május 2012

Egy jó János kurzus

Huhh... vége van a János kurzusnak és most már ki is pihentem magam és vetem bele magam a következő feladatokba. De először a Jánosról:

Csütörtökön délben már kinn voltunk Válon. A helyszín gyönyörű volt, több résztvevőt elbűvölt a zöld, fürödtek is a bátrabbak a tavakban, volt aki lovagolt is. A kurzuson együtt szolgáltunk: Tóth Anikó, Arm Kati, Majoros Ildi, Nagy Zsolt, Honvéd Peti és én. Anikó koordinált, Ildikó zenélt, a többiek tanítottunk ill., minden mást, amiből bőven van a János kurzuson. A résztvevők nagyon odavalók voltak. Részemről sok-sok ismeretlen volt a néhány ismerős között, mivel ez a csapat jobbára az Új Jeruzsálem team evangelizációjának a gyümölcse.

Egy római főpap a Szent Andrásról

Reggel nekiláttam a mai rengetegnek, vágtam a a fát:

Weboldalak, adminisztráció: Szegedi Fülöp elhalasztás, reklámcsík, szórólap, weboldal módosítás; nyári kurzusok a weboldalra: Pál és Apolló kurzus (szervezetem ezeket); Dunaharaszti 7 fiatal kurzus reklámcsíkja, Twitter, Facebook, letölthető szórólap, elektronikus jelentkezés (Lulu rakta fel a meghívót); Zalaegerszegi Fülöp kurzus ugyanez: weboldalra, reklámcsík, Facebook, Twitter.

Sanyit újra kértem a webtárhely miatt: összeköltözik az erdélyi és a magyarországi iskola webtárhelye: racionalizálunk, így olcsóbb lesz.

Befejeztem a János kurzus utáni elpakolást.

Feldolgoztam a János előtt, alatt felgyülemlett leveleket, kis feladatokat.

Rendeltem Katinak festékpatront a budapesti nyomtatóba.

Szervezés és készülés

Az elmúlt két napom főleg szervezéssel telt: Készítem elő az Apolló és a Pál kurzusokat, amelyet két hónap múlva lesznek. Teamet építek, helyszínt szervezek. Az Apolló kurzusra volt egy csapat, ami nagyon jól működött, megtanultuk a kurzust, de most újakat szeretnék bevonni. A Pál kurzusra pedig a helyszínt kell eldönteni: vagy Kiskunfélegyházán lesz vagy Szécsényben. Mindkét helyi iskolaközösség szeretné, a plébánosokon fog múlni.

Aztán készültem a Pál kurzusra, olvasok, rendszerezem a fejemben az elmúlt évben tanultakat, új impulzusokat Rómából, az Új Jeruzsálemmel együtt töltött missziókból, a konferenciákon hallottakat...

A weboldalon persze frissítettem az aktuális kurzusokat: adminisztráció, reklámcsík, szokásos...

És most éltem az igazgatói feladatomat: sokakkal beszéltem, kapcsolatot tartottam. Telefon, telefon...

Sikerül végre elérnem Lipovszki-Drescher Marcsit a János könyv rajzainak ügyében. Folyamatban az egyeztetés.

Hosszú napom volt

Küzdelmes napom volt. Önmagamat kellett legyőznöm.

Elkészítettem a havi beszámolómat: napló lezárás, beszámoló szöveggel. A 171% óra teljesítés kissé mellbe ütött.

Aztán összeállítottam a munkatársi hírlevél szövegét. Kati átnézte, javította. Holnap ki kell küldeni.

Katival megtárgyaltuk az Apollót, ezután elkészítettem az Apolló kurzus szórólapját, a reklámcsíkot és feltettem a honlapra, Twitter, Facebook - szokásos.

Ezután nekiláttam a nyári közös szórólap elkészítésének: Szegedi Fülöp, Dunaharaszti 7 fiatal, Csanaki Mózes és Pünkösd, Budapesti Apolló és Pál kurzus lesz rajta. Most végeztem vele, de nem tudom a csanaki kurzusok árait, úgyhogy átküldtem Tündének.

