szeptember 2011

Új hullám

Ma lényegében egész nap az "Új hullám" buzdításon (pásztorlevélen) dolgoztam: a vak is látja, hogy új evangelizációs hullám emelkedik ki a tengerből! Ha a többiek is jóváhagyják, akkor hamarosan megosztom a munkatársakkal.

Ma Pepe újabb anyagot küldött, természetesen spanyolul. Lassan kezdek megfulladni a sok spanyol szövegtől. A mai azt hiszem valami prédikáció. De az előzőek szervezési anyagok, szóval jó lenne ha hamarosan megérteném őket.

Ma elkezdtem foglalkozni a kikindai misszióval is. Meg jöttek már kérések is.

Aminek nagyon örültem: az idei Ez az a nap!-on újra lesz Misszió Expó, amire ma kifejezett meghívást kaptunk :-).

  • Jóbel

A te neved: Veled vagyok

A mai nap munkaszervezéssel kezdődött: feladatok feltérképezése, megpróbálni beosztani őket (ami persze úgy sem sikerül, de valami tervre mindig szükség van). Elkészítettem az augusztus munkabeszámolót, munkanaplót. Aztán titkársági ima jött és hétfői titkársági értekezlet. A tanácsig megbeszéltük a teendőket. Meg kipróbáltuk milyen lenne a projektvezetői skype-os értekezlet :-). Aztán a Betlehem szerver elérése volt a téma, külön raktam az iskola és az alapítvány dolgait, majd elkészítettem az üvegzseb, akarom mondani üvegszerver bejelentést :-). Remélem szolgálja ez majd az átláthatóságot. Aztán végre megkaptam az utolsó Pál kurzusos videókat! És végül este megjelentettem az Új hullám-ot. Azt reméltem többre viszem ma, de az nagy öröm Jézus, ahogy elintézted ma Kriszti OKJ-s tanfolyamát és megmutattad, hogy velünk vagy. Igaza van Erának, ha így jönnek létre a dolgok az talán jobb is, mert így látjuk, mennyire gondoskodsz rólunk. Szeretlek.

Kidőlve hinni?

Már fáradt vagyok.

A mai napom a Betlehem szerver hozzáférésekkel kezdődött, máris ketten jelentkeztek, hogy kérnek hozzáférést a titkársági szerverhez :-).

Aztán nekiláttam összegezni a Pál kurzus videókat. Az egyik anyag bazi nagy méretű, de Zsolti tanácsára nem láttam neki konvertálgatni. Kipróbáltuk a box-net-et meg az ubuntu one-t, hogy jó lesz-e megosztásnak, de végül a sima FTP-nél maradtam. Most is még kúszik felfelé az anyag. Reggelre felér.

Aztán jött Éva a Keresztiránnyal, úgyhogy azzal is foglalkozni kellett. Kezdem megszeretni az "Átjáró" nevet. Meg most már rutinosan kérdezek vissza, hogy ez vagy az Istentől van-e vagy sem. Tényleg az a lényeg, hogy Isten miket tervez.

Aztán jöttek a 33-ak hozzászólásai és kb. kitört a háború :-(. Aztán kaptam az orromra is, úgyhogy lelkileg kidőltem.

Hogy valami értelmeset csináljak, összeállítottam a röpke hírlevelet az Új hullámról, aztán ki is küldtem.

Végül este elkészítettem a Tanács meghívót.

  • Jóbel

Elutazom

Ma felemás napom van. Délelőtt az iskolával törődtem: Azon gondolkodtam és imádkoztam mitévő legyek a pártoskodással. 2 levél született ez ügyben. Titkársági megbeszélés volt, aztán még Mucs jelentkezett. Most pedig utazom Cs. Lacival misszióba a hétvégéig: Kikindára.
  • Jóbel

Kikindai városmisszió

Négy napot Nagykikindán voltam egy plébániamisszión Cs. Lacival, Kunszabó Zolival és Tomival, no meg a főapostollal, Ildikóval Németh László meghívására. Különös volt a saját szülővárosomban evangelizálni. Volt ott minden: családlátogatás, szentmise evangelizációk, tanúságtételek, nők estéje, férfi este, fiataloknak filmvetítés, keresztény diszkó, sportnap, volt TŰZ Evangelizáció benne színházi pantomim (ami szerintem nagyon jó volt, van róla valamilyen felvétel), püspöki szentmisés evangelizáció, közbenjárások. Ja, és a Laci vokálja voltam végig. Áldottak voltak a fiatalok, akik külön jöttek oda áldást kérni :-). Áldottak voltak mindazok, akik őszintén jöttek, mint a kis angyalok, átadni életüket Jézusnak. Remélem a fiatalok kitartanak Jézusban és látjuk még őket.

Jézus, jó volt, hogy velünk voltál. Szentlélek jól csináltad :-). Köszönöm, hogy részt vehettem benne.

Levelek és tanács

Ma először is kihívás volt ébren maradni. 4 nap után várt rám jó sok levél. Olvasgattam, mit írnak a testvérek a jövőképpel kapcsolatban. Aztán többen fel is hívtak telefonon ez ügyben, erről beszélgettünk és imádkoztunk a titkársággal. Ez volt ma a fő tevékenység. Fel van bojdulva a tanács. A tanács érdekes lesz.

Aztán intéztem a Shalom Közösség lelkigyakorlatát, Ancsival fogok találkozni szerda este. Novemberi Fülöpöt intéztem. Volt egy kis informatika is: a fájlszerverhez jött frissítés (Synology DSM 3.2), aztán Zozónak létrehoztam a felhasználót; Tündének megpróbáltam utánajárni mikor veszett el a HTML szerkesztője a honlapokon, de nem jöttem még rá; beállítottam néhány munkatárs jogosultságát a Bandistákon (ez sajnos SQL-ben való turkálást jelent). Feltettem a youtube-re a kikindai városmisszió pantomim felvételét.

