Nagy Levente tanúságtétele a 25 éves magyarországi Szent Andrásról

Első kurzusom: 1999, Fülöp kurzus
A Szent András Iskola tagja vagyok, a 2016 februárjában alakult veszprémi Élő Kövek iskolaközösséghez tartozom. Saját közösségem Ajka-Padragkúton a Szent Mihály imaközösség. 1998-ban alakultunk az ajkai Jézus Szíve plébánián szervezett Szentlélek szeminárium után.

A Szent András iskoláról 1999 tavaszán szereztem tudomást, amikor a budapesti Új Jeruzsálem karizmatikus közösség tartott egy Fülöp kurzust (mai nevén: Új élet Krisztusban) közösségünknek és meghívottainknak. Meglepő volt számomra az evangélium újszerű megközelítése. A dinamikák által mondhatnám „testközelből” éltük át a Szentírás mondanivalóját, történéseit. A kurzus hatalmas lendületet adott, új tagok léptek be közösségünkbe. Nagyot nőttünk hitben, mintha egy fátylat lebbentettek volna le rólunk, tisztábban láttunk és tisztábban értettük az evangéliumot. Én úgy éreztem akkor, hogy nagy tudásra tettem szert, szívbeli tudásra. Nagy terhek gördültek le rólam, úgy éreztem magam, mint mikor feljön az ember víz alól és végre fellélegzik. Azt a szabadságérzetet, amit adott akkor az Úr, sosem fogom elfelejteni. Három napra lejött a mennyország közénk!

Azóta természetesen több Szent András-os kurzuson (Ászáf, Emmausz, Kornéliusz, Apolló, Jeromos, Jézus stb.) vettem részt, akár részvevőként, akár szolgálóként, és mindig ezt tapasztaltam: abban a pár napban lejön a mennyország. Valósággal „tapintható” a Szentlélek jelenléte, ahogy szétárad közöttünk a felhőtlenség, a béke, ahogy előhozza mindnyájunkból a kreativitást, a gyermeki énünket, ahogy részt veszünk a dinamikákban.

Új élet Krisztusban kurzuson 3-4 alkalommal szolgáltam. Minden alkalommal zenei szolgálatot vállaltam és egy-egy jelenetben is részt vettem szereplőként. Nagyon tanulságos számomra „a szeg” jelenet. Minden alkalommal fedeztem fel magamban szegeket, amelyek fájtak, és úgy érzem, még mindig nem vagyok „szegtelen”. Van olyan ismerősöm, aki az iskolaközösségünk szervezte Új élet kurzusokon többször megjelent résztvevőként és állítja, hogy megunhatatlan, mert mindig új és új tapasztalatokkal tér haza, mert mindig más és más téma vagy dinamika ragadja meg. Ezt én is állandóan tapasztalom, hiába vettem részt szolgálóként is többször rajta. A Lélek mindig más és más témát, dinamikát világít meg, mindig új és új aspektusban... Valóban nem lehet megunni! Számomra ez csoda, ahogy az is, amikor látom a kurzus kezdése előtti és kurzus befejezése utáni arcokat.

Nagy Levente, Ajka
Élő Kövek, Veszprém iskolaközösség

Maros Ildikó SSS (hangüzenet) - Boti atya mellett az egyik alapítónk
Nagy Zsolti (videóüzenet) - első kurzusa: 1995, Fülöp
Köblös Jocó (videóüzenet) - első kurzusa: 1996, Fülöp
Cseh Kornél - első kurzusa: 1998, Fülöp
Nagy Roberto - első kurzusa: 1998, Fülöp
Nagy Levente - első kurzusa: 1999, Fülöp
Csörgő Ottilia - első kurzusa: 2000, Fülöp
Kármán Kriszti - első kurzusa: 2000, Fülöp
Kozáry Dorka - első kurzusa: 2002, Fülöp
Lestákné Győrffi Diána - első kurzusa: 2003, Fülöp
Serbán Attila - első kurzusa: 2003, Fülöp
Bérczi Zsoltné Marcsi - első kurzusa: 2004, Fülöp
Bátor Koppány Péter - első kurzusa: 2005, Fülöp
Bódy Zsuzsanna - első kurzusa: 2006, József Barnabás
Tóth Attila (videóüzenet) - első kurzusa: 2006, Emmausz
Udvardy Marci - első kurzusa: 2008, Fülöp
Császár Miki - első kurzusa: 2009, Fülöp
Pákozdyné Varga Erzsébet (videóüzenet) - első kurzusa: 2010, Fülöp
Pákozdy Richárd (videóüzenet) - első kurzusa: 2010, Fülöp
Peszleg Joe - első kurzusa: 2010, Fülöp
Jákovicsné György Ágnes - első kurzusa: 2012, Ászáf
Kocsis Csaba - első kurzusa: 2012, Fülöp
Tóth Anita (videóüzenet) - első kurzusa: 2016, Új élet Krisztusban
Zámbó Anikó - első kurzusa: 2018, Új élet Krisztusban
Tóth Patrik - első kurzusa: 2018, Ászáf

  • obo