Este még megjött a válasz Andristól: az Timótus vázlat és munkafüzet fordítási tiszteletdíjáról. De most már nincs erőm felrakni a Bandistákra, majd holnap. És Obótol is jött egy híradás kérés a Bandira

Egész nap a gép előtt ültem, pihenés nélkül. Már mindenki alszik.

Kreatív dömping

Péntek:

Megkaptam Tündétől a csanaki kurzusok árait, úgyhogy befejeztem a közös szórólapot. Tündi is kifogásolta a nyitó lapot rajta, Katinak volt ötlete, hogy mit csináljak vele. Kati lekorrektúrázta. Úgyhogy kész lesz a nyári kurzusok szórólapja.

Mikesy Andristól kaptam egy kurzusbejelentőt. Most tartanak Fülöp kurzust Válon.

Aztán pedig nekiláttam a Pünkösd, Mózes, Apolló, Pál kurzusok feltételére a kurzusra. Elkészítettem mindegyikhez a reklámcsíkokat. Most kifejezetten élvezte, gyorsan jöttek az ötletek. :). Remélem nektek is tetszenek.

Serbán Attila keresett fel, hogy szüksége lenne egy igazolásra, hogy a pécsi Emmausz kurzus katolikus program volt. Hát, ilyen se volt még. Szóval iratokat szkenneltem és igazolást írtam.

Felkeresett egy győri egyházmegyés pap, hogy szeretné felhasználni egyik rajzunkat. Nem az első, aki felhasználja, de ő az első, aki kérte. Meg is kapta a hozzájárulásom.

 • Jóbel

Hétvége

A hétvégén csak két dolgot végeztem:

 • Összeállítottam Marcsinak a János könyv képet. Kati lefotózta, és retusáltam a képeket, aztán összeállítottam csomagba és elküldtem. Azért kérte Marcsi, hogy emlékezzen a rajzokra. Nagyon örülnék, ha ő csinálná meg a rajzokat a könyvbe.
 • Befejeztem a munkatársi hírlevelet, összeállítottam HTML-ben és kiküldtem.
 • És elkészítettem Laci barátom MP3-as CD-jén az ID3 címkéket. Illetve amit tudtam ezekből, de már sokkal jobban áll, mint ahogy mostanában szokta Laci osztogatni :)
 • Jóbel

Hírlevél második menet

Ma reggel Obo bemutató fordításával kezdtem. Átnéztem, amit fordított. Összehasonlítottam a régit az új fordítással. Igyekeztem neki segíteni jobban megérteni mi a különbség egy vázlat és egy könyv fordítása között.

Aztán elkészítettem a nyári szórólap színes változatát a honlapra, és feltettem ide is a szórólapot.

Aztán összeállítottam a Fenntartói Klubos hírlevelet, megírtam az egypercest és elküldtem.

Este vezetői körön voltam. Előkerestem hozzá a 2005-ös találkozó anyagait. 7 éve volt. Most ismét rendező leszel: 2012. szeptember 15. Megvigasztaltuk Robit és átbeszéltük a teendőket. Van bőven! Erre is időt kell majd áldozni, méghozzá nem keveset.

Keddi mókuskerék

Kedd: Az e-mailes levél kampányt néztem át először, aztán átadtam Katinak az ügyet. Egy csomó email, megkeresés várt rám, amiket elhanyagoltam a hírlevelek miatt, ezeket vettem elő. Lacinak tropára ment a projektora. Kerestünk helyette egy másikat online boltokban. A raktárba néztem előre gyártott polcokat. Katival megegyeztünk, hogy kiszámoljuk mennyi lenne, ha nem spéci polcokat csinálnánk, hanem előgyártottat vásárolnák: 155e Ft jött ki. Szerintem mi fogjuk megcsinálni :) Csak az a baj, hogy ott nem tudunk hegeszteni... Egyelőre várunk, remélve, hogy a Fenntartói Klubból valaki javasol más megoldást is. Aztán a Fenntartói Klubot építettem, átnéztem a támogatásokat, majd telefonon lógtam és adminisztráltam egy-két órát, kevésbé ismert vagy új támogatókat próbáltam felkutatni. Néhány sikerült is. Este olvastam Jim Petersent meg Peter Hockent. Ja és a napi jó hír: meg lesz tartva a békéscsabai Fülöp kurzus.

