január 2013

István kurzus

Itt az új év! Remélem még áldottabb lesz, mint az előző.

A karácsony-utó, a szilveszterváró és az új év első napjai az István kurzus körül forogtak. A családom türelmes és pedig írom ennek a kurzusnak a vázlatát. A kurzus olyanok kezébe szánjuk, akik már végeztek Pál kurzust és szeretnék otthon a saját közösségüknek átadni. A formája olyan, mint a Szentlélek szeminárium: 8 hét, intenzív foglalkozás minden nap. István diakónusról lett elnevezve, Pál legnagyobb képességű elődjéről :) Kaposváron lesz először megtartva.

Fárasztónak fárasztó pihenés helyett ezt csinálni, de örömmel tölt el, hogy a kérügma továbbadásával fejezem az év és kezdem a következőt.

Még egy-két napig eltart, hogy befejezzem. A vázlat most 46 oldal, a házi feladat lapokból 3 van meg, és 9 melléklet. Néhány új dolog belőle mutatóba:

Kérügma

  • Jóbel

Kibújok a barlangból

No, kibújok a barlangból, ahova az István kurzus készítése miatt kellett bebújnom. Ma este fél 11-kor leadtam az anyagot. Az István rajz kivételével kész. Arra nincs ihletem. Megosztottam Marcival, elmentettem, felraktam a Bandistákra. Akit érdekel, ott megtalálja. Nekem tetszik a kurzus, még a Lázárról szóló híd is. Nagy munka volt. A vázlat írásával kb. 40 órát töltöttem, plusz a HF feladatlapjai és a mellékletek. Dec. 28-án kezdtem, most végeztem. 57. oldal a vázlat; 9 oldal a HF; 3 oldal mellékletet készítettem el újra. Istennek legyen hála! Ezennel végeztem 2012. feladataival :)

Néhány apró feladatot préseltem még bele a mai napba: A Bandistákra felkerült Kriszti meghívója és András Fülöp is. Lezártam a 2012-es szolgálati naplómat, elkészítettem a 2013-asat. Reggel elkészítettem a Fenntartói Klub számára az emlékeztető levelet és kiküldtem.

István kurzus, Kaposvár

Az elmúlt néhány nap a kaposvári István kurzusról szült. Lesz egy 8 hetes evangelizátor képzés a Szent Imre plébánián és az iskolát kérték fel a képzési anyag megírására. Azzal nagyjából készen is voltam, de szombaton a csoportvezetők képzését kellett megtartanunk.

Úgyhogy pénteken reggel felutaztam Budapestre, volt útitársam is, Juditta. Laci aznap érkezett haza Erdélyből vele, csak telefonon egyeztettünk, de Zsoltival és Katival találkoztunk. Zsoltival elvonultunk igazgatósat beszélgetni, Katival imádkoztunk, készültünk a következő hétvégére, aztán hogy min akarunk változtatni 2013-ban, szórólapot hajtogattunk, aztán pedig a kaposvári napra készültünk: raktár, kellékek, nyomtatások, a napirend megtervezése, témák elosztása. Találkoztam Angéla új munkatársával, Angélának megint segítettem egy kicsit informatikai problémákban.

Amikor mindenki hazament nekiültem egy kicsit rajzolni az István kurzusra. Ez lett belőle:

Vízkereszt-vagy amit....

Elkezdődött az új év, még a múlt héten. :) Szembe kellett néznem azzal, hogy mennyi feladat vár az elkövetkezendő hetekben.-Sűrű lesz. Szombaton, Gellért rábeszélésére elmentem Kaposvárra, hogy az István kurzust átadjuk a testvéreknek. jól sikerült és bízom benne, hogy eltudjuk majd érni azt a hatást, hogy az emberek megtanulnak evangelizálni. Vasárnap ÚJK közi nap volt, amin részt vettem. Ma pedig a hétvégi fenntartói klub hétvégét intéztem, kaja ügyben szervezkedtem. Étvágy gerjesztőnek csatoltam egy képet ;) Szerveztem továbbá a jövő heti Fülöpöt, tanítókat, segítőket hívtam fel. Jó gyorsan eltelt a nap. Hála neked Jézus, hogy te erősebb vagy mint én! :) Amen

