április 2013

Húsvét előtt

Hoppá, lemaradtam. Pedig volt néhány fontosabb projekt, aminek végére értem. Csak a legfontosabbak:

  • A Bandifinek készítettem egy szórólapot. Kellett Évának egy bemutatóhoz. Egy szórólap is készült neki a „Legyél igazi!” projekthez.

Szórólap A6

  • Elkészült a Timóteus kurzus vázlata, a munkafüzet és a plakátok. A munkatársak láthatják a Bandistákon. Nagy munka volt, a munkafüzettel elég komoly lett a kurzus!

Timóteus plakát

  • Jóbel

Kitartás

Szerda:

  • Váó, megvannak a memoQ licencek. Hozzáláttam a memoQ5→6.2 migrációnak. 14 projektből 12 simán lefutott, de sajnos 2 hibával megállt: az Emmausz és a Timóteus. Ezekkel szöszmötöltem egy ideig, de nem tudtam megoldani a problémát. Remélem egy következő programfrissítés majd megoldja. A régi projekteket learchiváltam. Nem gondoltam, hogy 5 GB kell majd ehhez. Van már fordítási múlt :). Ezzel elment a fél nap.
  • Elkészítettem a soron következő budapesti Fülöp ajánlóját, feltettem a meghívót.
  • Angélával egyeztettem konferencia ügyben, Zsoltival megbeszéltem az iskolaközösség-vezetők napjának programját, jelentkezőket adminisztráltam.

Csütörtök:

  • Jóbel

Iskolaközösség-vezetők napja volt Budapesten

Péntek: Mielőtt nekiindultam volna a következő menetnek, megcsináltam a visszatekintést és a tervezést. Elkészítettem a márciusi szolgálati beszámolómat. Most már értem miért aludtam annyit húsvétkor :). Jó visszaemlékezni, segít az értékelni a szolgálatot, hogy nem hiába dolgozom. Az április tervek viszonylag egyszerűen: 4 hétvége, 4 különböző programmal. A május már szelídebb lesz, ott majd háttérmunka is jöhet. Pénteken még Dexter útjával törődtem. És elkészítettem az üllési misszió tématervét októberig.

Aztán összecsomagoltam és felmentünk Budapestre Marával és Orsival délután. Este Budapesten még egy SMTP szerver beállítás várt, sikerült. Aztán megbeszélések jöttek, végül pedig előkészítettük az iskolaközösség-vezetők napját. Felkészültem a mondanivalókra. Amikor már aludni mentem, akkor csekkoltam le, hogy még nincs kész a lista, hogy le tudják ellenőrizni a vezetők, hogy ki tartozik és ki nem tartozik már az iskolaközösséghez. Szóval azt még elkészítettem.

Üdvösségtörténet I. után

Először 2006-ban voltam Üdvösségtörténet kurzuson, és nagyon meghatározó volt az életemben. Minden tanítás és imádság helyre rakott egy-két szétszóródott puzzle darabot. Amikor tavaly előtt Istentől elkértem, hogy milyen kurzusokat csináljunk, hogyan építsük fel a képzési programot ez a kurzus benne szerepelt. Most, hogy túl vagyunk az első hétvégén, nagyon hálás vagyok Istennek, mert láthattam, hogyan nyúl bele és segít az életünk eseményeinek szemlélésében, és hogyan gyógyít.

19 résztvevővel és 5 szolgálóval vágtunk bele az első hétvégének. Nagy öröm volt számomra, hogy Lulu is velünk volt és aktívan szolgált a két gyerekecske mellett. Nagy köszönet Petinek, aki a lányokat gardírozta.
Zsoltival, Zozóval, Gellérttel együtt jó hangulatban szolgáltunk ezen az első hétvégén.
Isten számomra is adott néhány bátorító szót. Például, miközben úgy tűnik, hogy Isten hallgat, közben birodalmakat omlaszt össze értem, hogy előkészítse a szabadulásomat.

Virágos nap

Ma reggel futólag össze találkoztam Cs. László keceli lakossal. :) (Ezt nehéz lesz megszokni) Aláírta a fontos papírokat és már száguldott is tovább a missziós útra Vajdaságba. Sajnálom, hogy nem tudtam vele menni, szívesen részt vettem volna a szolgálat ezen formájában. Meg amúgy a barátaim is vele tartottak, szóval....na. De, panaszra semmi ok, mert Mózes papa ma meglepett egy csokor tavaszi virággal, aminek nagyon örültem, díszes és illatos feldobja az irodai hangulatot. (csakúgy mint én ;) ) 

Délben volt irodai mise Tamás atyával.
Ma befejeztem az elmaradt jegyzőkönyveket, és újra beleástam magam a pályázat elszámolás rejtelmeibe. :( kész vagyok tőle...
De. Délután megkaptam azt az e-mailt, aminek nagyon örültem! :) Azon a pályázaton, amit kb. 2 nap alatt írtam meg, az ez évi működésit, nyertűűűűűnnnk! Dicsőség Istennek!!!