 • Jóbel

Változatos

A napokban jött egy új felvidéki felkérés Fülöp kurzusra :), ezzel foglalkoztam. Aztán az email kampány levelet készítettem HTML verzióba Katinak, végül a hivatalos formula nyert. Aztán a címzésben és összeállításban is segítettem neki. Ő küldte ki, mert az Amtelnél könnyebb küldeni, mint a T-Home-nál.

Laci megvette a projektort, annak kerestem magyar leírást, de nem találtam :(. Majd hétfőn beállítom neki az angol alapján.

Kurzusszervezés: a Pál kurzusnál mindkét csapat kb. ugyanúgy áll, pénteken lesz Szécsényben és Félegyházán is új fejlemény. Az Apolló kurzusra Serbán Andi elfogadta a meghívást, Attila is szeretne jönni, ő még szervezi... A koordinátori feladat még kiadó, várom a választ, hogy Ancsa elfogadja-el.

Aztán a Fenntartói Klubot építettem: ma is sikerült felkutatni 2 eddig ismeretlent :).

 • Jóbel

Fél-fél nap

A mai napi termés: Közös ima után a honlapon volt egy-két ügyködés. Meghalasztottam a projekt.ujevangelizacio.hu oldalt: ez most már át van irányítva a tegnap este készen lett újra helyre. Lementettem, töröltem, átirányítottam. Siker :). Aztán felraktam a biztonsági frissítéseket, épp volt és beüzemeltem a Mollom modult és a hozzászólásokat megnyitottam. A hozzászólásokhoz ezután már nem kell regisztrált tagnak lenni, bárki hozzászólhat, csak egy tartalomszűrő vizsgálja át a hozzászólásokat, hogy kiszűrje a reklámokat. Javítottam néhány ikont, amire a készítéskor nem figyeltem (blog, nyomtatóbarát verzió a könyvlapoknál). Időigényes volt, oda kellett figyelni. Majd jött a mumus, ami elpárolgott: tartalomkonvertálás. A Node Convert modult próbáltam ki, hogy régi tartalmakat át tudok-e vele alakítani újra. Egészen pontosan a Pepe tanításait kellene Üze-NET típusra átkonvertálni.

 • Jóbel

Fülöp Békéscsabán

A hétvégén Fülöp kurzuson voltam Békéscsabán. A helyi szervezőkön kívül (Timi, Ági, Edit) Szegedről jött szolgálni Balázs, Budapestről pedig Eszter, Verus és Kati. A résztvevők száma nem volt túl magas, inkább határ alatti :(, de akik jöttek, azok nyitottak voltak és készek az evangélium befogadására :). Senki nem ment haza Istennel való találkozás nélkül. A tanítások és dinamikák élesek voltak, a Szentlélek pedig egyáltalán nem kerülte el azt a hittan termet, ahol tartottuk a kurzust. Esténként Kati barátnőjénél szálltunk meg. Én is tanultam Istentől a bűnről és a megváltásunkról :).

A kurzusról egyből Budapestre utaztunk vissza. Balázs hazavitte Szegedre a kellékeket. Kialudtam magam, aztán ma kezdődik a hét. Hűséges voltál Szentlélek!

Isten Országa

Hétfőn forgatag volt itt körülöttem Budapesten. Köblös Jocóval kezdtük a napot. Azért találkoztunk, hogy az Isten Országa (KO2) kurzusnak alkossuk meg az analógiáját, a szintetizáló elemet, mely összefogja a tanítások ívét, valamint a befejező, záró dinamikát, vagyis a címert. Le kellett győzni a fejfájást, nekiindultunk sétálni a Szentlélek meg adta az ötleteket. Tényleg váratlan ötletek voltak. Délután megérkezett M. Marietta és ő is segített nekünk a "KÖSZI-KE" névvel :), majd érkezett Kriszti és ő volt a zsűrink, aki segített dönteni az ötletek között. Csak a kezdő analógia nem akaródzott sikerülni. Sokszor körbejártuk az ötleteket, végül amikor elfogyott az ötlet, akkor jött egy zseniális gondolat: nem csak szőlővesszők, hanem a szőlőmunkás is - és ezzel már felülmúltunk önmagunkat. Szóval este 6-kor nagy hálaadás volt, hogy a Szentlélek kreatívvá tett.

