Cseh Kornél tanúságtétele a 25 éves magyarországi Szent Andrásról

A huszonöt éves Szent András Evangelizációs Iskola nekem, bennem és velem

Első kurzusom: 1998, Fülöp kurzus
Már nem ifjúként, négy gyermekes családapaként, 1998-ban találkoztam az iskolával, ami akkor még a KeKaKo nevet viselte. Alcsútdobozon tartott Fülöp kurzust az érdi Magvetők Közösség, amin az imacsoportunk tagjai közül és a falubeliek közül is többen részt vettünk. Ennek kapcsán létrejött a Mustármag Közösség, amely községünkben azóta is működik. Az én szívemet és az értelmemet is nagyon megfogta a kérügma. Mindig munkált bennem a hit továbbadásának vágya, és most egy olyan lehetőséget láttam meg, ami segít ebben, bár elsősorban elkápráztatott az addig nem ismert tudással és a hatékony módszerével. Én akkortájt kezdtem találkozni a karizmatikus megújulással, és ezen az utamon is lendületet adott az iskola. Elkezdtem falni a kurzusokat. Bár elég elfoglalt voltam, de erre szakítottam időt.

A következő évben részt vettem Ménfőcsanakon a Pál kurzuson és a Pepe és Onezimo püspök által tartott Pünkösd kurzuson is. Fölvettem a tanításokat, és visszahallgatva igyekeztem jobban magamévá tenni őket. Ennek kapcsán egy érdekes találkozásom volt egyszer. Éppen Onezimo püspök ménfőcsanaki tanítását hallgattam az autóban, amikor fölvettem egy stoppost. Ő felismerte a püspök beszédét, akit az országos karizmatikus találkozón hallott, s azt gondolta, annak a felvételét hallgatom.

Az evangelizációs iskolában a KE(rügma), a KA(rizma) és a KO(inonia) is nagy hatással volt rám. Akkor már az óvodában, később iskolában is hitoktattam. A kérügmatikus szemlélet ebben sokat segített. Most, amikor középiskolásoknak tartom a hittant, a kérügmát beépítem a tanmenetbe. A karizmák tapasztalata megerősítette a hitemet. Már nem csak azért hiszek, mert hallottam Róla, hanem mert láttam, éreztem, tapasztaltam is Isten szeretetét! A közösség szükségessége alapvetően határozza meg látásomat az egyházi életben munkálkodva. Megélhettem, hogy az Egyház tanítása hogyan tud valóra válni a testvérek között. Mint közösségvezető és lelkipásztori munkatárs tudom kamatoztatni például az Apolló kurzuson tanultakat a prédikációk során, a közösségi alkalmakon, de minden kurzus gazdagított.

És nem utolsó sorban az iskola hatása az életemre annak köszönhető, hogy olyan emberekkel találkoztam itt, olyan munkatársakat ismerhettem meg, akiket megfogott, átformált és hiteles tanúvá tett Isten szeretete. Hálát adok a Magasságbelinek a Szent András Iskoláért, mindazért, amit bennem és másokban megcselekedett általa, és azokért is, amit a jövőben tesz majd az iskola további működése során. Ámen.

Cseh Kornél, Alcsútdoboz
Timóteus, Székesfehérvár iskolaközösség

Maros Ildikó SSS (hangüzenet) - Boti atya mellett az egyik alapítónk
Nagy Zsolti (videóüzenet) - első kurzusa: 1995, Fülöp
Köblös Jocó (videóüzenet) - első kurzusa: 1996, Fülöp
Cseh Kornél - első kurzusa: 1998, Fülöp
Nagy Roberto - első kurzusa: 1998, Fülöp
Nagy Levente - első kurzusa: 1999, Fülöp
Csörgő Ottilia - első kurzusa: 2000, Fülöp
Kármán Kriszti - első kurzusa: 2000, Fülöp
Kozáry Dorka - első kurzusa: 2002, Fülöp
Lestákné Győrffi Diána - első kurzusa: 2003, Fülöp
Serbán Attila - első kurzusa: 2003, Fülöp
Bérczi Zsoltné Marcsi - első kurzusa: 2004, Fülöp
Bátor Koppány Péter - első kurzusa: 2005, Fülöp
Bódy Zsuzsanna - első kurzusa: 2006, József Barnabás
Tóth Attila (videóüzenet) - első kurzusa: 2006, Emmausz
Udvardy Marci - első kurzusa: 2008, Fülöp
Császár Miki - első kurzusa: 2009, Fülöp
Pákozdyné Varga Erzsébet (videóüzenet) - első kurzusa: 2010, Fülöp
Pákozdy Richárd (videóüzenet) - első kurzusa: 2010, Fülöp
Peszleg Joe - első kurzusa: 2010, Fülöp
Jákovicsné György Ágnes - első kurzusa: 2012, Ászáf
Kocsis Csaba - első kurzusa: 2012, Fülöp
Tóth Anita (videóüzenet) - első kurzusa: 2016, Új élet Krisztusban
Zámbó Anikó - első kurzusa: 2018, Új élet Krisztusban
Tóth Patrik - első kurzusa: 2018, Ászáf

  • obo