december 2012

Szent András nap és vajdasági misszió

Péntek: Szent András napja :), a névnapunk. Elég nagy rohanásban telt a nap. Készültem az esti egyházmegyei Szent András ünnepségre és elköteleződésre, összeszedni az anyagokat, szervezés, este megtervezése. Aztán a névnapi bátorításért imádkoztam, aztán megírtam, elkészítettem, a weboldalra is felkerült. A levélkiküldéssel valami gikszer történt, mert nem ment ki csak kb. a 20%-a :(. Erával próbáltunk Zmijan atyának segíteni internet szolgáltatást találni, de nem sikerült. Közben Anita teljesítette a mission impossible feladatot, így Pepének és Dexternek el is küldtem a válaszunkat. És közben összepakoltunk az esti utazásra. Délután elmentünk Üllésre és a misén ünnepeltük Szent András apostol ünnepét. Utána közös „vacsora” és egyházmegyei iskolaközösségi megbeszélés, elköteleződés volt. Jó volt! Miuztán hazaérkeztünk érkeztek nemsokára Laciék Budapestről és indultunk a vajdasági misszióba.

Technikai nap

A kedd elég technikás volt. Katit lefoglalta Budapesten Zsolti, úgyhogy valami egyedül végezhető feladat után néztem. A nap nagy részét egy megvalósíthatósági tanulmányba öltem és sikerült is - szerintem - megoldást találni. Az OpenLyrics formátum támogatja az akkordok rögzítését. Az OpenLP pedig ezzel a formátummal dolgozik. Azt kutattam, hogy HTML segítségével hogyan lehet megjeleníteni jól az akkordokat. Végül a kutatást ebben a példában foglaltam össze. Technikai érdeklődésűek előnyben :). Ez azért lenne fontos, hogy a színpadi nézetben az akkordok is megjeleníthetőek legyenek.

Persze szerveztünk is, készültünk a hétvégi Ábrahám napra.

  • Jóbel

Zörgettek nálam

A szerdai napon több siker is volt:

  • Végre sikerült az OpenLP-ből kiexportálni az első adag OpenLyrics formátumú dalt. Létrehoztam neki egy tárolót, amelyet akár többen is szerkeszthetünk és ahonnan le is lehet tölteni. Itt tudjátok megnézni: https://github.com/gyuris/aszaf Majd érkezik a többi is, ahogy esténként jut rá időm. Régóta feszít bennem, hogy ezt a repót létre kell hoznom, elkezdtem.
  • Ivett sürgetésére fenn van az oldalon a Szepsii Fülöp kurzus.
  • Jocó zörgetésére fenn van a Bandistákon az új kurzusunk, az „Isten Országa - KOinónia” kurzusunk vázlata.
  • Lógok még valakinek?

Aztán Katival még egyeztettünk a hétvégi Ábrahámról, úgyszintén Évával és István atyával. Arnoldétól még mindig nem jött válasz a szórólappal kapcsolatban, azt nem tudom így befejezni.

Jézus, zörgetek nálad. Van, amit csak te tudsz elintézni.

  • Jóbel

Reggeli fagy

Ma reggel, amint befelé baktattam az irodába, mai dolgaimon elmélkedtem. Néztem a mellettem elsuhanó autókat, a reggeli fagyban, amint gázfelhőket pöfékeltek ki magukból. Hideg van, és mennyi minden elintézésre vár. Ráadásul beteg vagyok, orvoshoz kéne menni, mert egy gombóc van a torkomban ami sem nem jön ki, sem nem megy le.
  • Arm Kati

Egyszerre három

Ez a napom - a csütörtök - olyan „egyszerre csinálok három dolgot” típusú volt. Ez azt jelenti, hogy elsősorban szervezéssel telt: a jóváhagyás ügy, a konferencia ügy, OpenLP Lacival és Luluval, Ábrahámra készülés Zsoltival, Marával teamépítés, hiányzó kinevezések (Marának és Tündinek), tanács mandátumainak frissítése, lejáró mandátumok ügye, Zmijan atyának segítség, a vajdasági iskola ügye, beszámoló a Szeged-Csanádi fejleményekről, Köblös Jocóval egyeztetés, egyeztetés Mártival...

Az egész nap egy nagy pörgés volt, de hála van bennem, mert amit a nap elején kitűztem, abból a többség sikerült. Az a jó, amikor tapasztalom, hogy együtt szervezünk Istennel. :) A manuális munkából nem sikerült befejezni semmit. Volt, amit csak elkezdtem.

Jézus, zörgetek nálad. Van, amit csak te tudsz elintézni.

Ábrahám nap

Pénteken Budapestre utaztam. Néha találkozni is kell. Bár sok mindent megoldunk telefonon, van, amit csak személyesen lehet. Ilyen volt ez a nap, beszélgettünk, meghallgattam. Kaptunk egy fontos segítséget is a szomszédainktól az irodában.

Közben Katinak beütött a krach, kiderült, hogy pályázatot kell leadnia és a határidő: MOST. Tehát az Ábrahám napi cuccok előkészítése rám maradt. Csináltam mindent szépen, de éjjel 2 lett, mire végeztem. Az érdekesség az volt, hogy az Ábrahámmal párhuzamosan a Kar. Megújulás is csinált egy lelkigyakorlatot. Ilyen még nem volt, de nagyon szépen kijöttünk egymással :). Frici jó partner.

