vége van a nyárnak... :(

Helló Everibodry!

Sajnos vége a nyárnak... De ezt csak a hőmérséklet csökkenésből állapítottam meg, mert a munka intenzitása nem csökkent a nyári melegben sem. Mondhatjátok, jó régen írtál ide Kati! Na, ja. Mi is történt az elmúlt cirka egy hónapban? 

1. A Pál kurzus lezajlódott ... a kezdő 19-es létszámból 16 el is végezték.  Kivonultunk a Dugonics térre is, ami igencsak meglepte a Szegedieket. Nekem külön szerencsém volt, egész idő alatt  egy részeg emberért  imádkoztunk Máder Balázzsal. Nagy sikerem volt nála, megállapította, hogy velem biztosan boldog lenne az élete. :) A kurzus résztvevőin nagyon jó volt látni a Szentlélek munkáját, hogy hogyan formálja és bátorítja a szívüket. Jó tanúságtételek hangzottak el, sok szívet megérintettek Isten nagy tettei.  A kurzus ideje alatt a szolgálat mellett  szimultánban szervezetem az erdélyi csereprogramot, ami nem volt egyszerű, a repülőjegyeket csak külső segítséggel sikerült lefoglalnom és kifizetnem. Köszönet érte! 

2. Erdélyi csereprogram. :) Izgalmas és fárasztó volt, mind a szervezők, mind a résztvevők részéről.

A szándékunk az volt, hogy az EU-ról szóló pályázati feltételek mellett a keresztény értékrend és maga Jézus is emelkedjen ki. Ezért minden csapat építő játékot minden feladatot az Istenkapcsolatra is rávetítettük. Az értékeket, és feladatokat, mint fenntartható fejlődés, globalizáció, önkéntesség keresztény szemmel is megvitattunk és a saját életünkre is vonatkoztattunk. Jó kis túrákat tettünk, közben szemetet is szedtünk. Feltérképeztük Szovátát, lehetett fürdeni a medve tóban, és jó móka és bátorság próba volt a kötélkert is.
A csereprogramról készült fényképeket megnézhetitek a facebook-on.

A 8 napos együttlétet nehezítette egy vírus fertőzés ,ami szépen lassan átvonult a magyarországi résztvevőkön, napról napra egy-két ember kihullott a csatasorból kb. 24 órára. :) De itt is megtapasztaltuk Isten hatalmasságát és az ima erejét!  

Az utolsó két napot Marosvásárhelyen töltöttük. a feladat az volt, hogy mindarról, amiről az egy hét alatt szó volt, azt a fiatalok egy szórólapban foglalják össze. (Ebben a feladatban én nem sok vizet zavartam, én ekkor kerültem sorra a vírus-listán, szóval egész nap szinte csak aludtam) Másnap az elkészült szórólapot kivittük a város főterére, és fiatalokat megszólítva beszélgetve elajándékoztuk nekik. 

Nagyon izgalmas volt sokak számára az, hogy repülővel mentünk, jöttünk, hiszen többen most repültek először.
Nagyon pozitív tapasztalatokat és új barátokat szereztünk. Köszönjük nektek! :)

Miután hazarepültünk, kezdődött, vagy inkább folytatódott a taposómalom. Elkezdődött az őszi-téli, tavaszi-nyári  kurzus programok szervezése egyeztetése.

Nyakunkon a Tanács, ami fizikailag és lelkileg is kifáraszt már az előkészületi szakaszban is. :( 

Fülöp kurzust szervezünk az Új-jeruzsálem iskolaközösséggel Válon, majd Emmausz lesz októberben. Közben Jesus culture koncert misszióexpóval, és a római új-evangelizációs pápai látogatás. Ez után még lesz BandÁsz napok.

Úgy érzem nem fogok unatkozni. Erre szokták mondani, hogy meghalni sem lesz időm... :)

Áldott vagy Urunk, mindenség Istene, mert Te ismered a szíveket és veséket! Köszönöm az érintéseidet, és hogy formálsz! :)

Ámen!

 

 

 


  • Arm Kati