Dömötör

Honlap sminket fejlesztek. Kaptam néhány visszajelzést a tesóktól, azok hasznosak és megfontolandók. De alapvetően nem tévedés az irány, úgyhogy folytattam a munkát, majd a végén bedolgozom a jó javaslatokat.

Tegnap a HTML kód rendbeszedésével foglalkoztam és kiválasztottam a smink motort. Kettő között vacilláltam a Zen és a Genesis között. Régebben az Omega-val kacérkodtam, de aztán rájöttem, hogy a nem hagyományos 960 rács típusú elrendezést akarok megvalósítani. Végül a Genesis mellett döntöttem, nem csak a neve miatt, de az is egy szempont volt :) Mégse legyen már "Zen", sokkal inkább Genesis! A Genesis sokkal egyszerűbbnek és elégségesnek tűnt a számomra. És egy egy tisztán nulláról megvalósított skin lesz. Ja, és a Genesis HTML5 alapú verzióját használom, vagyis HTML5-el lesz az új oldal.

Ma reggel a hiányzó forgó kép modulnak néztem utána. Úgy tűnt elég sok választék van, de a minőségük nem mindnek valami jó, aztán sok meg másra való, mint a mi nekem kell. Az abszolút ideális ilyen lenne: rivaslider.com Ez tud mindent, leginkább a helyben játszott videóért fáj a szívem, mert hogy ez alapvetően fizetős modul, ráadásul nem Drupal, hanem Wordpress. Az Anything Slider is jól jött volna, de ennek sincs beágyazó Drupal modul.  Szóval végül dél körül a Views Nivo Slider modul és a Nivo Slider modul mellett döntöttem. Ha majd nagyon kell az videó lejátszás, akkor lehet, hogy én is beszállok a fejlesztésbe és forkolom, mint a szemantikus HTML szerkesztőt, amin most ezt írom.

És végre nekiláttam a CSS kódnak, vagyis a megjelenés grafikai megvalósításának. Megy a reszponzív megvalósítás is. Egyelőre csak a fejlécnél tartok, nem lesz gyors. Hogy elhaladt mellettem a szakma. Már nekem is tanulnom kell. Leginkább ezt a két oldalt nézegettem a fejlesztés közben. Most már megyek aludni, mert holnap reggel Hani nem késhet a suliból. Képez most nem mutatok, mert nincs nagyon mit :). Úgy számítom, hogy pénteken vagy szombat lesz leállás a honlapon, akkor teszem majd ki az új megjelenést ide.

Szóval most se hall, se lát Dömötör üzemmódban vagyok: :) csak egy feladatra koncentrálok, mással nem foglalkozom, mert  folyamatosan kell koncentrálni, hogy megoldjam az előttem álló problémákat és megoldást találjak. És tényleg ilyen volt a webfejlesztés régen: egy dolgot csináltam. Manapság egy nap 20-25 üggyel kell foglalkoznom. Na mindegy, jó éjt, áldás legyen rajtunk.

  • Jóbel