Egy jó János kurzus

Huhh... vége van a János kurzusnak és most már ki is pihentem magam és vetem bele magam a következő feladatokba. De először a Jánosról:

Csütörtökön délben már kinn voltunk Válon. A helyszín gyönyörű volt, több résztvevőt elbűvölt a zöld, fürödtek is a bátrabbak a tavakban, volt aki lovagolt is. A kurzuson együtt szolgáltunk: Tóth Anikó, Arm Kati, Majoros Ildi, Nagy Zsolt, Honvéd Peti és én. Anikó koordinált, Ildikó zenélt, a többiek tanítottunk ill., minden mást, amiből bőven van a János kurzuson. A résztvevők nagyon odavalók voltak. Részemről sok-sok ismeretlen volt a néhány ismerős között, mivel ez a csapat jobbára az Új Jeruzsálem team evangelizációjának a gyümölcse.

A János kurzus húzós, és most a szolgáló csapat két emberrel kevesebb volt, mint szokott lenni és kurzus is rövidebb volt egy fél nappal és egy éjszakával, mivel így jött ki a szabadságolós lépés. Szóval ez most húzós volt, de nagyon megérte. Elégedett vagyok, sőt nagy öröm van bennem: a résztvevők vették, a csapat szépen egységben szolgált és bírta a tempót, Isten pedig jelen volt és cselekedett. Nagy Zsolti barátom szerint éles, de finom kurzus volt ez a János. Na, ilyen Jánosokat szeretnék ezután is tartani! Tényleg nagyon jó volt, egyre jobban és őszintébben tudjuk tartani a János kurzusokat. Az időbeosztásról most már tudjuk, hogy végszükségben meg lehet is így csinálni: úgy rövidítettük a kurzust, hogy témát, dinamikát nem hagytunk el, ergó a résztvevőkkel voltunk kevesebben személyes beszélgetésben, ami nekik is feltűnt - de értékesebb, ha marad a teljes hat nap, hogy személyesen is tudjunk velük többet foglalkozni.

A kurzus kedd este fejeződött be, pakolás, utazás, szerda hajnalban értem haza. A fáradtságomat elmondja, hogy nem tudtam hazavezetni, meg kellett álljak aludni az autópályán... Úgyhogy másnap egész nap aludtam, csak a legszükségesebbeket tettem-vettem a család körül. Lemérlegeltem magam: 6 kilót fogytam a kurzus alatt. Tényleg nagy volt a tempó. :) Tegnap, csütörtökön még nem vettem fel a napi szolgálat fonalát, pihentem, és olyan problémákkal foglalkoztam, amire nem jut időm a napi forgatagban, most épp megnéztem a jövendőbeli vetítési rendszer lehetőségeit, gépet frissítettem.

Istennek legyen mindezért hála. A tanítvány ott ül a Mester lábainál.

  • Jóbel