március 2012

Egész nap a gép előtt

A mai napom nem volt bonyolult. Kati is beteg lett. Ő otthon volt ma, feküdt. Nekem enyhébb volt ma a náthám, viszont újra kezdek csúnyán köhögni.

Szóval itt töltöttem a napot a gép előtt. Készítettem Janinak a püspöki látogatásra az anyagot. Bűvöltem a Scribust. Most lettem kész. Elküldtem Janinak véleményezésre. 16 oldal, szerintem szép is lett. Ha minden rendben, holnap kinyomtatom itt a szomszédban és beköttetem, postára adom.

Napközben beszéltem Angélával. Más nem is történt, nagyon lekötött ez a tördelés. Holnap majd utána kell nézzek a Zalaegerszegi kurzusoknak és a Félegyházai Fülöpnek. Jó éjszakát Jézus. Köszönöm a kreativitást! Használd, ami ma sikerült.

Készen vagyok vele!

Tegnap sikerült szépen elkészíteni a Veres András püspök atyának szánt anyagot. Jani reggel szólt, átnézte, néhány hibát jelzett benne. Aztán még egy kifutóval kapcsolatos hibát kellett megoldanom benne (hogy a belső élén is legyen kifutó) és sikerült, pedig először nagyon megijedtem, hogy nem lesz jó a nyomtatáskor. 11-re vittem el a nyomtató szalonba, délre lett kész a nyomtatás, vágás, fémspirálozás. Becsomagoltam és postára adtam elsőbbségivel Janinak. Titusznak elküldtem email-en, hogy lássa. Jézus, innentől kezdve teljesen rád bízom, többet nem tudok tenni.

Örömteli nap

A mai reggel olyan hétfős volt: sürgős ügyek, új kurzusengedélyek... ami várt rám. Legy újra Fülöp kurzus Nagymácsédon. Ez szuper, elismerése az előző kurzusnak. A kiskunfélegyházi kurzust raktam fel a weboldalra, elektronikus jelentkezést állítottam be. Közben észrevettem, hogy a Bandistákon nem megy 2 fő oldal, azt igyekeztem valahogy kijavítani.

A hétvégén volt két kurzus, beszéltem az igazgatókkal Angélával és Attilával. A bérmálkozós Fülöp és a családos Emmausz is nagyon jól sikerült.

A hétvégén még Titusz és Jani volt Veres András püspök úrnál. Az a találkozó is egy előrelepés volt :).

  • Jóbel

Spanyol nap

A mai nap spanyollal keltem és feküdtem. Elvileg spanyol órán lett volna, de mivel Pepe tegnap küldött szerződéstervezetet a könyvekre, ezért most óra helyett ezt fordítottuk. A régi szerződései angolul voltak, de szinte érthetetlen angolsággal. Ez a mostani sokkal világosabb, jobb is, egyszerűbb is. Ennek örültem. Lefordítottuk Ildivel, aztán begépeltem. Bekértem gyorsan egy nyomdai árajánlatot, milyen árak vannak most. Hát... a kevéske pénzünk nem lesz elég. A két könyvet (János, Apolló) akkor tudjuk kiadni, ha ki példányszámú kiadást csinálunk (250 db), erre lehet elég a pénz. Még attól függ ez leginkább, hogy Pepének mennyi jogdíjat fogunk fizetni. Katival megvitattuk, aztán megírtam Pepének a választ. Remélem gyorsan elkészülhet végre ez a szerződés és indulhat a munka. A pénzt meg rád bízom Jézus.

Ma is voltak jelentkezők, intéztem őket. Sajnos elmarad a séi Fülöp kurzus a hétvégén (Szombathelyi Egyházmegye), ezt levettem mindenhonnan.

  • Jóbel

Ugrókötél és Jézus

Ma kreatív napom volt, sokszor kértem az Úr Lelkét, hogy segítsen megtalálni, amit szeretne látni.

Beállítottam a dátumokat itt a honlapon, néhány modult kellett frissíteni, e-jelentkezést állítottam be a Katinak is. Próbáltam segíteni Katinak, hogy ki tudja küldeni a Thunderbird Mail Merge funkciójával az 1%-os levelet, de úgy látom nem sikerült :(, legalábbis én nem kaptam belőle :).

Jó hír: Serbán Attila elküldte a kurzusengedélyt a pécsi Emmausz kurzusra, szóval lesz április végén Emmausz kurzus Pécsen!

Ma rekordot állítottak fel a jelentkezések: egy budapesti közösség együtt küldött el 7 jelentkezési lapot a budapesti Fülöp kurzusra. Ilyenre még szerintem nem volt példa. Szóval ma is szortíroztam a jelentkezéseket.

