február 2013

Betegség

A januári hajtás és a járvány együttesen jól levettek a lábamról. Pihentem néhány napot, ezért nem jelentkeztem itt. De most nagy örömmel írok, mert történt néhány örvendetes esemény:

Január utolsó hétvégéjén volt az országos tanácsunk. Nagy öröm volt bennem utána, mert nem is tudom mikor volt olyan, hogy egy kivételével a tanács minden döntését egyhangúlag hozta. Szóval egységben voltunk! Miközben nagy és súlyos dolgokról értekeztünk: az adaptáció lehetősége? Igent döntöttünk. Az adaptáció alapelveiben egyeztünk meg. Majd a Fülöp kontra Új élet témát vettük elő. Ebben is teljes egyetértésre jutottunk. Majd áttekintettünk néhány kurzust, aminek már folyamatban van az adaptációja.

Az örömhír: Jakab Laci nyugdíjas lett és önkéntesként csatlakozott a titkárság csapatához! Isten hozott Mózes! Nagyon hálás vagyok Istennek!

  • Jóbel

Dicsőítésért

No, íme néhány gyümölcs és további vetemény: Elkészültem az Énekfüzet dalainak OpenLP-s kiadásával és ki is adtam. Lehet bátran használni. Közben nem áll meg a munka. Csütörtökön nekiálltam, hogy az eredeti szerzőket, címeket, fordítókat felkutassam. A munkamódszer jó, pénteken átadtam Mózesnek. Ő foglalkozik most vele. Szeretném megújítani az Énekfüzetet, hogy korrektül feltüntesse ezeket az infókat. Első a kutatás, adatok beszerzése. Második a tördelés és javítás lesz (ehhez néhány próbát készítettem). Aztán pedig a következő lépés, hogy szeretnénk online oktatóvideókat készíteni a dalokból házicsoportos dicsőítésvezetőknek - ha már „iskola” vagyunk. Ehhez jogi kutakodást végeztem a hétvégén, milyen jogokat sért vagy nem sért ez Magyarországon. Most már elég képben vagyok erről.

Énekfüzet oktatóvideók

Lemondott a pápa. Először egy telefont kaptam Anitától, hogy bemondta a BBC, majd megtaláltam a hírt az olasz Vatikáni Rádió címlapján, azt gyorsan lefordította István atya, én egy óra múlva kinn volt a hír a magyar médiában is. Nagyon tisztelem a pápát. Tiszteletre méltó, ha valaki még életében át tudja adni a gyeplőt. Biztos vagyok benne, hogy Isten vezeti az egyházat és hogy akarata szerinti vezetője lesz az egyháznak.

A hétfőni napomról jegyezte meg Erika, hogy „ma telefonálós napod van”. Amikor fel- s alá járok a lakásban telefonnal a kezemben egész nap, egymás után intézve a telefonokat, akkor szokta ezt megjegyezni. Igen, az Adalbert atyánál történő evangelizációban léptünk előre.

Böjt, akkor betegség?

Nem tudok kilábalni ebből a betegségből. Gyakorlatilag most már 2,5 hete folyamatosan beteg vagyok. Ha egy kicsit jobban vagyok és hozzákezdek a feladatokhoz, visszaesek.

Szerda este hazajöttem, csütörtökre teljesen KO voltam. Csütörtök és péntek összesen annyit sikerült végezni, mint amennyit csütörtök délelőttre terveztem... (meghívó 1, 2, 1% és néhány apróság) Péntek este Noé Bárkája team volt, ott „szájkosárral” voltam, erősen gondolkodtam, hogy egyáltalán elmenjek-e. Szombat reggelre még rosszabbul voltam, úgyhogy leálltam a munkával és feküdtem, pihentem, kúráltam magam mindennel, amivel csak lehetőségem volt.

Most meg az a helyzet, hogy nem lehetek tovább beteg, mert hétvégén Új élet kurzus, össze kell rakni.

