Arm Kati blogja

Jön a Mikulás

Az elmúlt napok szorgosan teltek. Kedden egy jó meetinget tartottunk Gellérttel, Titusszal, Évával és Zsoltival.
Gyorsan és hatékonyan megbeszéltük, hogy az év végi postázásban mi és hogyan legyen benne.
Nagyon szép anyagot fogtok kapni, remélem örömet fogunk szerezni nektek.
A munka ami mögötte van, az jó sok, Gellért vitte a prímet benne.
Én az adatbázist gyomlálgattam, 1400 sorból lett 900.
Most már "csak" a nyomdai elkészülésre várunk, és majd jöhet a manufakturing. :) Hajtogatás, cimkézés, borítékolás, postázás.

Hálát adok Istennek, mert az egyik beadott pályázatunk eddig érvényes. Még nem tudjuk mennyi pénzt kapunk rá, ez majd a jövő zenéje.
Közben persze a könyvelési dolgok sem állnak meg. Az önkormányzati pályázatunkat kell most javítanom, remélem sikerül.

Közben a lakás kérdés körvonalazódni látszik, úgy néz ki, hogy csak jövőre tudok elköltözni - melegebb éghajlatra. 

  • Arm Kati

Konferencia és pályázat

A múlthéten három dologgal foglalkoztam. A hét elején összegyűlt az Új Jeruzsálem iskolaközösség, hogy megbeszéljük az elmúlt év, évek tapasztalatait, továbbá, hogy hogyan tovább. Megbeszéltük a Fülöp kontra Új élet kurzust, aminek mindenki örült.
Észre kellett vennünk, hogy a fizikai kapacitásaink megcsappantak Cs. Laci elköltözésével, valamit a közösség újabb projektjeinek beindításával. Megvizsgáltuk, hogy miért "fogytak" el a havi Fülöp résztvevők és hogy hogyan menjünk tovább. Rá kellett jönnünk, hogy Fülöpöt-Új életet csak úgy meghirdetni és várni a jelentkezőket sokkal "rizikósabb" mint egy célzott közösségnek, csoportnak tartani. Ehhez gyűjtöttünk ötleteket.
Kitűztük a jövő évi célokat is.
A hét további napjaiban az alapítvány működési pályázatát kezdem el írni. Ezúton köszönök minden segítséget. :)
A csütörtök pedig már a máriabesnyői konferenciáról szólt. Angélának segítettem a kitűzők elkészítésében és a regisztrációban.

  • Arm Kati

Fülöp után

Eltelt... :)
A hét végén tartottuk Tömő Janival és a budapesti Új Jeruzsálem Iskolaközösséggel egy Fülöp kurzust egyetemistáknak.
Tuti jó volt, 29 résztvevő jött el, 90%-ban valóban ebből a korosztályból. Nagyon jó élmény volt tartani nekik a kurzust, befogadóak, spontánok voltak. (ezek a mai fiatalok ;) )
A kurzus végére nagyon kifáradtam, mivel a szokott feszített tempó mellett két betegség is gyötört. Egy hörg hurutos torok gyulladás és egy hasmenős cucc... (a kettő nem jó párosítás együtt! :) )
Szóval a vasárnapi témámat meg kellett szakítanom egy rövidebb köhögő roham miatt, de Serbán Andi, aki a zenei szolgálatot vitte, ügyesen kisegített.
A közösség téma végét egy dinamikára hoztuk ki, Eutichus történetéből kiindulva. Nagyon erős lett így. Meghívtam három Budapesti egyetemista közösség képviselőjét is, hogy személyesen buzdítsák mindazokat, akiknek nincs közösségük.

  • Arm Kati

Elmaradás

Azt hiszem kicsit elmaradtak a blog írások. Mint látjátok, ez nem nagyon megy nekem...
Az elmúlt hétvégén kicsit pihentem, (rám fért) hiszen kényszerből elmaradt a BandÁSz napok. :(
Mozgalmas hónapok után mozgalmas hetek következnek. Ma szembesültem vele, hogy a jövő évi működési pályázat beadási határideje nov. 25. Bele kell húznom. Ez lesz a hónap egyik projektje. A másik a fenntartói klub bővítése, amit Gellérttel kivitelezünk, a harmadik pedig a karácsonyi posta. E mellet persze vannak kurzusok és és lelkigyakorlatok amin szolgálok.

