augusztus 2014

Hol jobb a barack, Üllésen, vagy Folignóban?

Több, mint eseménydús a majdnem két hét, ami mögöttem van. Meg sem kísérlem a teljesség igényével összefoglalni. De annyi kitelik tőlem, h. címszavakban egymás mellé sorakoztassam a PÁL kurzus és az elmúlt 4 nap olaszországi kurzusának eseményeit, fő jellegzetességeit.

Rómából

Nagyon hálás vagyok Istennek, az elmúlt hét hétért. Részt vehettem szolgálóként egy nagyon jó Pál kurzuson Üllésen. Nagyon jó Pál volt, nem emlékszem jobb kurzusra és jobb évfolyamra!

Aztán hétfőn azonnal indultunk Rómába Oboval, hogy részt vegyünk a „József, az álomlátó” kurzuson és találkozzunk Pepével. Nagyon szép kurzus, új tanítás belső gyógyító témában. Találkoztam Pepével, beszéltünk többször is, a kurzus nagyon jó, sok-sok kedves olasz testvérrel találkoztam, nagyon szerettek bennünket. A kurzus ma ért véget, ma Rómában alszom Don Filippo plébániáján, holnap hajnalban indul a repülőnk.

Csak a családom hiányzott két hétig. Most majd előbb pótolok :), aztán majd jelentkezem!

  • Jóbel

Szegedről

Olaszországból péntek délután érkeztem meg Oboval. 10 utazási eszközzel érkeztünk Folignoból a budapesti irodába. Katika volt olyan kedves és pasta-val várt bennünket :). Olyan kedves tud lenni. Szóval az út jó volt. Péntek délután hazavittem Obot Velencére, utána pedig mentem Siófokra a családhoz. Rászoktam a délutáni alvásra. Szombat-vasárnap maradtunk, fürödtem kétszer a Bajcsiban, ennyi volt részemről a nyaralás. Hétfőn este jöttünk haza.

  • Jóbel

Budapestről

Nagy hajrá volt. A múlt hét csütörtöknél akadtam el a nektek való beszámolóban: csütörtök-péntek vendégeink voltak. Aztán szombaton nekiálltam, hogy befejezzem az Új élet Krisztusban kurzus vázlatát. Kedd estig készen is voltam a Közösség és a befejező témával, valamint az összes módosítással, amiben a tanács megegyezett még májusban. Aztán hozzáláttam a rajzoknak: a rajzok többségét a nemzetközi plakátsorozatból emeltem át, de 5-öt meg kellett rajzolni. Ez másfél nap volt. Pont elkészültem vele, takkra. Egy egy mellbedobás volt. Kevés alvással, állandó gép előtt üléssel.


Figyelem, a fenti rajzok: © Szent András Evangelizációs Iskola • Magyarország

  • Jóbel

Tatáról Emmauszba, onnan a mosodába

Az elmúlt bő két hétből egyet családi nyaralással töltöttünk Tatán, régi barátaink udvarán sátrazva. Bár az idő sokszor az esőkerülgetés különféle kihívásai elé állított, azért még nyaralás volt és jó, volt, csak épp a fürdőzés kimaradt. A gyerekek magát a sártat is nagyon élvezték, meg nekik egy-egy játszóterezés is maradéktalan öröm tud lenni... Kifőzdefélében ebédeltünk, jó nagy és egész finom fogásokat, az átlag éttermi ár feléért, úgyhogy kirúgtunk a hámból!! Barátainkkal játszottunk együtt a gyerekekkel, este-éjjel beszélgettünk, gyerekek táncoltak az udvaron gitáros dicsőítő énekekre, kutyust hajkurásztak, bicikliztünk, kilátóztunk, víztornyoztunk. Jó volt igazán.