Generációk találkozója

Generációk találkozója: Vedd a tüzet, és add tovább!

Gyertek fiatalok, és vegyétek át a Szentlélek tüzét az előző nemzedéktől!
A kiolthatatlan tüzet azoktól, akik akkor is előre mozdító emberek voltak az egyházban, amikor ez sok veszéllyel járt a kommunista egyházelnyomás évtizedei idején.
A kiáradó tüzet azoktól, akik a 90-es évek robbanásszerű növekedésének tanúi és kulcsemberei voltak a Katolikus Karizmatikus Megújulásban.

Találkozzunk az előttünk járó nemzedékkel: tanúságtételükkel, tapasztalataikkal, és vegyük át tőlük a tüzet!
...hiszen a jövő közösségi élete és evangelizációja rajtunk múlik!

Gyertek, és hívjátok egymást is, hiszen ez egy megismételhetetlen alkalom lesz! Sok szeretettel várjuk e korok élő tanúit is!

Időpont: 2023. március 18. szombat, 9:00-19:00.
Helyszín: Szent II. János Pál Iskolaközpont, Budapest, XI. kerület, Mezőkövesd út 10.
Hozzájárulás: 3000 Ft (terembérlet és büfé költsége)
Ezen a linken regisztrálj: https://forms.gle/nddJVHYVLwpK6o5w5

Bővebben a találkozóról:

DÉLELŐTT: Kiolthatatlan tűz - '89 előtti kereszténység
„Mid van, amit nem kaptál?” • 1Kor 4,7

Amink csak van hitünkben és közösségi életünkben, az előttünk élő nemzedéknek köszönhetjük, aki hűségesen megőrizte és továbbadta számunkra.
Ma szabadok vagyunk közösségi életet élni és az evangéliumot hirdetni, de ez nem volt mindig így:
a kommunista egyházelnyomás évtizedei idején ez tiltott, üldözött, és veszélyes volt!
Mégis voltak, akik a nehéz időkben is előre mozdító emberek voltak. Ők osztják meg tapasztalataikat veletek, fiatalokkal, és átadják az evangélium kiolthatatlan tüzét nektek, a jövő nemzedéknek, hiszen az elkövetkező évtizedek közösségi élete és evangelizációja rajtatok múlik!

Meghívottaink: Tomka Feri atya, Kemenes Gábor atya, Pintér Ilcsi, Marik Erzsi, Köblös Jocó

„Amit hallottál, add tovább!” • 2Tim 2,2

DÉLUTÁN: A tűz kiárad - Robbanásszerű növekedés a 90-es években

Mintha lennének olyan időszakok, amikor a Szentlélek begyújtja a rakétáit. A karizmatikus megújulás elkezdett robbanásszerűen terjedni, az országos találkozóink megtöltötték a Budapest Sportarénát, és csak bámultunk, hogy mi mindenre képes a Szentlélek! A 90-es években és a 2000-es évek elején beköszöntöttek az ébredés napjai, szédületes növekedést tapasztaltunk, és ekkor alakult ki a legtöbb ma is népszerű szolgálat.
Lehetséges-e, hogy ez nem a múlt, hanem a jövő? Vajon mi volt a titka azoknak az éveknek? Megélhetünk-e még egy hasonló növekedést, kegyelmi időt? Lesz kerekasztal beszélgetés, előadás, buzdítás. Megszólalnak: Gorove László, László Viktor, Bartha Angéla, Gyuris Gellért, Nagy Zsolt, Kunszabó Zoltán. A beszélgetést Madocsai Bea moderálja. A délután folyamán vegyes életkorú kiscsoportos beszélgetésben személyesen is találkozhatnak a különböző korosztályok, végül megáldják egymást a különböző generációk.

