március 2015

Otthon voltunk

A hétvégén újra Mélykúton voltam ugyanazzal a csapattal mint a múltkor, hogy befejezzük a János kurzust. Volt annak egy különös varázsa, hogy hazajöttünk, otthon éreztük magunkat, de nem csak a plébániaépület miatt, ahol már saját ágyunknak éreztük a fekvőhelyet, hanem azért is mert teljesen a bizalmukba fogadva érezhettük magunkat. Ez különösen nagy érték, amit megbecsülök.

A kurzus második fele is nagyon jó volt, a résztvevők érdeklődők, társak. A plébánostól minden támogatást megkaptunk. A csapat újra betegségekkel küzdött, de helytállt és össze is forrt. Én nagyon elégedett vagyok. Szeretem a kurzust, és ennyi év után is még formál. Szóval örömmel és feltöltekezve érkezte haza. Azt nem mondom, hogy pihenten :). Még vasárnap este lezártam a kurzust: elpakoltam, eszközök, fényképek, hanganyag, a szokásos mentet.

  • Jóbel

Álmot látók gyógyulása

A múlt hetem az Álomlátó kurzura való készüléssel telt. Először csináltuk, egy csomó kihívás volt a tanításokkal, eszközökkel, kellékkel kapcsolatban, amit kitöltötte a múlt hetet. (Persze közben még készültem az előttem álló Emmauszra is.) Csütörtök reggel indultam el az irodába, ott összepakoltunk, Kati és kész lett a koordinátori anyagokkal és indultunk Csanakra. Annyi év után újra Csanakon együtt szolgáltam Tündivel és a csanaki csapattal. Ez magában már egy álom teljesülése volt :).

E hónapban már nem kellene bemennem dolgozni

Az elmúlt hetem a szegedi Emmausz kurzus körül forgott, semmi más nem fér bele. Általában több hetet készülünk a kurzusra, de így hétről-hétre kurzust tartva elég nehéz összerántani a kurzust. Végül mellbedobással sikerült, a team, a koordinátor felkészült, a résztvevők is eljöttek :).

Pihenős hét

Az elmúlt hetem a pihenés jegyében telt. Elsősorban pihentem és a család ügyeit intéztem.

Hétfőn valóban pihentem, aludtam. Kedden elrendeztem a kurzus fényképet és hanganyagait, befejeztem a fenntartói adatbázist Katinak, kiküldtem ez alapján a hírlevelet, teamet szerveztem, megbeszéléseim voltak és beszereztem az új szkennert, mivel a régi nyomtató-szkennert sikerült eladni :).

Szerdán itthon pakoltam, rendet raktam és közben megszerkesztettem Csiszér Laci tanúságtételét. Kati és Laci kérte, de úgy látom, még nem osztották meg, mert alig látta még valaki, hát én most megosztom. Az exportálással 3 órán keresztül bajlódott a gépem én meg közben azon morfondíroztam, hogy ideje lenne más gépet beszerezni erre a célra. Álom, álom... Készültem még az Új élet kurzusra, a Damaszkuszra (teamszervezés), este Noé Bárkája team volt.

  • Jóbel

Készület Kolozsvárra

Ez már csak ilyen :). Ha az ember kipihente magát, indulhat a következő menet.

A hétfői napon sok-sok kurzus ügyét intéztem: Az egyiknek reklámcsíkot készítettem és raktam ki a weboldalra; a másikról névre szóló meghívót küldtem ki az arra érdemeseknek és tájékoztatót jelentettem meg a Bandistákon, tanácsnak; a harmadikról kiraktam az infókat a weboldalra, majd mindezeket megcsináltam a Facebook-on is; a negyediknek (Damaszkusz) a teamjét szerveztem és eligazítást tartottam a tanítóknak; az ötödikről - Új élet, Kolozsvár - hosszasan egyeztettem a Szabival, a koordinátorral a részletekről, utazásról, eszközökről és szerveztem az eszközöket. És este még egy következő héten esedékes megbeszélésre is készültem. Este fürdetéskor mondanám Erának, hogy Blanka „a száját fájlalja”, de ehelyett azt mondtam, hogy „a fáját szájlalja” :). Beszélni már nem tudtam a nap végére.