 • Jóbel

Budapesti irodás nap

A keddi nap Budapesten telt: Reggel ismét nekiláttam a rám váró leveleknek. Ott volt Jocó, beszélgettünk egy rövidet a vezetésről, pásztorságról. A közös reggelin sikerült eldőlt a Pál kérdése: Laci fogja vezetni, összeállt a team, szóltunk Gábornak is róla.

Aztán mardosott a lelkiismeret, hogy Laci projektoráról hiányzik ez a funkció, amit éjszaka keresgéltem, úgyhogy nekiláttam keresgélni másik gépet. Találtam olyan modellt, amin benne van. Aztán jött a Laci is reggeli imáról és végül felhívtam a boltot, délután bementünk Lacival a Mamutba és elintéztük a cserét: 6 órát ment a projektor, visszavették értékcsökkenés nélkül és rendeltek újat. Három munkanap a kulcsszó. Csütörtökre ígérték. És közben jót beszélgettünk Lacival az iskoláról, lehetőségekről, tervekről.

Mégis

Szerdán nekiültem dolgozni, de nem sokáig jutottam, folyton elaludtam a gép előtt, úgyhogy feladataim. Most nincsenek tartalékaim. Úgyhogy a szerda jobbára alvással és a családdal telt :).

Csütörtök: Reggel nekiláttam az antióchiás Fülöp kurzus engedélyezésének és webes megjelentetésének, elkészítettem hozzá a reklámcsíkot és a szokásos procedúrát. Ez eltartott egy ideig: kreatív feladat és élvezetes is :).

 • Jóbel

Pünkösd alatt

Pünkösd alatt most nem voltam szolgálni, itthon voltam. Amikor épp nem segítettem valakinek a családból vagy a baráti körből (számítástechnikusnak :) néznek, azt hiszem), akkor valami hasznossal foglaltam el magam.

Elkészítettem az összes Üze-NET-et + az összes tanítást is: konverzió új formátumra, illusztrációs képek újbóli kikeresése, megvágása. Aztán elkészítettem az oldal nézetet, a felsorolásukat (a havi blogarchívum nézetet is) és az véletlenszerű ajánlót is a nyitóoldalra. Jó ez a Drupal, ezzel már könnyű ezt megoldani. Végül a Firenzei vonatos is kikerült, mert arra szüksége lesz a bemutatkozásban. A koffein még hátra van.

Megcsináltam egy kis bosszantó hibát is a design-nal kapcsolatosan: a blokkok fejlécének bal felső lekerekítése most már végre átlátszó. Sokáig szúrta szemem. :)

 • Jóbel

Gép előtt

Kedd: Carlos-szal egyeztettünk a Római útról és az Új Élet kurzusról. Szervezzük a repülőutat. A siloe.ro doménre még mindig nem találtuk meg a megoldást. Jött néhány megkeresés napközben, azokat válaszoltam meg. Aztán a honlapon folytattam a rendcsinálást: Koffeinek listázó oldal, blokk panel, ajánló és smink; tanítóhivatali idézetek. Feleslegessé vált taxonómia csoportok törlése, messiási próféciák... majd este még nekiláttam egy zavaró design probléma megoldásának, de nem jutottam a végére. Ez a szolgálatom kevésbé élvezetes oldala :), de örülök azért, ami sikerült.

 • Jóbel

Repülők

Szerda: Először is útvonalkeresés Carlosnak több fordulóban. Nem könnyű ezt levezényelni. :( A weboldalon folytattam a munkát: a rálógó tovább gombot és a tartalom melletti oldalpanel alá letörő mezők problémáját javítottam. Bocs ezért a két nagyon zavaró hibáért, most jutottam oda, hogy elkészüljön a jó megoldás. Aztán elkészítettem a weboldalon az oldal alján lévő lapozót. Majdnem sikerült repülőt foglalni Rómába, de mire Kati odaért, hogy meg is csinálja, amit kinéztünk, addigra felemelték :(. Pedig gyakorlatilag féláron lett volna. Aztán A. Peti táncos evangelizációjával foglalkoztam, majd haladva a weboldal tartalmaival megírtam/elkészítettem az "érdekel az új evangelizáció" részt. És itt elaludtam :)

 • Jóbel