OLI, jó hírek 2013-ra, hétvége

Péntek reggel felutaztam Budapestre az OLI-ba (Országos Lelkipásztori Intézet). Vonattal utaztam, közben dolgoztam a számítógépen. Elkészítettem a karácsonyi tanítást és a hozzá való illusztrációt (a vörös kiemelést a Vatikáni kódexből). Az OLI-ba azért mentem fel, mert megbeszélésünk volt Gáspár István atyával az Új evangelizáció Konferencia folytatásáról (Angéla, Zoli, L. István atya volt még ott). Nagyon jó eredményről tudok beszámolni. Mindenki osztotta, hogy a bénázásaink ellenére Isten történelmet írt. Úgyhogy megállapodtunk, hogy lesz folytatás: 2× is lesz konferencia 2013-ban, egyszer tavasszal és egyszer ősszel. Az őszi témája: új evangelizáció a plébánián, vagyis Don Pigi Perini módszere. Ha minden igaz, milánói testvérek fogják tartani ezt. Az őszi valamikor novemberben lesz és az idei elsőhöz fog hasonlítani. Nagyon örülök! Isten cselekszik!

A megbeszélés lezáró ima után Angélát még megtanítottuk DVD-t másolni, majd indultunk a vonatra. L. István atyával utaztam vonaton, közben jót beszélgettünk, ismerkedtünk.

A karácsonyi program végére értem oda a lányom iskolájába, úgyhogy csak hazahoztam őket.

Este leültem a gép elé és szerveztem még egy kicsit: Beszámoltam a tanácsnak a jó hírekről. Sziszinek a tervezett Mária kurzusról adtam adatokat. Leellenőriztem a 2013-as kurzuskiírásokat, még jó hogy megtettem, mert kettő kimaradt. Aztán Tündivel megállapodtunk a csanaki Új Élet kurzus időpontjában. Ennek nagyon örülök. Felraktam a weboldalra a karácsonyi tanítást. Közben megtaláltam Anitának egy régi csúcs szuper tanítását, majd egyszer megosztom. És próbáltam időpontokat találni a hátra lévő kurzusoknak. Összefoglaltam a tanácsnak ezt. És még feldolgoztam azt a néhány adatot, amit a testvérek Budapest-esztergomi munkatársak beküldtek a végzettségükről.

Szombaton a családé voltam de közben-közben elkészítettem a karácsonyi rajzot, melyet a nemzetközi iskola egyik fényképe ihletett. De ezt a pufók Máriát nem bírtam nézni, úgyhogy inkább megrajzoltam valódi Szent Andrásos stílusban.

Pofók Mária

Vasárnap volt a szegedi iskolaközösség karácsonya. Ünnepeltünk :). És közben megválasztottuk Orsit vezetőnek. Hálás vagyok, hogy vannak már Pétereim és egyre többen!

Dicsőség Istennek mindezért!

  • Jóbel