október 2012

Band-ifi

A hétvégén Bandifi zászlóbontón voltam. Sidó Éva, Zubay Timi és Dani vezették a hétvégét. Mi szombat reggel 5-kor indultunk, 9kor kezdődött a program. Nagyon örültem, hogy igenis voltak érdeklődők a Bandifi iránt. Lesz fiatal szekció a magyarországi Szent Andrásban! Tinédzserek lelki világáról, fejelődéséről, evangelizációról és a Bandifi konkrétumairól volt szó. Nagyon jó tanúságtételeket hallottam tinédzserkori megtérésekről, jó volt a saját fiatalkorom végiggondoltatása, és nagyon jó volt a találkozás. Vasárnap ebéddel ért véget, összepakoltunk, bandáztunk még egyet takarítás után, aztán hazautaztunk Csongrád érintésével.

Szombat este még dolgoztunk Katival, szortíroztunk az irodában, az iroda megkapta a régi színes nyomtatónkat, azt beüzemeltem Katinak. Biztonsági mentést készítettem az iroda adatszerveréről.

  • Jóbel

Hosszú nap

A mai nap nem volt túl bonyolult. Ebédidőben az Új Élet vázlatban 67%-on álltam. Vacsorára készen voltam minden szegmenssel, utána már csak Word-ben pepecseltem vele, hogy a címlap, a kolofon, a szerkesztői és fordítói lábjegyzetek, az elválasztás, a laptörések, láblécek, idézőjelek mind-mind rendben legyenek. Szóval, elkészültem. Fenn van a szerveren, a Bandistákon is és Jonathannak is visszaküldtem.

Kicsit csalódott vagyok, hogy nem sok fordítani való volt benne, de ez inkább most jobb nekem. Jobbára csak új tördelés és új képek jelentek meg a vázlatban. Az se lett volna nagy baj, ha régi vázlatból dolgozunk az olaszokkal. De jó volt ezen túlesni most.

Új Élet címoldal és kolofon

  • Jóbel

Kreativitás

Szerda: a napot a fordításokkal folytattam. Az Új Élethez ugyanis Carlos kért még egy dinamika és több színdarab előkészítését is. A dinamika olaszul volt, azt Judit vállalkozott, hogy lefordítja, a színdarabokat pedig Ildikó vállalta. A szükséges dalokat is tisztáztuk Ildivel: van egy pannonhalmi saját, és amit Pepe kért elkészítjük magyarul, mert nagyon szép. Elkértem Carlossztól az olasz vázlatot a tolmácsok számára. Aztán Zsolttal és Zolival is beszéltünk a konferencia körül kialakult helyzetről. Arnold kérte, hogy nekik is legyen ilyen szórólapjuk magyarul, majd elkészítem.

  • Jóbel

Húzós napok és bátorság

A csütörtököm egy nagy menetelés volt: a fő mozgatórugó az volt, hogy a BandÁsz napokat meg lehessen hirdetni. Reggel Kati kérésére még néhány módosítást végeztem rajta, elkészítettem az álló bannert és a szokásos fekvő ajánlót. Zsoltival váltottam szód a KISI KIDS-ről. Ágóval beszélgettünk hosszasan több ügyben is. Feltettem a Bandistákra a tanács jegyzőkönyvét, archiváltam a régivel együtt és írtam egy rövid beszámolót a tanácsról a Bandistákra. Kati leokézta az anyagot, úgyhogy raktam fel a Bandistákra a BandÁsz napi meghívót: Gyertek!. Aztán Szonja és Bence esküvői meghívóját, amit az iskolának szánt. Andristól megtudtam, hogy kb. novemberre lesz kész az új Timóteus vázlat fordítás. Adminisztráltam: Zalaegerszegi Emmausz és János kurzus ügyében. A János kurzus még nem fix, több hétvégés változatban lesz. A püspökszentlászlói kurzust munkanapra tervezték (dec. 1.), úgyhogy azt egyelőre nem engedélyeztem, valószínű máskor lesz.

Békesség

Hétfő: Jézus boldognak mondja a békességteremtőket. Akkor boldog vagyok! Konferencia ügyben - remélem - sikerült békességet teremteni. Angéla a hétvégén nem ért rá, mert tanácskozott az OT-vel, így reggel sikerült beszélgetnünk nyugodtan, úgy hogy nem siettetett senki. Aztán egy hosszú levélben összefoglaltam a Sz. András tanácsnak, hogyan is állunk.

