Pünkösd alatt

Pünkösd alatt most nem voltam szolgálni, itthon voltam. Amikor épp nem segítettem valakinek a családból vagy a baráti körből (számítástechnikusnak :) néznek, azt hiszem), akkor valami hasznossal foglaltam el magam.

Elkészítettem az összes Üze-NET-et + az összes tanítást is: konverzió új formátumra, illusztrációs képek újbóli kikeresése, megvágása. Aztán elkészítettem az oldal nézetet, a felsorolásukat (a havi blogarchívum nézetet is) és az véletlenszerű ajánlót is a nyitóoldalra. Jó ez a Drupal, ezzel már könnyű ezt megoldani. Végül a Firenzei vonatos is kikerült, mert arra szüksége lesz a bemutatkozásban. A koffein még hátra van.

Megcsináltam egy kis bosszantó hibát is a design-nal kapcsolatosan: a blokkok fejlécének bal felső lekerekítése most már végre átlátszó. Sokáig szúrta szemem. :)

Kecskés Laci kért föl bennünket és kvázi Fülöp kurzusra bérmálkozók számára. Körbekérdeztem: a lányok megcsinálják itt Szegeden.

Angol órám is volt pénteken.

Egy csomót leveleztem Carlos-szal a római részt vételünk miatt.

Befejeztem Jim Petersen könyvét (Az evangelizálás mint életstílus). Jó dolgokat ír végig, de szerintem nem egy nagy durranás a mi köreinkben: Mint minden könyv, ez is egy szituált írás. Ő neo-protestáns oldalról jön, ahol a „sola kérügma” evangelizációs eretnekséget követték el. Mi meg katolikusok vagyunk, ahol a „sola katekézis” evangelizációs eretnekség dívik. Egyik sem kevésbé káros :). Szóval, nem nekünk íródott, nem a mi szituációnkra, hanem pont a velünk ellentétes eretnekség gyógyírjéről beszél. Aki mégis felhasználja katolikus oldalon, annak figyelembe kell vennie ezt a szituáltságát.

És végül a dal fordításon is dolgoztunk Ildivel, ez lett a végeleges:

Habár szemem nem láthat Téged,
mégis érezlek; tudom, itt vagy velem.
Habár kezem nem érintheti még
arcodat, Uram, tudom, itt vagy velem.

Az én szívem érezheti jelenléted… Itt vagy velem, itt vagy velem.
Érezhetem fenségedet… Itt vagy velem, itt vagy velem.
Az én szívem szemlélheti a te szépséged… Itt vagy velem, itt vagy velem.
Érezhetem nagy szerelmed … Itt vagy velem, itt vagy velem.
  • Jóbel