Részletes program:

9:00-13:00: Kiolthatatlan tűz - '89 előtti kereszténység
• Rövid bevezető a kommunista egyházüldözésről
• Kerekasztal beszélgetés meghívott vendégekkel: élethelyzetek az üldözött egyház idején.
• Szekciók: a vendégekkel egyenként
• A kiolthatatlan tűz átvétele, egymás megáldása

13:00-14:00 ebédszünet (hozott ebéd, vagy közeli büfé, étkezde)

14:00-18:00: A tűz kiárad - Robbanásszerű növekedés a 90-es években
• Rövid bevezető az ébredés és Szentlélekrobbanás idejéről
• Kerekasztal beszélgetés meghívott vendégekkel: nagy létszámú rendezvények, berobbanó közösségek és szolgálatok
• Kiscsoportok: különböző korosztályok személyesen is találkozhatnak
• A kiáradó tűz átvétele, egymás megáldása

18:00-19:00 Generációk szentmiséje

Időpont: 2023. március 18. szombat, 9:00-19:00.
Helyszín: Szent II. János Pál Iskolaközpont, Budapest, XI. kerület, Mezőkövesd út 10.
Hozzájárulás: 3000 Ft (terembérlet és büfé költsége)
Ezen a linken regisztrálj: https://forms.gle/nddJVHYVLwpK6o5w5

Kezdés: 

2023. március 18., szombat 9.00 –

Befejezés: 

2023. március 18., szombat 19.00 –

Jelentkezési határidő: 

2023. március 18., szombat

Iktatószám/Azonosító: 

HU-23-7

Fotók a siófoki Új élet Krisztusban kurzusról

Istennek hála ismételten Új élet kurzust tartottunk Siófokon. A hétvégén a szászvári Pál Iskolaközösség szolgált.A résztvevők a Mennyei Apuka túláradó szeretetét tapasztalták meg! Nagy örömünkre voltak olyanok is, akik hitetlenkedve érkeztek, de Istennek legyen hála, hívőként távoztak. Velünk volt a két helyben szolgáló káplán is, köszönjük Zoli és János atya, hogy eljöttetek! S köszönjük a helyiek gondos előkészítő munkáját is! Dicsőség Istennek mindezért!

Fotók a debreceni New life in Christ kurzusról

A magyar iskola történetében öt év után másodszor tartottunk külföldi résztvevők számára kurzust idegen - angol - nyelven. (Ez a műfaj a nemzetközi iskolában is ritkaság, gyakoribb hogy külföldi vendégek tartanak tolmácsolással kurzusokat.) Méghozzá Új Élet Krisztusban, New Life in Christ kurzust tartottunk a nagyböjt legelején Debrecenben. Az érdeklődés nagyobb volt, mint a részvétel, de így is 17 testvér vett részt elejétől végéig a kurzuson. Igazán "katolikus" hétvége volt, képviseltette...

Fotók a Máriabesnyőn szalézi munkatársaknak tartott Új élet Krisztusban kurzusól

A kurzust a szalézi munkatársak meghívására tartottuk a máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban. A kurzuson Sárival kiegészülve a szegedi Noé Bárkája tagjai szolgáltak: Eszti, Ildi, Gábor, Gellért, Robi atya és Balázs.A résztvevők osztották meg a kurzus végén:Most találtam olyan embereket, akikkel meg tudtam osztani magamat.Tegnap este itt a sötétben az Úr előtt arra gondoltam, hogy ez fordulópont lesz az életemben. Ez a felajánlás nagyon komoly tapasztalat volt. Megvilágosodott a...

Boldogok a békességszerzők tréning Pécsen

Nagy szeretettel hívunk a Boldogok a békességszerzők című lelki tréningünkre, ami a konfliktusmegoldás bibliai megközelítéséről szól:

 • Ha szeretnél a konfliktusra, mint lehetőségre tekinteni,
 • ha van bátorságod ránézni, hogy mi a te felelősséged a konfliktusok kialakulásában,
 • ha érdekelnek a békességet segítő kommunikációs technikák,
 • ha foglalkoztat, hogy gyorsabban és békés módon záruljanak le a konfliktusaid,
 • és van kedved ezekért imádkozni és tenni, akkor itt a helyed!

