Ébredj, ébredj, Szent András!

Szent András napjára

Ébredj, ébredj, öltözz erőbe,
az Úrnak karja!
Ébredj, ébredj,
öltsd fel erődet, Sion!
Öltsd fel díszes ruhádat,
Jeruzsálem, te szent város!
• Iz 51,9; 52,1

Ébredj, ébredj, magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola!
Vesd le gyászruhádat, vesd le az üldöztetés és a szomorúság ruháját. Öltözz a küldetésed díszes ruhájába! Ébredj, ébredj, eljött a te időd! Íme, itt idő, amire készített téged az Alkotód! Állj a lábadra, most van rád szükség!

Szól az új evangelizáció kürtje. Eljött az új evangelizátorok kiképzésének ideje. Ma, Szent András napján, ünnepeljünk, merítkezzünk meg a Lélek erejében és holnap kezdjünk el egy sokkal intenzívebb évet, mint amik mögöttünk vannak.
Legyen ez intenzívebb a tanítványságban, az imádságban, szentségben és intenzívebb a küldetésben. Kurzusok sokasága vár ránk. Légy készséges a szolgálatra. Bátorság, az Úr van velünk. Az előttünk álló évben, vállald el, légy aki azt mond: „engem küldj, Uram!” Lépj ki, szuronyt szegezz, katona!
Most hadd hasonlítsam a Szentlelket egy stratégához. A Szentlélek az új evangelizáció főszereplője: vezetője és legfőbb cselekvője. A tevékenysége hasonlatos a hadvezérhez: ő eszeli ki a csaták és a háború megnyeréséhez szükséges stratégiát. Bölcs és győztes Isten. És a hadvezérnek van serege: hadtestei sok-sok közlegénnyel, tábornokai, ezredesei, századosai, tizedesei. A sorkatona, a tizedes, sőt még a százados sem ismeri a stratégiát, csak a rá vonatkozó parancsot. És a jó hadvezér stratégiájában bízik a katona. Azt is tudja, hogy a saját parancsának teljesítésétől függ a többi hadtest sikeres és ő is függ a többiek sikerétől. Amikor tehát kiadják a parancsot, amikor megszólal a harsona: cselekszik. Küzd a parancsnak megfelelően azzal a tapasztalattal, amit a hadgyakorlaton szerzett.
Testvérem, szól a kürt! Ébredjünk, ez már nem a hadgyakorlat!

Boldog névnapot, Szent András-os munkatársaim!
Boldog 17. születésnapot, magyarországi Szent András Evangelizációs Iskola!

Gyuris Gellért,
Szent András ünnepén, 2012

CsatolmányMéret
PDF ikon PDF változat318.29 KB
  • Jóbel

Hozzászólások

Kérdések

Tisztelt Gellért, Kedves András-Társak! Örömöm mellett egyben fájó szívvel is olvastam a fentieket. Bővebben inkább személyesebb üzenetben válaszolnék, ide csak néhány kérdést vetnék fel. - Nem lehet-e, hogy azon túl, hogy a "paphiányt" visszavezetjük az "evangelizátor-hiányra", ez utóbbit is visszavezethetnénk az igazán hiteles Krisztus-követő-hiányra? - Nem lehet-e, hogy emberi akaratból történő kezdeményezéseink esetében is érdemesebb lenne a földi szándékok erősítéséhez képest jobban inkább a szálak találkozását keresni Isten akaratával, s megszívlelni pl. ezt a verset? http://mek.oszk.hu/01000/01052/html/vers0505.htm#129 Avagy: http://www.youtube.com/watch?v=U30GqGSfhKU Tényleg-megújulási reménnyel: Egy Egyszerű Ember, aki szavaink és tetteink, sőt, életmódunk között is keresi az összhangot (Összhangot?)...