Apróságok

Ma az egyeztetés, rendezgetés napja volt.
E-mailre válaszoltam, egyeztettem iktattam. De valahogy mégsem fogy a papír az asztalról...
Gellért jó hírekkel szolgált arról, hogy közeleg a nap amikor elmehetünk a püspök atyához, vagy a helyetteséhez, vagy valakihez... :)
Holnap estére meghívtak a Shalom közösséghez, hogy beszéljek nekik a böjtről. Ehhez gyűjtöttem anyagokat, olvastam, írtam.

  • Arm Kati

Adalbert misszió

Tegnap, azaz hétfőn a fő tevékenység a kurzusok listájának rendbeszedése volt a munkatársak számára. Ha munkatárs vagy, látogass fel a Bandistákra :). Összeszedtem, hogy milyen kurzusai és képzései vannak a magyar iskolának, a nemzetközinek, hogyan mutatjuk most ezt be. Ennek következményeként át kellett rendezzek a Bandistákon és itt a weboldalon is néhány anyagot. Időigényes volt.

A másik fő tevékenység, hogy a Ferentzi házaspárral (most nyáron voltak Pál kurzuson) voltam kinn Üllésen, Adalbert atyánál egy közösségformáló misszión. Ez volt az első alkalom, Isten szeretetéről szólt. Én vezettem a dicsőítést. Isten velünk volt, nagy örömmel jöttem haza, csak elfáradtam.

Szerveztük az Új élet kurzust, a szállást máshogy kell megoldanunk, a ferenceseknél mégsem lesz lehetőség szállásra.

És néhány apróság:

Új élet lázban

A projekt most az Új élet kurzus. Kedden a szervezés napja volt: jelentkezők, szállások, este team. Készítettem az adaptációs kelléklistát... ehhez át kellett gondolni minden tevékenységet, tanítási fogást, dinamikát. Azt hiszem összeállt a kurzus. Végül szerdán fejeztem be a kelléklistát és elkészítettem az áttekintést is. Indulhat a beszerzés és a melléklet gyártás. A 30 db kereszt már megjött, elmentem érte. Készítem fel a tanítókat: Obo, Éva, Orsi készen vannak, még Mara van. Szóval e körül forog most szinte minden.

Közben próbálom a többieket is szolgálni:

  • Jóbel

A második Új élet kurzus

A hétvégén megvolt a második Új élet kurzus! 28 résztvevő érkezett meg, akik velem szolgáltak: Orsi, Mara, Ildikó, Kriszti (az itthoniak) és Obo meg Éva (a vendégek). A résztvevők egyharmada volt olyan, akik már voltak Fülöp, de szerettek volna az Új életen részt venni, egy harmada munkatárs, egy harmada élete első kurzusán vett részt (hozzájuk beszéltünk).

A kurzus jól sikerült, a tanács által megjelölt szempontok mindegyikében volt előrehaladás. Akik voltak Fülöpön, azt mondták, hogy előnyére változott a kurzus :). Sokat köszönhet a szegedi csapat az otthon maradt férjeknek, ill. feleségeknek is. Köszönöm Jézus, hogy bennünket választottál. Jó tapasztalat volt!

Era sokat ügyködött, hogy az eszközlista összeálljon. A kurzus után tegnap én adtam vissza a napot, ő tanult, én intéztem a házi dolgokat. Most kezdem a heti munkát.

Kreatívkodás

Kedden elrendeztem az Új élet Krisztusban kurzus után az anyagokat: hangfelvételek, képek, tanítási vázlatok, kelléklista javítása, beszámolók, levelek, Bandista regisztráció Krisztinek. A plébánián lecsekkoltam, hogy nem volt gond :). Anyagok elpakolva, majd a következőre elővesszük. Aztán hozzáláttam a weboldalak frissítésének. Már néhány napja jelezte a tíz Drupal oldal, hogy kritikus biztonsági frissítés van. Áttanulmányozva a kiadási jegyzéket úgy döntöttem, hogy óvatosan járok el, de végül nem lett semmi probléma.

  • Jóbel