Elfelejtettem

Tyűha, erről elfeledkeztem. Pedig rengetek mindent sikerült csinálni. Na most írok.

Csak, amit kiemelnék az elmúlt hónapból.

Erőt vettem magamon és írtam makrókat a Névsor sablonhoz. Ezt a feladatot nem szoktam élvezni, mert ki szeret makrót programozni? De most elég szépen ment, elég gyorsan rájöttem hogyan kell LibreOffice Calc-ban BASIC makrókkal oszlopokat szűrni, rendezni, elrejteni. Egyszer futotta bele egy hibába, amitől összeomlott a LibreOffice. Itt majdnem feladtam a dolgot, de végül rájöttem: nagyon nem szereti a LibreOffice, ha úgy akarok makróval egy Calc adatbázis tartományt (DatabaseRange) rendezni, hogy előtte már nem volt leszűrve. Rájöttem. Összehoztam. Obo és Attila letesztelte. Készítettem hozzá oktatóvideót. Fenn van a Bandistákon. Ez siker.

Egy kudarc: Volt még régről egy WIFI AP-nk az irodában (300M Wireless N Access Point Model No. TL-WA901N / TL-WA901ND 2.0 v2.3). De Obo és Barbi új HP-tól állandóan lefagyott, lelassult, állandóan újra kellett indítani. Először a gépeken próbálkoztam valamit állítani, de aztán rájöttem, hogy a Wifi AP-val lesz a gond. Kivettem az üzemből, a router wifijével dolgoznak most Oboék. Gondoltam, megpróbálom egy alternatív firmware-rel ezt a wifi AP-t még munkára bírni. Megnéztem, a DD-WRTt támogatja már több éve. Csináltam ilyet már máskor is. Felraktam rá a firmware-t, és... elszállt. Láthatóan boot ciklusba keveredett: Wifi és LAN nem állt fel. Na, itt először lehidaltam. Még egyetlen eszközt sem téglásítottam el, ez volt az első. Gondoltam, sebaj, majd soros porton megpróbálom. Ilyet még úgye csináltam. Utánaolvastam, vettem egy ilyen portot, forrasztottam, de végül nem jött össze. Nem sikerült, sőt az átalakító portot is kinyírtam. Hát, vannak dolgok, amik nem sikerülnek. Keresztény erény az újrahasznosítás, de ez most nem sikerült.

Jézus kurzus Szentesen két hétvégében: Ez jó élmény volt. Ez volt áprilisban a szolgálat. Szeretek a Noé Bárkájával szolgálni. Lehet rájuk számítani. Úgy készültem, hogy közben az összes mellékletet letisztáztam. Most nem kezdtem bele ennek a jegyzetébe.

Barbival összehoztuk az első havi pénzérkönyvelést HomeBank-ban. Ez is már évek óta várat magára, most összehoztuk. Nagyon örülök ennek, mert így lesz egy átlátható pénzügyünk, amivel ténylegesen meg tudja mondani Barbi, hogy mennyi felhasználható keret van nem csak működésre, hanem valami másra, pl. könyvkiadásra vagy hasonlókra. Nagy feladat volt, agyalni kellett rajta.

Ami időben is sok volt és egyedül csináltam. Az alapítványi mappát raktam rendbe. 12 év alatt ott is felgyűlt jó sok minden és már érett volt egy nagy rendrakásra a helyzet. Kialakítottunk egy rendszert, hogyan szeretnénk látni az anyagokat és mindent átpakoltam, átneveztem erre a sémára. Na ez, nagy meló volt. De végül is megérte. Azért csináltam én, mert csak én vagyok itt már az alapítvány kezdete óta az irodában. Közben felfedeztem, hogyan kell Ubuntuban bekapcsolni a teljes szövegkeresést, amely fájlokban is keres. Így már valóban mindent meg lehet találni, amit keresni kell a múlt anyagai között.

Majd igyekszem többen írni, mert van miről.

  • Jóbel