt kérdéseknek.
  • Elkészült az adatbázisban a tanács, az iroda, a titkárság (mint munkacsoport) RedHen szervezettípus. A tanácsnak készítettem egy nézetet, ahol (megfelelő Bandista jogosultsággal) a tanács témák és jegyzőkönyvek is megjelennek egy áttekinthető formában.
  • A telefonkörnek is készítettem egy összefoglaló oldalt. Újra elérhető a felület, ahol le lehet ellenőrizni, hogy egy szám flottás-e?
  • Az aranyköpéseket is áthoztam, hogy jókedvem legyen.
  • Végül az egészet átmozgattam a bandista névtérbe, hogy később sminkelhető legyen a Bandista rész. (Ha RSS be volt állítva, akkor módosítani kell az elérést!) Most egyelőre csak újra előkerestem a régi stafétás képet, készítettem belőle egy bannert, valamint egy nyitóoldalt a nem belépett felhasználóknak. A bandistak.ujevangelizacio.hu már az új helyre mutat.

Nagy maraton volt, a végén már nagyon lelkesített, hogy látom a célt. Szóval, elkészült, használjátok!

Kedves Fenntartók. Jelentem, hogy az iroda feladatainak teljesítésében nagyot léptünk előre. 18 évvel az alapítás után már nincs messze, hogy minden fontos feladatunkat ellásuk. Már csak a résztvevői adatbázis hiányzik.

Azóta ontom magamból a kreatívságot a teamek támogatására: Fülöp, Fülöp, Fülöp, Fülöp, Fülöp kurzus meghívók. Van ahol plakátot is kértek. Vár most rám néhány szervezés.

Örömmel, Jézus!

  • Jóbel