Tisztázódott a májusi váli Fülöp kurzus. Nem kell a Róbert atyáéknak segítség.

Ma is építettem a Fenntartói Klubot: néhány beszélgetés és levélváltás.

Evangelizátor csapat járt ma nálam

Fricivel reggel megosztottam milyen problémákba ütköztem a weboldalak fejlesztésével.

Kati helyett ma kiküldtem az 1%-os felhívást.

Elkészítettem a havi beszámolót.

Aztán összeállítottam a Bandista hírlevelet. Kati átnézte, most este pedig kiküldtem.

Este jártak nálam a Jocóék (+Anikó, Böncus és Orsi). Összepakoltam nekik az általános kurzus kelléktárat, bepakoltam a kocsinkba. Merthogy a kocsinkkal mentek tovább Mindszentre a Kornéliusz kurzusra. Remélem már alszanak ilyenkor.

Ta-dáááám! :)

Wow! Megtaláltam a blogomat az új webfelületen! :)

Sok minden írni valóm van. De ezt inkább egy könyv formájában terjesztem a nagyközönség elé. ;)

Jól eltelt a február, és én sem úsztam meg az influenzát.
Nagyon jó volt a Damian Staine lelkigyakorlat, sok erőt adott a további szolgálatra. Megragadta a szívem az a tény, hogy minden kimondott és ki nem mondott szónak ereje van. Vajon úgy beszélek -e, ahogy a Péter levélben írja Péter: "Ha valaki beszél, mintegy Isten szavaival beszéljen" 1Pt 4,11
 Ezen még van mit fejlődni.

Evolúciós zsákutca

A napokban a weboldal új megjelenésével foglalkozom. Folyamatban van. Pénteken kezdtem: elég sok tanulmány van a rács kiválasztásában. Nézegettem alaposan az Omega témát is, de végül szerintem nem ezzel fogom megvalósítani. Az bizti, hogy 12 oszlopos rácsra lesz feszítve az oldal, méghozzá 80+25-ös oszlopokra.

Hétvégén rajzolgattam, elég sok zsákutcát megjártam. Voltak részötletek, de nem álltak össze egésszé. Remélem a mai már nem lesz zsákutca.

Egyszer 2009-ben nekifutottam már ennek. Az ötlet nagyszerű volt, csak weboldal megjelenésnek nem volt való. Akkor az ilyen volt:

Azt hiszem, ez egy zsákutca volt. Nem véletlenül maradt csak egy terv. Most valami ilyen formálódik, remélem valami hasonló fog megvalósulni. Ez csak a fejléc része:

Pörgős napom

Ma angol órával indult. Így tűnik a következő levélben már majd feltételességet is le fogok tudni írni :)

Aztán beindult a móka: A jelentkezéseket gyorsan elintéztem. Szerződés ügyben írtam újra Pepének és nekiláttam a fordítások előkészítésének. A fordítást segítő szoftvert adományba kapjuk és épp most jár le az előző évi, tehát beszámolót írtam, hogy mit sikerült létrehozni az előző évben, nekem is jó volt visszatekinteni meg tervezni, hogy idén mit is akarunk majd fordítani. A János tehát Obó fogja most fordítani, az Apollót Tündi. Ma megjönnek a licencek kezdődhet a munka vele. Valószínűleg egy programfrissítést is kell majd hozzá csinálni, így ma lementettem biztonsági mentésként a szerverre az eddigi fordításokat. Kicsit meglepődtem, hogy 2,9GB méretű anyagot kellett másoljak.

A hétvégi Kornéliusz hanganyagát mentettem le a diktafonról, konvertálás tömörebb formátumra, töltés föl a szerverre.

  • Jóbel

Imanap

Ma sikerült pontot tenni az ifi nap szervezésére. Lesz, megkaptuk a Légiósoktól a termüket. A Bandistákon a meghívó rá.

Ma elkezdődött az Ászáf kurzus 61 jelenketővel. Remélem, mindenki marad, mert a szállás elég hideg. Jézus! Holnap reggel kezdődik két Fülöp kurzus, mindkettőn kb. 25-25 jelentkező. Félegyházán mennek a dolgok, hárman fognak tanítani: Gábor atya, Lackó és Anita Webster. Anitának nagyon örülök :). Kimondhatatlanul. A székesfehérvári csapatnak segítségre volt még szüksége. Amit tudtunk most megadtunk, Jézus rád bízom őket. Szentlélek nyisd  meg a szíveket, ismertesd meg Jézust és térítsd meg; az evangelizátorainkat pedig tölts el. Szóval ma rájuk is figyeltem.

Készültem a pénteki egész napos iskola napunkra (Szeged-Csanád). Ez lesz az első ilyen, biztos a legkezdetlegesebb is, de a legeredetibb is.