  • Jóbel

Az énekfüzet

Az elmúlt két napot az Énekfüzetre fordítottam. Íme a tanulmányom, hogyan lehetséges megjeleníteni az akkordokat az OpenLP színpadi nézetén: első, második, első+második mixelve, harmadik szkriptelve. Elindult róla a megbeszélés.

Aztán az OpenLyrics formátum szerkesztésével foglalkoztam, hogy nyomtatható állapotot hozzak ki belőle. Próbálkoztam XSLT megoldással, de végül elégségesnek bizonyult a XML CSS-sel való megjelenítése, amit a Prince-szel PDF-fé is tudtam alakítani. Járható az út. A technika nagyjából összeállt. Most már van elképzelésem, hogyan kell elkészíteni az Énekfüzet megújult verzióját.

  • Jóbel

Két pergő nap

Lezártam az előző hónapot: visszatekintés, értékelés, tervezés… szolgálati napló, havi értékelő. Megint sikerült túlteljesíteni óraszámban. Marával megbeszéltük, hogy Adalbert atya miket kér jövőre a plébániára. Megkaptam az Ábrahámról a videofelvételt. Válaszoltam az elmaradt megkeresésekre és emailekre. Katinak készítettem a Fülöp kurzusra ajánlót a szurikátákkal, majd feltettem a kurzusmeghívót ide a weboldalra. Katinak tetszett :). Az új élet kurzushoz kaptam egy történetet, azt beraktam a jelenetek közé. Az énektárral foglalkoztam: elkészítettem a sablont, hogy összegyűjtsük a szerzőket és felkutattam néhány a kiindulási anyagot Lulu számára.

  • Jóbel

Örömünnep!

Ma örömünnep van! Itt nem nagyon írhatok arról, hogy milyen egyeztetések zajlanak hivatalos fórumokon az iskolával kapcsolatban, de a lényeg: ma meglepetésszerűen nagy előrelépés történt egy jövőbeni fontos találkozó előkészítésében. Leesett az állam...

Ez az, amit csak Jézus tudott elintézni :). Dicsőség Istennek!

Hurrá, hurrá! Ez egy nagyszerű karácsonyi ajándék az iskolának!

  • Jóbel

Csütörtök: 35 év

Igen, 35 éves vagyok. Hálás vagyok Istennek az életemért. Amikor Istent megtaláltam, ill. Ő megtalált, akkor az is megtalált, hogy értelmes, szép életem legyen. Azt mondtam a lányomnak: legyél ilyen boldog te is,amikor 35 leszel. :)

De attól még dolgoztam, hogy szülinapom volt, amennyire engedte a sok telefon :).

Szolgálati napló és blog után egyeztettem Illyés Zsolt atyával, majd Angélával, Katival és István atyával a konferencia ügyben. Volt néhány várakozó levelem, ezek jöttek sorra. Néhány gondolat elejéig gondolkodtam, mit kellene változtatni a 2013-as évben, eljárásmódokat, hogy hatékonyak legyünk, de ne merüljünk ki és ne égjünk ki.

Jött értesítés Drupal biztonsági hibáról, azokat felraktam a weboldalakra, közben átnéztem, hogy van-e valamelyik modulból fontos biztonsági frissítés.

OLI, jó hírek 2013-ra, hétvége

Péntek reggel felutaztam Budapestre az OLI-ba (Országos Lelkipásztori Intézet). Vonattal utaztam, közben dolgoztam a számítógépen. Elkészítettem a karácsonyi tanítást és a hozzá való illusztrációt (a vörös kiemelést a Vatikáni kódexből). Az OLI-ba azért mentem fel, mert megbeszélésünk volt Gáspár István atyával az Új evangelizáció Konferencia folytatásáról (Angéla, Zoli, L. István atya volt még ott). Nagyon jó eredményről tudok beszámolni. Mindenki osztotta, hogy a bénázásaink ellenére Isten történelmet írt. Úgyhogy megállapodtunk, hogy lesz folytatás: 2× is lesz konferencia 2013-ban, egyszer tavasszal és egyszer ősszel. Az őszi témája: új evangelizáció a plébánián, vagyis Don Pigi Perini módszere. Ha minden igaz, milánói testvérek fogják tartani ezt. Az őszi valamikor novemberben lesz és az idei elsőhöz fog hasonlítani. Nagyon örülök! Isten cselekszik!

Még nincs vége az évnek

Most karácsonykor nem utaztunk el, itthon voltunk, még fánk is volt. Nálunk volt apósom.

Közben elkészítettem a karácsonyi hírlevelet a munkatársaknak, ki is ment. A Bandistákon ehhet összeállítottam egy új nézetet, hogy le tudjam kérdezni a nemrég regisztrált munkatársakat.

Pepének elküldtem a már említett karácsonyi rajzocskát a jászolban fekvő Jézus-Igéről. A facebook-on elég nagy népszerűségre tett szert - az én léptékemmel :): 39 megosztás a magyar Szent Andrásról és további 24 a nemzetközi iskolától eddig. Ja és a lényeg: Pepe megdicsért a többi iskola előtt a rajzért, ill. amit kifejez, azért. Nem gondoltam volna, hogy ilyen fontos lesz ez a rajzocska :).

Dexternek készítettem egy év végi kis statisztikát. Remélem jó lesz neki.

Éééééééés tegnap óta a Rapid Pál-on dolgozom. A név és a hiányzó híd már megvan.