július 2015

Újra itthon

Egy hét János kurzus és egy hét nyaralás után újra itthon. Aki levelet írt, az lassan választ kap.

A János kurzus szuper volt. Nem volt könnyű, de a résztvevőkért megérte. A nyaralást az Erzsébet programnak köszönhetjük: Balatonőszödön voltunk és nagyobb apartmanban laktunk, mint a saját lakásunk. Köszönet érte, idén újra tudtunk nyaralni a gyerekekkel!

Szóval, most már lehet engem keresni. (Kati Lelkes táborban, Obo is táborban, őket ne keressétek a héten.)

  • Jóbel

Az utódok

Vasárnap a gyerekek a szüleimnél voltak, mi meg felmentünk az Ifi-sziget záróünnepségére Törökbálintra. Jó kis móka volt a parti, különösen a fröcskölést megelőző poén :). A zárómisén átadtuk az okleveleket. Hálás vagyok Istennek ezért a 7 fiatalért. Legyenek jobb vezetők, mint mi most. A hazafelé út elég szövevényes volt, mert lerobbantunk, elfolyt. ill. felforrt a hűtővizünk. Volt bennem némi tanácstalanság... hogy mit tegyünk. Végül az utasainknak szereztünk más fuvart és elindult hazafelé Erával a rossz autóval. A megoldás az volt, hogy autópályán van 30 km-enként pihenő és vízvétel lehetőség, így 4 óra és sok víz hozzáadásával hazaérkeztünk és a gyerekeket is hazavittük.

  • Jóbel

Kész a Bandifi.hu

Elfoglaltam magam, míg a többiek kurzust tartottak... ehhez ők nem kellettek és közben sem zavartak mással, senki más sem zavart, úgyhogy haladtam.

Na jó, javítok: technikailag kész a Bandifi új weboldala. Szerdától máig csak ezt csináltam. És kész. Meg az elektronikus jelentkezés is (de csak felhasználó alapú). Fiataloknál ez nem lesz gond. Ez az első weboldal, amelynek a tartalommegjelenítését Display Suit-tal építettem fel. Nem lopta be magát a szívembe, de hasznos. Na nem untatlak benneteket, íme néhány képernyőmentés:

Siófokról jelentem…

Hétfőn este elmenekültünk Szegedről Siófokra. Voltaképpen a szülőknek kell segíteni, ezért jöttünk, de nekünk is jó, hogy nem a tetőtérben kell átvészelnünk a kánikulát.

Kedden nem sok mindenre voltam képes, tanulmányt olvastam, megbeszélések voltak. Kati és Obo a raktárt pakolta. (Róluk is írok, mert tudom, hogy ők nem írnak semmit...)

Siófok 2.

Kineveztem nyári irodámmá Erikám gyerekkori szobáját. Napközben dolgozom, este strandolunk, sétálunk.

Csütörtök: Katival készültünk a János kurzusra (Obo táborban); Pepének írtam levelet evangelizáltam; elmaradt levelek ügyeit intéztem; összeállítottam az erdélyi iskolának a románra fordítandó anyagokat; és egy RedHen nézetek problémát orvosoltam.

Péntek: Don PiGi atyának írtam levelet, Marcival és Csabival egyeztetve; Évával értékeltük ki az Apolló kurzust (képek nem lesznek, elfelejtették levetíteni); Tituszt sikerült utolérni a váli probléma kapcsán és megbeszéltük a teendőket; Katival egyeztettem János ügyben és elkészítettem a kurzus időbeosztását, naptárját; és végül elkészítettem a Fenntartói Klub szórólapba egy betétlapot.

  • Jóbel

Budapestről jelentem

Tovább folytatom nyári körutamat, most már Budapesten vagyok, innen írok nektek.

Hétfő: Megbeszéléseim voltak, don PigGi atyának szóló levélről volt egy másik fordulóm, néhány apró feladat és a nap fő feladata a cikk megírása volt, ami Kunszabó Zoli kért tőlünk az audienciával kapcsolatosan, de nem jutottam vele sokáig, elakadtam. A fényképek beszerzésénél is elakadtunk, bonyolult és drága mulatság az L'Osservatore Romano.

Kedd: Délelőtt még Siófokon voltam, irodai feladatokkal foglalkoztam (javították a LO hibát, ami annó probléma volt) délután pedig összepakoltam és irány Velence, felvettem Obot, bementünk Válra, átvettük a házat, kipakoltunk némi cuccot, aztán irány Katihoz az irodába Budapestre: megbeszélés, online teammegbeszélés a szolgálókkal János ügyben, utána Katiékkal még egyeztetés és eljött az éjfél.

János kurzus, Musitz Gábor

A János kurzus körül forgunk Oboval és Katival.

Szerdán eszközöket és a mellékleteket néztük át és pakoltuk össze Oboval. Katival pedig bevásárolni voltunk: művészellátó, papírbolt 1, papírbolt 2, IKEA. Ezen kívül pedig Katival átvttük az egész kurzust tanításonként: történet, kialakulás, ki adta hozzá, cél, miből kell felkészülni... Tanítottam igazgatni a kurzust.