Énekfüzet oktatóvideók

Lemondott a pápa. Először egy telefont kaptam Anitától, hogy bemondta a BBC, majd megtaláltam a hírt az olasz Vatikáni Rádió címlapján, azt gyorsan lefordította István atya, én egy óra múlva kinn volt a hír a magyar médiában is. Nagyon tisztelem a pápát. Tiszteletre méltó, ha valaki még életében át tudja adni a gyeplőt. Biztos vagyok benne, hogy Isten vezeti az egyházat és hogy akarata szerinti vezetője lesz az egyháznak.

A hétfőni napomról jegyezte meg Erika, hogy „ma telefonálós napod van”. Amikor fel- s alá járok a lakásban telefonnal a kezemben egész nap, egymás után intézve a telefonokat, akkor szokta ezt megjegyezni. Igen, az Adalbert atyánál történő evangelizációban léptünk előre.

Aztán az Énekfüzet oktatóvideók ügyében léptem. Nem tudom írtam-e már nektek, hogy azt tervezzük, hogy egyszerű kisközösségi/házicsoportos dicsőítésvezetőknek szeretnénk készíti az Énekfüzet mellé oktatóvideót: elindul a metronómhang és a felvétel mutatja a két kezet, hogy mit játszik a dicsőítésvezető. Dob, más hangszer nem lesz benne. Állandó hallgatása nem lesz élvezhető, szándékosan. Ilyet videót készíteni nagy munka és nem akarunk belebukni, ezért most jól körüljártuk a jogi lehetőségeit. Sok emberrel egyeztettem, akik járatosak a témában: László Viktor, Memória Copy Care Hungary (Erős Tibi) és tanulmányoztam a törvényeket. Úgy tűnik lenne megoldás, de még nem kiabálom el. Dolgozom tovább rajta. Jakab Laci továbbra is dolgozik az énekeken, hogy feltérképezze az eredeti szerzőket, címeket, kiadókat; ezek kellenek ehhez.

Hétfőn volt Új élet teamünk este a tanítókkal. Nagyon jó, hogy van az Obo!

Hamvazószerdán hívtak a Karolinába egy gyerek-evangelizáció napra. Úgy volt, hogy Erika is eljön, de végül a Dóra nem volt elég jól, úgyhogy egyedül csináltam meg. Hétfőn egyeztettünk a tanító nénikkel, kedden egész nap készültem rá (gyerekdalokat tanultam) és ez volt a szerdai napom.

Kaptam egy levelet Dextertől (a nemzetközi iskola igazgató-helyettese), hogy augusztusban Lengyelországban jár és szívesen megállna nálunk is tartani kurzust és meglátogatni az irodát. Még várom a tanács hozzászólásait.

Tegnap estére nagyon fáradt lettem. Teljesen kimerültem. Azt hittem a gyerekektől :), de ma reggelre rájöttem az okára: újra elkapott a betegség. Próbálom leküzdeni.

Istennel legyen hála mindezért, hisz velem volt mindenben.

  • Jóbel