július 2011

Siófokon ragadtam

Az a múlt pénteki rosszullét nem volt semmi. Estére belázasodtam, másnapra teljesen beteg lettem: tüdő, torok, magas láz. Úgy tűnik a csütörtöki budapesti úton megfázott a hátam. Szóval teljesen Siófokon ragadtam. Hétfőn nem tudtam elmenni a megbeszélt találkozóra, ahol a Titusszal kellett volna találkoznom és kimaradt minden budapesti munka is. Ehelyett 5 napon keresztül nem tudtam aludni éjszaka, először azért, mert lázálmok gyötörtek a magas láz miatt, után pedig a gyógyszer mellékhatása miatt volt egész napos és éjszakás fejfájásom 3 napon keresztül. Szörnyű volt. Egy jó dolog történt: álmodtam Erdő Péterrel. Szóval az 5 napos betegség után még alvókúra is jött, hogy helyreálljak.

 • Jóbel

Több nap után újra jelentkezem

Sziasztok, több napra eltűntem... de csak a gép elől és az irodából. Megtalálható voltam, Gyúrón (szerdán és csütörtökön) az Isten Mosolya Közösségben, a fiatalok között. Erről több oldal anyagot tudnék írni, de most csak annyit, nagyon sokat adott ott Isten kortól, nemtől függetlenül, mindenkinek. Működött Isten Szentlelke !!!! ALLELUJA !!!!!

Pénteken reggel haza utaztam, idős és beteg szüleimhez, őket, illetve a házat renoválni...mind kettő majd nem sikertelen volt de csak majd nem...

Szombaton hajnalban visszajöttem Budapestre, mivel a hétvégén Korintus teamet, tartottunk, itt a Missziós Központban. A helyszín eldöntésében is  sok bizonytalanság volt de a részletekbe most nem bocsátkozom. Csak annyi, Isten Országában vannak emberek is, akiken keresztül tanít és szeret Isten.

Kutatás

A mai nap öröme, hogy válaszolt a Zsombori Zsolt a Forrás közösség vezetője a levelemre és az abban fel tett sok-sok kérdésemre. Erdélyben az Ő közösségüknek is tarjuk a Korintus kurzust. Ezen felbuzdulva írtam a teamben levő szolgáló testvéreimnek és Jocó már felvette vele a kapcsolatot. Arnoddal leveleztem.

Majd a elkezdtem a kutató munkát a kurzus tanításaihoz anyagot gyűjteni, ami nem kis fáradság volt és még lesz. Távolinak tűnik a kurzus időpontja, de addig még lesz néhány szolgálatom, amire szintén készülni kell és nem szeretném az utolsó pillanatra hagyni a készületet, egy kurzus igazgató ezt a hibát nem követi el.  

Továbbítottam néhány jelentkezési lapot, amiket -szórványban- a jelentkezők küldtek be.

Megfogható eredményt ma nem nagyon tudok felmutatni de van néhány jegyzet, amit összegyűjtöttem és ennek örülök.

Köszönöm Jézus neked, hogy ma is adtál erőt és kedvet ahhoz építsem Országod és kutassam is.

 • tothaniko

Teológia

A mai napom egyszerű volt.

A többségét egy teológiai levél írása tette ki: hogyan is állunk a Fülöp kurzusban a Bűn témával és hogyan viszonyul ez az eredeti bűnhöz, a szentségek érvényes vagy gyümölcsöző felvételéhez és hogyan valljuk meg, hogy bűnösek vagyunk...

Aztán végre pont került az erdélyi utazás végére. Vártam Lacira, hogy akkor menjek-e, ahogy ígértem, vagy előbb. Végül mondta hogy péntekről szombatra éjjel. Csakhogy mire választ kaptam, már nem volt jegy aznap estére, úgyhogy mindent egy nappal előbbre kellett átszervezni: csütörtök este indulok a Pál kurzusra.

A szervercserére készülve mindent felszinkronizáltam a gépemről a mostani szerverre.

Elkészítettem a havi beszámolómat, visszatekintést és terveket a hónapra.

És készültem a Pál kurzusra.

Jézus, köszönöm neked a napot. A sikereket és meglepetéseket is. Légy velem!

 • Jóbel

Szervezés felsőfokon

Tegnap délután még kimentem Dunaharasztiba, mivel az ottani hitoktató segítséget kért az Iskolától általam, hogy a nyári Dél -Duna menti ifjúsági táborban az Iskola segítsen program tartásában a közbenjárás és a dicsőítésben, ezt megelőzően pedig egy fiataloknak való evangelizációs alkalomban. A tábor Nyáregyházán lesz és ennek a megbeszélése volt tegnap este és a Johannáékat kértem, hogy segítsenek, hozzanak tőlük is fiatalokat. Megígérték és már léptek is ez ügybe.

Levelekre válaszoltam és folytattam a kutató munkát a Korintussal kapcsolatban. Megírtam a munkabeszámolómat.