Aztán jöttek a manuális feladatok: hírlevet archiváltam, a tegnap este észre nem vett hibákat javítottam a triptichonon. Összegyűjtöttem Titusznak a konferenciára az anyagokat. Kati hibát vett észre az imában, azt javítottam. Sikerült Kató Csabát utolérnem missio canonica ügyben; most már tudom, hogyan kell kérvényezni. Remélem a mi esetünkre is érvényes lesz. Néhány jelentkezést intéztem. Aztán Kunszabó Zoli szinódusi bejelentkezését olvastam és osztottam meg a Bandistákon. Írtam gyorsan egy levelet Pepének erről, el is olvasta, gyorsan válaszolt, ritka az ilyen, Európában van :).

  • Jóbel

Testvérek

A keddről inkább azt mondom el, kivel beszéltem szervezési ügyekben: Angéla, Enikő, Judit, Laci, Tündi, Istvány atya, Kati. Szóval ez a nap félig a szervezésről szólt. A kérügma konferenciáról, Új Élet kurzusról, dinamikákról, tolmácsolásról, Apolló fordításról, BandÁsz napokról stb. ... És emellett jelentkezéseket intéztem valamint tördeltem a szórólapot. Szerintem készen van, már csak egy-két mondatról kell eldöntenünk, hogyan lesz benne.

Triptichon október 9-én

  • Jóbel

Hivatalosan engedélyezett misszió

Szerda: A központi szolgálat ma a Titusszal való találkozás volt. Összeállítottam hozzá az anyagot: a missio canonica iránti kérelmet, a működési engedély iránti kérelmet. Hivatalosan is engedélyezett evangelizációt kell folytatnunk. Úgy volt, hogy reggel találkozunk Titusszal, de végül délután sikerült. Aztán még a módosításokat megcsináltam, amiket kért és elkezdtem összeállítani a csomagot.

Danival egyeztettünk az Új Élet kurzus jeleneteiről. Carlos-szal is egyeztettem az Új Életről. Aztán beütött a krach: Carlos írja, hogy Sofia nem tud eljönni a kurzusra a szinódus és Don Pigi miatt. Úgyhogy gyorsan válságstábot tartottunk és arra kértük, hogy akkor hozzon valaki mást. Mára ígért választ.

Sofia helyett Barbara

Csütörtök:

A missio canonica ügyet görgettem tovább. Elkészítettem a működési engedély mellékleteit, Anikótól utánanéztem, hogy kinek van diplomája, majd megírtam a tájékoztatót és a sablont a tanácsnak, vezetőknek és a diplomásoknak.

Új Élet ügyben a teamen dolgoztam, aztán az időbeosztáson, de az elveszett programösszeomlás miatt, és szerveztük Katival a repjegyet. Most már végleges: Sofia helyett Barbara jön, ezt intéztük. Majd Isten megadja a rávalót is. A jegyet már megvettük neki. Obo segített, így tudtam kommunikálni Carlsosszal. Már csak a online ellenőrzést kell megcsinálni.

Ja, reggel javítottam a szórólapon, ahogy Titusszal megbeszéltük. Plusz az OpenLP kiadáshoz kellett még pár sort fordítani este. Ennyi volt mára a manuális háttérmunka.

Éjjel kaptam még a nemzetközi iskolától egy 5 oldalas, 7 mellékletes spanyol nyelvű levelet, na itt feladtam a küzdelmet :) majd holnap, gondoltam.

Új Élet

Pénteken újra a missio canonica ügyének kellett időt szenteljek. Megszereztem az adatokat, így elkészült a csekkolás Carlosnak és Barbarának. Utána az Új Élet kurzusban lévő jelenetekkel foglalkoztam, naptárral, mellékletekkel. A hétvégén találkoztam Ildikóval, hogy felvegyük az Új Élet k. újonnan írt himnuszát és hogy lefordítsuk Martin Valverde „Senki sem szeret úgy ahogy” én című dalát. Nagyon tuti.

  • Jóbel

Előkészítés, útegyengetés

Végzem az útegyengetők munkáját, előkészítek, szervezek, összehozok minden részletet. Remélem sikerrel :).

Hétfőn és kedden is az Új Élet kurzussal törődtem: énekekkel, rögzítéssel, jó minőségű rögzítő programmal, csíptetős mikrofonnal, kottapulttal, origami szívecskével :), kitűzőkkel, teammel, programnaptárral, mellékletekkel, eszközökkel, tolmácsokkal, utazásszervezéssel, bandistáknak szóló külön kéréssel...