  • Arm Kati

A Hétfő

Ma hétfő volt....egy átlagos nap, nem átlagos feladatokkal.
Lezártam a tavalyi pályázat szakmai és pénzügyi részét, remélem jó lesz...
Nagyjából ezzel foglaltam le a napomat. Ja és még teregettem, hajtogattam a szálláson, megkértem a két Lacit (Cs. és J.), hogy segédkezzenek, hátha hamarabb végzünk. És... tényleg. :)
Gellérttel terveztük a hétvégi Evangelizáció konferencián mit segítsünk István atyának. Úgy néz ki, hogy megnyertem ismét a fogadó státuszt.
Várom, hogy többet tudjak meg erről a sejt evangelizációról!

Köszönöm Jézus, hogy te mutatod az utat és nem nekem kell görcsölnöm rajta! :)

  • Arm Kati

Virágos nap

Ma reggel futólag össze találkoztam Cs. László keceli lakossal. :) (Ezt nehéz lesz megszokni) Aláírta a fontos papírokat és már száguldott is tovább a missziós útra Vajdaságba. Sajnálom, hogy nem tudtam vele menni, szívesen részt vettem volna a szolgálat ezen formájában. Meg amúgy a barátaim is vele tartottak, szóval....na. De, panaszra semmi ok, mert Mózes papa ma meglepett egy csokor tavaszi virággal, aminek nagyon örültem, díszes és illatos feldobja az irodai hangulatot. (csakúgy mint én ;) ) 

Délben volt irodai mise Tamás atyával.
Ma befejeztem az elmaradt jegyzőkönyveket, és újra beleástam magam a pályázat elszámolás rejtelmeibe. :( kész vagyok tőle...
De. Délután megkaptam azt az e-mailt, aminek nagyon örültem! :) Azon a pályázaton, amit kb. 2 nap alatt írtam meg, az ez évi működésit, nyertűűűűűnnnk! Dicsőség Istennek!!!

Ma elmegyek a tánc tanfolyamra, amit a Vér Hajni csinál hogy a karizmatikus bálon ne maradjak szégyenben... ;)

  • Arm Kati

Üdvösségtörténet I. után

Először 2006-ban voltam Üdvösségtörténet kurzuson, és nagyon meghatározó volt az életemben. Minden tanítás és imádság helyre rakott egy-két szétszóródott puzzle darabot. Amikor tavaly előtt Istentől elkértem, hogy milyen kurzusokat csináljunk, hogyan építsük fel a képzési programot ez a kurzus benne szerepelt. Most, hogy túl vagyunk az első hétvégén, nagyon hálás vagyok Istennek, mert láthattam, hogyan nyúl bele és segít az életünk eseményeinek szemlélésében, és hogyan gyógyít.

19 résztvevővel és 5 szolgálóval vágtunk bele az első hétvégének. Nagy öröm volt számomra, hogy Lulu is velünk volt és aktívan szolgált a két gyerekecske mellett. Nagy köszönet Petinek, aki a lányokat gardírozta.
Zsoltival, Zozóval, Gellérttel együtt jó hangulatban szolgáltunk ezen az első hétvégén.
Isten számomra is adott néhány bátorító szót. Például, miközben úgy tűnik, hogy Isten hallgat, közben birodalmakat omlaszt össze értem, hogy előkészítse a szabadulásomat.

  • Arm Kati

Apróságok

Ma az egyeztetés, rendezgetés napja volt.
E-mailre válaszoltam, egyeztettem iktattam. De valahogy mégsem fogy a papír az asztalról...
Gellért jó hírekkel szolgált arról, hogy közeleg a nap amikor elmehetünk a püspök atyához, vagy a helyetteséhez, vagy valakihez... :)
Holnap estére meghívtak a Shalom közösséghez, hogy beszéljek nekik a böjtről. Ehhez gyűjtöttem anyagokat, olvastam, írtam.

  • Arm Kati

Fülöp után

A hétvége elég eseménydúsan telt. Péntek reggel indult a Fülöpös bevásárlási láz, irány a piac aztán az Auchan. Délután pedig a helyszíni előkészületek, team, ééééésss kezdés.

A Fülöp jól sikerült, a résztvevők sajnálták, hogy vége. Volt aki az iskolabemutató után azt mondta, hogy minden kurzusra el akar jönni, mert ez annyira jó. :) Dicsőség Istennek!
Örültem, hogy a frissen elkötelezettek közül négyen is benne voltak a népes (14 fős) szolgáló csapatban. Nagyon ügyes volt Szonja és Bence is, akik ide szánták a hétvégéjüket és először tartották az Atya szeretete és a Szentlélek témát.
Vasárnap este 7-kor hazaértem, ettem és bedőltem az ágyamba. Reggel 7-kor ébredtem először. :) azután még nap közben többször elaludtam, de este 7-re mentem a Shalom közösségbe, hogy a karizmákról tanítsak és imádkozzunk.

  • Arm Kati

Oldalak