május 2019

Elfelejtettem

Tyűha, erről elfeledkeztem. Pedig rengetek mindent sikerült csinálni. Na most írok.

Csak, amit kiemelnék az elmúlt hónapból.

Erőt vettem magamon és írtam makrókat a Névsor sablonhoz. Ezt a feladatot nem szoktam élvezni, mert ki szeret makrót programozni? De most elég szépen ment, elég gyorsan rájöttem hogyan kell LibreOffice Calc-ban BASIC makrókkal oszlopokat szűrni, rendezni, elrejteni. Egyszer futotta bele egy hibába, amitől összeomlott a LibreOffice. Itt majdnem feladtam a dolgot, de végül rájöttem: nagyon nem szereti a LibreOffice, ha úgy akarok makróval egy Calc adatbázis tartományt (DatabaseRange) rendezni, hogy előtte már nem volt leszűrve. Rájöttem. Összehoztam. Obo és Attila letesztelte. Készítettem hozzá oktatóvideót. Fenn van a Bandistákon. Ez siker.

  • Jóbel

Emmausz jegyzet

Tegnap nagy csodálkozásomra elfogyott az Emmausz jegyzeten való feladatlista, vagyis kész van az Emmausz kurzus adaptációs jegyzete. Mármint tartalmilag. Még egy alapos korrektúra ráférne, de ahhoz keresnem kell még valakit, nem szabad én csináljam. Továbbá még nincsenek plakátok, képek. Ez egy új projekt lesz és Diával fogjuk csinálni. No, de most örülök: olyan sokat dolgoztam rajta és olyen távolinak tűnt, hogy egyszer kész is lesz, de hála ennek a sok Emausz kurzusnak az év első felében, sikerült végigérni.

  • Jóbel

Békéscsaba

Szeretem a csapatunkat. Nagyon jó volt velük szolgálni Békéscsabán. Csabi sokat fejlődött, jó tanításokat tartott. Dénes és Míra debütált, és jól csinálták. Miki jelentkezett a csapatba és mások is kilátásban. Húha!

A kurzuson hazamentünk. Etuka végig úgy szólított bennünket, hogy „kisfiam” és valóban igaz volt. Ez a kurzus imában úgy meg volt támogatva, hogy ritkán látni ilyet. A szellemi harc már előre el volt döntve.

A kurzuson zenéltem, egy kicsit tanítottam, segítettem, ahol kellett és a jegyzettel foglalkoztam. Találtam még javítanivaló, kiegészíteni valót. Összeálltak bennem a plakátokkal való feladat. A napokban ezeket be akarom vezetni a jegyzetbe és kiadni.

  • Jóbel

Emmausz jegyzet

Kész az Emmausz jegyzet. A kurzuson nálam volt nyomtatva a jegyzet és csomó javítást írtam ott bele. Azokat bevittem a gépre, aztán nekiálltam a rajzokat. Lezsűriztem, hogy melyik rajzból melyik a legjobb, melyik a legjobb minőségű forrás és az egészen újravektorizáltam. Elkészítettem a plakátokat is kézi rajzok vektorizált verziójában. Ennek nagyon örülök. Régóta szerettem volna már ide eljutni. Amióta nem én vagyok az igazgató, van időm dolgozni ilyeneken.

  • Jóbel

Kitűzők

No, egy mumust sikerült megoldani: Fogom a kitűző sablont, beállítom a megfelelő kurzust, időpontot, helyszínt, stb... És ezek után szépen negyed-fél óra másolás, beillesztés mire megkapom a teljes kurzus kitűzőjét. Ez most már így működik: Beállítom az alapadatokat, betallózom a kitöltött névsort és egy kattintással legyártódik minden csoport kitűzője. Még alaposan le kell tesztelni publikálás előtt, de lényegében már készen van a technológia.

  • Jóbel

Rutinfeladatok

Most kurzushirdetések, beszámoló fényképgalériák, kurzusszervezések, nyomda, kurzus- és munkatársi adminisztráció, GDPR-audit van terítéken. Szóval csupa rutinfeladat, semmi érdekes. Igyekszem gyorsan csinálni, mert rengeteg van. Olyan hosszú a feladatlistám, hogy...

Jó hír, hogy megkaptuk az Emmausz kurzus fordítási anyagait a nemzetközi irodától. Sikerült is memoQ-ba importálni. Ildikó fogja fordítani.

  • Jóbel

Főleg kiadványszerkesztés

  • Augusztus végéig meg vannak hirdetve a kurzusok. Bannereket, plakátokat, hirdetéseket készítettem. A kreatív feladatokat szeretem :-)
  • A múlt heti kitűzős fejlesztésről elkészítettem az oktatóvideót és felkerült a Bandistákra.
  • A Bandistákon újrarendeztem logikusabbra az Új élet és az Emmausz kurzus dalait.
  • Ildikóval elkezdtük az Emmausz kurzus vázlatának újra fordítását. Remélem a nyár végén ki tudom majd adni azt is. Ildi elhozta a János kurzus könyvének hiányzó fejezetét magyarra fordítva. Egybegyúrtam a régivel, javítottam a kéziraton. A kiadását készítem elő, de úgy tűnik, hogy a szövegével foglalkozni kell még.
  • Hamarosan Ez az a nap! és standolni fog a Szent András: A kurzustárs szórólapot irkafüzet stílusban újragyártottam, készítettem egy az elmúlt két év bannereit tartalmazó tapétát és a most aktuális 8 kurzushoz készítettem mini szórólapokat.

Köszönöm Jézus!