Rám szakadt

Az István kurzus készítése miatt vissza kellet vonulnom a napi feladatoktól, hogy teljesen annak a feladatnak szenteljem magam. Ergó karácsony óta felgyűlt némi munka, megkeresések. Ez most mind rám szakadt:

Hétfőn még az István kurzus utómunkálatai foglaltak le: a képek beilleszteni, a hétvégén felfedezett hibákat javítani, megosztani, feltenni a Bandistákra. Ha már megjött a gyakorlat, akkor az Ábrahám képzéssel is megcsináltam ugyanezt: képet javítottam, elkészítettem a kereszthivatkozásokat a dokumentumban, frissítettem a kelléktárat és feltettem az egészet a Bandistákra. Kell még ez néhányszor ebben az évben. Aztán beszámoltam a tanácsnak az István kurzusról.

  • Jóbel

rohanás

Az elmúlt két napban megpróbáltam a lehetetlent. Egyszerre több helyen lenni. Gellértnek mondtam is, hogy már megint több dolgot próbálok egyszerre futtatni, és ezt így nem lehet. Mire megnyugtatott, hogy mindig ezt csináljuk..... Bocs...

Részletesebben: tegnap elkezdtem a tavalyi könyvelés cuccokat rendbe szedni. E mellett elmentem Lacival a papír boltba, azokért a parafa táblákért, amit kb. 2 hónapja megígértem Gellértnek hogy megveszem az irodába. Szimultánban telefonáltam, hogy ki az aki még nem jelzett vissza a hétvégi fenntartói klub részvételéről. A harmadik szál a kaja árajánlatok kérése volt. Negyedik szál Fülöp kurzus szervezés.

Ma ugyan ez, csak pepitában. Könyvelés előkészítés-telefonálás. Délben részt vettünk Csaba atya újmiséjén. Elmentem utána Lacival a fenntartók ajándékáért, és a Praktikerbe polcot venni (szintén két hónapja ígérem Gellértnek...:) )

Most pedig szépen hazamegyek. :) Köszönöm Jézus, hogy te nagyobb vagy! :)

  • Arm Kati

20 éves lesz Csanak!

Szerdán összeállítottam, hogy kitől várok még adatokat a kánoni küldetéshez. Rögtön kaptam is néhány választ, azokat ellenőriztem és elmentettem. Majd jövő héten fogom elkészíteni.

A honlapra készítettem az Új élet kurzusra egy ajánló reklámcsíkot. Tetszik? Felraktam a honlapra a meghívót is, beállítottam az elektronikus jelentkezéseket is 2013-as kurzusokhoz. Ehhez kapcsolódóan az Új élet nyomtatható szórólaponak is készítettem egy sablont a János mintából kiindulva, mert ebből még lesz néhány az évben és szeretném, ha a kurzusok rendje nem a régi listák szerint lenne rajta. Szóval elkészítettem egy ODT mintát az Új élet kurzushoz, azt is raktam fel ide már.

A fenntartói Klub találkozóra való készletként elkészítettem a decemberi szolgálati beszámolómat. És lezártam a 2012-es év szolgálati beszámolóit, archiváltam, előlapot készítettem neki, és jöhet a 2013-as év, új sablon...

A Fenntartói Klub első találkozója

Pénteken még Szegeden ébredtem némi alvás után. Volt néhány gyors feladat (phpmyadmin, Bandifi, adatok kánoni misszióhoz), de lényegében a Fenntartói beszámolót raktam össze. El is készült. 

Elkészült az éves beszámoló a Fenntartói Klub számára

Kinyomtattam, felkészültünk az útra és délután elutaztam a családdal és Icukával Budapestre. Ott Katival még előszür elmentünk bevásárolni aztán összeállítottuk a hiányzó dolgokat (pl. megvágtam a Pál kurzus videóját a vetítéshez, ami Marcinak is kell Kaposvárra, prezentáció)... előkészítettük a termet... estére azért sikerült lefeküdni.

szervezkedés

A múlt hét vége, és a hét eleje is a szervezés jegyében telt. Mikor melyik szálat vettem a kezembe. :)

Péntek délelőtt még Szonja és Bence jött hozzám, hogy a Fülöp témákat átbeszéljük, majd a szombati fenntartói klub ügyeket intéztem.