Ma elmegyek a tánc tanfolyamra, amit a Vér Hajni csinál hogy a karizmatikus bálon ne maradjak szégyenben... ;)

A Hétfő

Ma hétfő volt....egy átlagos nap, nem átlagos feladatokkal.
Lezártam a tavalyi pályázat szakmai és pénzügyi részét, remélem jó lesz...
Nagyjából ezzel foglaltam le a napomat. Ja és még teregettem, hajtogattam a szálláson, megkértem a két Lacit (Cs. és J.), hogy segédkezzenek, hátha hamarabb végzünk. És... tényleg. :)
Gellérttel terveztük a hétvégi Evangelizáció konferencián mit segítsünk István atyának. Úgy néz ki, hogy megnyertem ismét a fogadó státuszt.
Várom, hogy többet tudjak meg erről a sejt evangelizációról!

Köszönöm Jézus, hogy te mutatod az utat és nem nekem kell görcsölnöm rajta! :)

  • Arm Kati

Távirat

Sok-sok jó dolog történt velem a szolgálatban. De már elég régen nem írtam, úgyhogy ez most egy "táv-irat". Csak röviden:

A prímási palota belülről szép és egyszerű. A helynök atya fogadott bennünket. Ellátott bennünket tanácsokkal, készülhetünk a következő találkozóra. Lesz vele még munka, de ez jó!

Aztán jött egy nap még Budapesten (statútum ügy, Boldogok vagytok anyagok fogadása, fenntartói klub hírlevél, találkozó egy fenntartóval), készület és kezdődött Válon az Üdvtöri kurzus. Nagyon jó volt! Én is nagyon élveztem. Sok jó dolgot tanultam én is a kurzuson. Zozóval, Luluval, Katival, Zsoltival szolgáltam együtt.

Vasárnap este jöttem haza. Hétfőn bútorösszerakással pihentem. Épp hogy készen lettem és már mentem este Adalbert atyához a misszióba.

  • Jóbel

Betegség után

A hétfői betegeskedés után hozzáláttam az eheti feladatoknak.

Két nagyobb projekttel foglalkoztam: Az Új élet Krisztusban kurzus adaptációs jegyzetével. Elkészítettem a Bűn témát komplett a logikai vázlatig úgy, hogy Obo lássa mit kell csinálni. Ezen túl pedig az összes ismert és megbeszélt adaptációs szempontot általában a kurzushoz és minden egyes témához felvéstem.

A másik nagyobb projekt hétvégi II. Új evangelizációs Konferencia előkészítése volt. Kedden szervezés volt. Szerda 3 órától, csütörtök délelőtt 11-ig pedig a vetítésre kerülő videó feliratának időzítését csináltam. Egész készre áll már Aegisub, csak egy kicsit sokáig tartott. De nagyon jó ez a videó, hát még amit tanít. Megérte a fáradság! Lesz saját műhely is, arra is készülni kellett.

  • Jóbel

Don Pigi és a Plébániai evangelizáló sejtek

Pénteken kora reggel Csongrádra mentem Farkas Zsoltival. Kati már ott volt, Laci és megérkezett. Beszereltünk :), aztán megjöttek a többiek és elkezdődött a II. Új evangelizációs konferencia. Na, ez értékes volt. Valaki, aki felépített egy 170 sejtből álló plébániát és 3000 fős szolgálatot. Nagyon sok érdekes dolgot hallottam, pl. a legérdekesebb, hogy a keresztégre való felkészítés nem csoportban zajlik, hanem személyes felkészítéssel. A többi inkább ismert volt már a számomra. A struktúrán is elcsodálkoztam: komolyan veszik magukat, ki van ez találva. Nincs könnyelműség a rendszerben. Nagyon jó! Azt is megértettem, hogy most várnom kell. Várni egy plébánosra, aki a közelemben elkezd felépíteni egy ilyet.

Én vetítettem, mellékletet készítettem, videóztam vagyis technikai személyzet voltam a konferencián. Most ezt kellett csinálni. Nekem nem probléma kicsinek lenni. Éjszaka addig próbálkoztam míg csak sikerült összehozni a DVD-t. :)