Aztán persze vannak közben más kérések: érdeklődtek a Bandifi után, útbaigazítottam őket; úgyszintén a céges imacsoport érdeklődött a veszprémi Fülöp kurzus iránt. Obo készül a heti bontásos Jézus q-ra, azt néztem át. A karizmatikus Hírlevélbe készítettem el a szokásos 600 karakteres cikkünket. És próbáltam feldolgozni, hogy mit is kérnek a nemzetközi iskolából egy szép hosszú, 7 mellékletet tartalmazó levélben. Ha jól értem az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának kell készítenünk egy kis statisztikát a magyar iskolákról - ha jól értem, méghozzá elég sürgősen.

Az első Új Élet kurzus Magyarországon szervezői szemmel

Szerda reggel indultam itthonról. Budapestre érkezésem után Katival az eszközökkel törődtünk, bevásárló körútra mentünk. Este a raktárból felhoztuk, amit lehetett már, azután a koordinátori anyagokat készítettem (kitűzők, faliújság, feliratok), szóval szerveztünk ezerrel. Későn feküdtünk, de 6 órán azért aludtam.

Csütörtökön a maradék eszközökkel foglalkoztam. A szívecskékből készítettem több verziót is. Elkészültek a személyre szóló levelek is. Az Új Jeruzsálem alkalomra érkező munkatársak segítettek ebben :). Bementem hozzájuk az imára, aztán folytattuk... Pakoltunk, termet rendeztünk be... Végül befutott Laci és a próbái után és kimentünk először Juditért majd a reptérre Carlosért és Barbaráért éjfélkor. Elvittük őket a szállásukra, majd mi is mentünk lefeküdni. De nem tudtam elaludni 2 előtt. Keveset aludtam.

Folyt. köv. a háttérmunkák

A szerda pihenéssel és alvással telt. Reggel még a papa vitte el Hannát iskolába, úgyhogy tudtam pihenni.

Aztán nekiláttam itthon szétpakolni, mivel kedden a hazaérkezésem után rögtön közi volt, úgyhogy az elmaradt. Aztán a számítógépen felfrissítettem a 12.10-es Ubuntut. A honlapokon (Szent András, Szt. Ignác, Centrum, Major, SZEKA, stb.) felraktam a biztonsági frissítést a Drupal-hoz - ez már kiabált néhányszor az Új Élet alatt. És egy csomó mindenkivel beszéltem telefonon az Új Élet kurzusról.

Nóri szólt, hogy betennék a hírlevélbe a Pepe felszólalását, így Obo gyorsan átnézte még egyszer, és felraktam a weboldalra. De végül nem ezt rakják be, hanem Zoliét.

Este még elintéztem a legsürgősebb e-maileket.

Kis güzü

Gyerekkoromban, amikor édesapámmal kapáltunk, a güzüegér volt a szorgalom és a kitartás példája. Pontosan, már nem tudom miért is, de kb. így éreztem magam az elmúlt 3 napon, mint a kis güzü: egyik feladat után a másik, mert haladni kell.

Kész vagyok az Új élet kurzus hangfelvételeinek vágásával. Többször bele kellett nyúlni a hangerőbe a jelenetek miatt, de nagyjából sikerült. Egy CD méretűre exportáltam ki a felvételt OGG-ba és MP3-ba. Péntek éjszakára kész is lettem a vágással, aztán megosztó oldalra és a fájlszerverre töltöttem fel és közben készítettem borítót meg CD-nyomatot is. Örülök, hogy sikerült megcsinálni, egész élveztem. Persze kitartás is kellett hozzá :). Ez volt pénteken.

Audacity

  • Jóbel

Videovágás, tipográfia

Hétfőn nekiálltam az Új élet kurzus videóinak. Volt némi próbálgatásom vasárnap, hogy milyen programmal induljak el (nagyon ígéretes a Lightworks, ha majd egyszer tényleg lesz), de végül a legegyszerűbbre szavaztam: OpenShot. Nem tud sok mindent, de amennyi most kell, azt tudja. A legbonyolultabb előadást 9 sávból raktam össze egy hangalávágással. Estére nagyjából végeztem is a vágás résszel. Azóta exportálok és tömörítek. A videóvágóból kiexportálom (1280×720, 16:9, 25 fps, progresszív; mp4 libx264 5Mb/s; ac3 44100 mintavétel, két csatorna 128 kb/s), ez néhány óra előadásonként, aztán Transmageddon-nal összetömörítem webM formátumra. Így kényelmesen ráfér majd egy DVD-ra az egész. Na ez még 5-6 óra előadásonként.