Este megérkezett Gellért a családjával, elmentünk bolyongani az Auchanba. Ugyanis amit máskor fél óra alatt elintézünk, céltudatos vásárlóként, az most másfél órába tellett, mert mint agyhalottak közlekedtünk.

Szombat reggel még előkészítettük a vendégfogadást, és szentmisével kezdődött a program. Nagyon jól sikerült, mindenki jól érezte magát. Legalábbis remélem. :)

Vasárnap a családommal voltam, és a hétfő délelőtt is a pihenésé volt. Este jöttem be imádságra és Fülöp team-et tartottunk, kis ünnepléssel. :)

Hála neked Jézus, hogy én vagyok! :)

  • Arm Kati

Kedd

Újabb hét, újabb halom rám váró levél, megkeresés: konferencia ügyben, „melyik kurzust válasszam” , stb.

Kaptam néhány adatot a kánoni misszió ügyéhez. Átnéztem, elrendeztem őket. Mindenkit felhívtam, akitől még adatot várok. Nagyon remélem, hogy napokon belül elkészülhetek a kérelmekkel.

Attilától megkaptam a Fenntartói Klub találkozójának fényképeit, azt rendeztem. Egyelőre töltök mindent fel a szerverre itthonról.

A szlovákiai megkereséssel foglalkoztam: egy katolikus csapat rendezne nyáron egy hetes konferenciát új evangelizáció témakörében és hívtak bennünket. Hm, egész érdekes lehet. Ivett lát benne fantáziát, úgyhogy ráálltam.

Este visszavezettem a vajdasági iskola kurzusadminisztrációját a miénkbe. Vajdaságba a közeljövőben nem lesznek kurzusok, mivel nincs iskola. Átalakítottam a táblázatot, hogy könnyen le lehessen szűrni országokra.

  • Jóbel

Csiszér Laci barátomnak és társamnak

No, újabb nagy projekt végére értem. A projekt neve: csiszer.hu. A múlt héten kaptam hozzáférési adatokat, felraktam egy alap Drupalt rá, majd lépésről lépésre kialakítottam a megjelenését, és a tartalomstruktúráját. A cél az volt, hogy a weboldalt tartalmilag csupán kattintgatással és nagyon egyszerű szövegszerkesztővel lehessen szerkeszteni. Én elégedett vagyok az eredménnyel. A múlt héten esetként csinálgatta, aztán péntek-szombat és a vasárnap eset telt még ezzel. Van benne néhány új technika, amit eddig nem ismertem, úgyhogy volt benne kihívás, pl. az albumok letölthető és lejátszható változata, visszamutató hivatkozás... A tartalom még alig van rajta, majd még meg kell tanítanom Lacit kezelni.

No, de nem csak ezt csináltam:

Fülöp után

A hétvége elég eseménydúsan telt. Péntek reggel indult a Fülöpös bevásárlási láz, irány a piac aztán az Auchan. Délután pedig a helyszíni előkészületek, team, ééééésss kezdés.

A Fülöp jól sikerült, a résztvevők sajnálták, hogy vége. Volt aki az iskolabemutató után azt mondta, hogy minden kurzusra el akar jönni, mert ez annyira jó. :) Dicsőség Istennek!
Örültem, hogy a frissen elkötelezettek közül négyen is benne voltak a népes (14 fős) szolgáló csapatban. Nagyon ügyes volt Szonja és Bence is, akik ide szánták a hétvégéjüket és először tartották az Atya szeretete és a Szentlélek témát.
Vasárnap este 7-kor hazaértem, ettem és bedőltem az ágyamba. Reggel 7-kor ébredtem először. :) azután még nap közben többször elaludtam, de este 7-re mentem a Shalom közösségbe, hogy a karizmákról tanítsak és imádkozzunk.

  • Arm Kati