Nagyjából ennyi. A többi időt a családdal töltöttem, mert holnap Pestre megyek.

vége van a nyárnak... :(

Helló Everibodry!

Sajnos vége a nyárnak... De ezt csak a hőmérséklet csökkenésből állapítottam meg, mert a munka intenzitása nem csökkent a nyári melegben sem. Mondhatjátok, jó régen írtál ide Kati! Na, ja. Mi is történt az elmúlt cirka egy hónapban? 

1. A Pál kurzus lezajlódott ... a kezdő 19-es létszámból 16 el is végezték.  Kivonultunk a Dugonics térre is, ami igencsak meglepte a Szegedieket. Nekem külön szerencsém volt, egész idő alatt  egy részeg emberért  imádkoztunk Máder Balázzsal. Nagy sikerem volt nála, megállapította, hogy velem biztosan boldog lenne az élete. :) A kurzus résztvevőin nagyon jó volt látni a Szentlélek munkáját, hogy hogyan formálja és bátorítja a szívüket. Jó tanúságtételek hangzottak el, sok szívet megérintettek Isten nagy tettei.  A kurzus ideje alatt a szolgálat mellett  szimultánban szervezetem az erdélyi csereprogramot, ami nem volt egyszerű, a repülőjegyeket csak külső segítséggel sikerült lefoglalnom és kifizetnem. Köszönet érte! 

Tartozás

Már régen nem jelentkeztem és tartozom felétek egy beszámolóval a Korintus kurzussal kapcsolatban.

Innen a Mátyás Kriszti, Varga Petrocs, Karvas Ágó, Köblös Jocó és én indultunk útnak Hargitafürdőre.

Zenészt illetve koordinátort a helyiektől kértem, spórolás és tanulás címen. Valamint az összes eszköz beszerzését, ami nem volt egyszerű feladat a helyiek számára.

  • tothaniko

Remény nem csal meg

Ma reggel elvittem még Hanit az iskolába. Ennyit tudtam a héten a lányokra szánni.

Aztán jöttem fel Budapestre. Elhoztak a szüleim autóval, mert jöttek a nővéremhez :-). Ilyen se volt még! Meg anyagilag is jól jött.

Felérve Budapestre az irodába először közös dolgok jöttek: közös összirodai ima, értekezlet, kulcscsere és takarítás. Aztán jöttek a különféle megbeszélések, útkeresések.

Jól mutatja a mai napom szerkezetét: egyetlen emailt küldtem el, azt is csak egysorosat. Szóval ma a közös megbeszélések napja volt. A legjobb esemény: misén vagyunk, itt a plébánián, Miatyánk után nyújtjuk a kezeinket a körülöttünk állóknak. Na, ki mosolyog ránk hátul: a Titusz. Szóval a Titusz is meglátogatott ma bennünket.

Szóval, ma ment a stratégiaalkotás a tanácsra, de eredmény nélkül zárult. Istenem, köszönöm, hogy ma velem voltál. Köszönöm, hogy adsz remény akkor is, amikor vakok vagyunk. Uram, remélek, segíts reménytelenségemen. Ámen.

Két nap összefoglalása

Tegnap késő este mentem el, így elmaradt az írás..Tegnap több megbeszélés volt ittt a Titkárságon, levelekre válaszoltam és kurzusokat készítettem tovább elő.

Befejeztem a Tanácsra a vásárlási lista megírását és Anikóval megszerveztem, hogy ma mikor és hogy megyünk el bevásárolni.

A mai reggel levelekkel és jelentkezés továbbítással kezdődött, Majd kurzus anyagokat küldtem el testvéreknek. Anikóval elindultunk a nagy bevásárlásra, amit egyikünk sem kedvel nagyon de ezt is meg kell tenni valakinek. Most ez az én feladatom volt. Főzést és a  konyhai szolgálatot nagyon szeretem végezni de a bevásárlás nekem nyűg, még a magam részére is nehezen szánom rá az időt.. Tudom, nem vagyok igazi nő. Bő két óra alatt végeztünk, már a hűtőbe is bekerült, aminek ott volt a helye. Majd újra átszámoltam a Tanács költség vetését, hogy benne vagyok-e még, a tervezett összegbe.Örömmel állapítottam meg, hogy nem léptem túl a keretet, sőt...de majd a végén örülhetek csak.

3 nap a tanács előtt

Ezen a három napon fenn voltam Budapesten. A Tanácsra "készültem". Szerdán leginkább a vallomásokkal foglalkoztam: elkészült, akik beküldték. Aztán volt nálunk a Feri, hogy beszéljünk a jövendő támogatásokról. Aztán megismerkedtünk a Shalom Közösségből Carol-lal és Marcello-val. Nagyon jó fejek :-). Az a legvigasztalóbb, hogy ugyanazzal a kérügmával evangelizálnak. Olyan jó esett a látogatásuk!

Csütörtökön a beküldött véleményekkel foglalkoztam. Összeállítottam őket egy pakkba. Eltartott egy darabig, mert 49 oldalnyi lett. Este Ancsa volt a vendégünk. Hasonló sorsra jutottunk vele.

Mégis

A hétvégén tanácsülés volt. A munkatársak olvashatták már a Bandistákon, hogy kb. hogyan telt. Most már a jegyzőkönyvet is.

Nagyon hálás vagyok neked Istenem, hogy ha a pártoskodás nem is tűnt el nyomtalanul, de kimondtuk nyilvánosan az ellenség nevét, ellene mondtunk és a törésvonalak valóságban is enyhültek. ez a leglényegesebb a hétvégéből.