Kezdés: 

2023. május 20., szombat 17.00 –

Befejezés: 

2023. május 21., vasárnap 16.00 –

Jelentkezési határidő: 

2023. május 12., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-23-26

Fotók a zalaegerszegi Új élet Krisztusban kurzusról

A hétvégén Új élet kurzust tartottak Zalaegerszegen. Hajni, a kurzus igazgatója így számolt be a hétvégéről:„Bár nem csak nőknek hirdettük,valahogy Isten hívása most a női füleket jobban megérintette, így hát a kurzusra 13 nő jelentkezett és vett részt a kurzuson(24 évestől - 62 évesig). A szolgáló team egy eddig meg nem tapasztalt békét és egységet kapott a szolgálatban, mert nagy szüksége volt rá. A Lélek szelíden,lágy szellőként érkezett, gyógyított és az Isteni rend szerint épített. Volt...

Új élet Krisztusban kurzus Debrecenben

Frissítés: 

A kurzus nyilvános lett: bárki jelentkezhet a hétvégére. Egyúttal módosult a kurzus helyszíne is. (2023. 03. 09.)

Az Új élet Krisztusban kurzus Istenről és a te életedről szól, amit az ő gondviselő szeretetével eltervezett. Hitünk leglényegesebb tanításai hangzanak majd el, ami által a résztvevők személyes Isten kapcsolata megfényesedik.

Számos alkalommal láttuk ezt, és biztos vagyunk benne, hogy most is ez fog történni, csak engedjük, hogy Isten cselekedjen az életünkben.

Ez a kurzus neked szól,

 • ha Isten elfogadó szeretetére vágysz,
 • ha mélyebb kapcsolatot szeretnél Jézussal,
 • ha küszködsz a bűneiddel,
 • ha gyengének látod a hitedet,
 • ha a Szentlélek erejében kívánsz megújulni,
 • ha közösséget keresel.

Ez a hétvége nem csak a fejednek szól, hanem egész lényednek, hogy ne csak tudásod legyen, hanem valóban meg is tapasztald az élő Istent!

Kezdés: 

2023. március 24., péntek 17.00 –

Befejezés: 

2023. március 26., vasárnap 14.00 –

Jelentkezési határidő: 

2023. március 17., péntek

Iktatószám/Azonosító: 

HU-23-8

Fotók a zöldfási Új élet Krisztusban kurzusról

Zöldfáson az egyházmegyei lelkigyakorlatos házban volt Új élet Krisztusban kurzus tanárok, pedagógusok számára. A kurzuson a Noé Bárkája szolgált: Rebi, Anita, Era, Patrik, Robi atya, Gellért.A résztvevők mondták a kurzus végén:Azt mondtam a kurzus elején, hogy nem az ajándékokra vágyom és volt egy elvárásom Isten felé. De olyan lett ez a hétvége a számomra, mint amikor egy kis forrás elindul. Amikor még elindul, akkor még csak akkora, hogy egy kis egér is át tudja ugorni. De ott kezdődik. „Te...

Fotók a váli Ászáf kurzusról

Egy „szívizmatikus" Ászáf kurzusra került sor a múlt hétvégén, hiszen, ahogy Évi fogalmazott, a cél nem más, mint az ima tanulása: a szív Istenhez emelése.Ezúttal harminc résztvevő gyűlt össze a váli majorban, hogy dicsőítse Istent. „Tanúi lehettünk annak - írja Évi - ahogy tanításról tanításra haladva megnyíltak a szívek, a dicsőítésben gyógyulások, áttörések történtek."A szentmisében Simon Dávid atya is a rendszeres imára és a „világot megdöbbentő szeretetre" buzdította nagy erővel a...

Fotók a nagyszőlősi Új élet Krisztusban kurzusról

Új Élet Krisztusban kurzust tartott a nevetlenfalui Józsue Nemzedék Iskolaközösség Nagyszőlősön január végén.Mariana, az egyik résztvevő a következőképp írt a kurzusról:„Egyházmegyénk különböző pontjaiból Ungvártól Técsőig összesen 33- an hallottuk meg Jézus hívó szavát. Jézus kopogtatott a szívünkben, hogy újítsuk meg életünket. Az átimádkozott kolostor falai, ahová érkeztünk lelkileg feltöltődni és lelkileg megerősödni nagyon sokat jelentettek.Nagyon nehéz szavakba önteni, hogy mit is...

Oldalak