És rajzoltam. Itt tartok. Ez a nyitó terv:

Belső

Ez a belső nézet:

  • Jóbel

Látványterv

A mai nap zömmel készültem a holnapi iskolaközösségi napra. Ma volt közink is. Amikor pedig volt ihletem, akkor rajzoltam. Most itt tartok. Mutatok egy teljes méretűt is, hogy jobban lehessen látni. Már csak a lábléc hiányzik (az is két fokozatú lesz). Ma Erika és Hanna volt a bíráló eddig. Más vélemény?

Látványterv 4B
  • Jóbel

Sok verzió

Ma először is fordítottam. Remélem megéri a munkát hamarosan.

Aztán jött némi szervezgetés. Úgy tűnik Kati szerez egy kulturált raktárat Budapesten. Beszéltem Lackóval és Kornéllal a hétvégi Fülöpökről. OK, jók voltak.

Aztán nekiláttam még rajzolgatni. Most jön ki a sok matekozás eredménye: a keskeny és a szélesvásznú változat mellett itt a mobilos is. Szóval íme a végleges terveim. Most már mutatom a nyitó és a belső oldalakat is több képernyőre is. A belső oldalt úgy kell elképzelni működésileg, hogy ha a félbevágott logóra kattintasz, akkor megjelenik a felette lévő fehér alapú rész is. A méretek pedig széles képernyő, normál és mobil változat.

Na, mit gondoltok? Várom a véleményeket. A véleményeket még bedolgozom, aztán megvalósítom a Drupal sminket. Katt a teljes méretű verziókért.

  • Jóbel

Dömötör

Honlap sminket fejlesztek. Kaptam néhány visszajelzést a tesóktól, azok hasznosak és megfontolandók. De alapvetően nem tévedés az irány, úgyhogy folytattam a munkát, majd a végén bedolgozom a jó javaslatokat.

Tegnap a HTML kód rendbeszedésével foglalkoztam és kiválasztottam a smink motort. Kettő között vacilláltam a Zen és a Genesis között. Régebben az Omega-val kacérkodtam, de aztán rájöttem, hogy a nem hagyományos 960 rács típusú elrendezést akarok megvalósítani. Végül a Genesis mellett döntöttem, nem csak a neve miatt, de az is egy szempont volt :) Mégse legyen már "Zen", sokkal inkább Genesis! A Genesis sokkal egyszerűbbnek és elégségesnek tűnt a számomra. És egy egy tisztán nulláról megvalósított skin lesz. Ja, és a Genesis HTML5 alapú verzióját használom, vagyis HTML5-el lesz az új oldal.

  • Jóbel

Sikerek és kudarcok

Egyik nap siker, másnap kudarc. Mi a lényeg?

Csütörtök egy pörgős nap volt. A weboldal fejlesztés miatt el voltam maradva feladatokkal, amikkel vártam rám. Ezeknek láttam neki: kurzusértékelőket néztem át, mit kellene segíteni zalaegerszegi csapatnak. Aztán a hétvégi kurzus jöttek: Ágóval és Katival beszéltem. Ágó segítséget is kért, ők Győrben fognak kurzust tartani. Katiék pedig a Shalom Közösség meghívására mennek egy kvázi Fülöpöt tartani. Feltettem a pécsi Emmausz kurzust ide a honlapra. És délután pedig a memoQ licenc miatt váltottam vagy 10 levelet, mire estére sikerült megkapnom a fordítási környezethez a Kilgray szervertől a licencet. De sikerült, nagyon segítőkészséget tapasztaltam!

A nap abban volt különleges, hogy ketten is megkerestek barátok közül, hogy beszélgessünk személyesen, mert támaszra van szükségük.

Este van

Este van, este van, én is haza megyek. :)

Sűrűre sikeredett nap van mögöttem. Reggel Vácon voltam, hogy kurzust egyeztessek a helybéli atyával. Konkrétan még nem tudtunk megállapodni, hogy május vagy szeptember lenne-e neki jó, de minden esetre nagyon nyitott volt. :) Ezután nyargaltam vissza a központba kb 1,5 órába tellett amíg visszaértem. Délután szorgoskodtam a Fülöp előkészületekkel,  és máris 7 óra lett, amikor jöttek a testvérek, hogy imádkozzunk a kurzusért.

Ja, még hétvégén a Shalom közösségben voltunk evangelizációt tartani, nagyon jól sikerült, nagyon pozitívak a visszajelzések, dicsőség Istennek!

Holnap is sűrű nap lesz, este pedig Szent Andrásos team lesz. Jézus légy velem, köszönöm a mai kegyelmeket! Ámen

  • Arm Kati