Estére pedig a legifjabb evangelizátort mártom a fürdővízbe, megyek az Andorka házaspárhoz a kis Ágostont megnézni és segíteni.

Gellértért kell fohászt mondani, aki nem sokára elindul Pestre, hogy ne vezessen gyorsabban, mint ahogy az őrangyala repül.

Áldott legyen ma is Isten, aki mindig ad új életet és lehetőséget.

 

újdonságok

Mostanában kicsit hanyagoltam a blog írást, mert a nap végére annyira felidegesített az, hogy a net és a gépem lassan működik-ha működik-, hogy leginkább csak kikapcsoltam a gépet és tüntem haza.

DE már látom a fényt az alagút végén! Csak nem értem miért dudál... (Igen, ma is sziporkasztikus vagyok.)

Szóval az elmúlt néhány napban ezek történtek:

 • Arm Kati

Hosszú nap

A mai nap kicsit hosszúra sikeredett.

Először leültem otthon és készültem a Pál kurzusra. Kicsit össze akartam rendezni a fejemben az első evangelizáció folyamatát, mert hogy van neki folyamata.

Aztán gyorsan megbeszéltem a szegedi Pál kurzus szervezési állapotát a Marával és Orsival. Úgy döntöttem, írok a munkatársaknak még egy buzdítást. Hátha valaki felbuzdul. Veszíteni nincs mit.

Aztán összepakoltunk az utazásra (jobbára Era), elköszöntem a családtól és elindultam Budapestre autóval. A pályán valami történt, mert letereltek bennünket Őrkénynél és mivel egy szakaszon lépésbe is mentünk, vagy 1 óra késéssel érkeztem fel az irodába.

 • Jóbel

Röviden

Hát a mai nap érdekes volt. Kora délelőtt Böncusnak "magán tanítóképzést" tartottam. Ez bő két óráig tartott. A gépet csak szórványban tudtam használni, mivel a Gellért szerelte és mindent rendbe próbált tenni a Net-es rendszerben, amit rendbe kellett tennie. 

Jocóval beszéltünk leveleztünk, mivel írt a Zsolt a Forrás közösség vezetője, és Jocóval a választ és következő lépést egyeztettük.

Gellértnek úti csomagot készítettünk és ebédet szereztünk a Katival.

Most pedig Új Aratás Közibe megyek.

Köszönöm Atyám a mai érdekes napot. Áldott legyen a neved !

 • tothaniko

Gondok

Komolyan, ma a telefont se tudtam felvenni.

Reggel jöttem át az irodába. Korán felébredtem. Indítom újra Kati gépét, és lehal. Megint az két videó kártya tett be. Utálom ezt a megoldást (most: Intel + Ati Radeon 6470M párosításban van hozzá szerencsém). Legalább délig ezt próbáltam megoldani, újratelepítéssel is próbálkoztam. Estére most valahogy megy, remélem stabil marad ebben a két hétben.

Aztán Anikó gépe is szívatott, mert nem azt a WIFI drivert kínálja fel a rendszert, amit kell... Végül erről letettem, már végképp nem fér be a mai napomba.

Aztán délután jött a Zoli és beüzemeltük a routert. Ez laglább nem okozott gondolt.

És készülök a Pál kurzusra. Éjszaka indulok Erdélybe busszal. Kb. két hét múlva fogok jelentkezni. Kérlek, imádkozzatok a hargitafürdői Pál kurzusért.

Jézus, köszönöm, hogy a főbb dolgokat sikerült elkészíteni. Nagy hajtás volt ez a nap. Köszönöm a türelmet, amire nagy szükségem volt, amikor egyre láttam, hogy lehetetlen a sok probléma között megoldani azt, amit kellett volna...

 • Jóbel

Jézus velünk...

Ma később jöttem be az irodában, mivel otthonról is a Korintus kurzust szerveztem és ez itt is folytatódott. Arnolddal beszéltem, majd megtörtént a nagy csoda..Végre a világhálón összeakadtam a Zsombori Zsolttal a Forrás közösség vezetőjével, másfél órát beszéltünk skype-on nagy öröm lett a szívemben, mivel sok mindent tisztáztunk és egyből szebbnek látom a kurzushelyzetét, mint eddig és nagy remény van bennem. Jó lesz nagyon Isten Lelke nagyot fog alakítani. Istennek legye hála!!!

Jocóval is egyeztettem, már a napirend is alkulóban van..nagy örömmel készülök életem első erdélyi kurzusára...

Áldott 7végét nektek...

 

 • tothaniko

HAHÓ ITT VAGYOK ÚJRA

Hétfőn kicsit furcsa volt itt lennem az irodában, mivel egyedül voltam. Kora délután ismét felmondta a szolgálatot a számítógépes hálózatunk, amin Gellért és az informatikusunk dolgozott a múlt héten. Nem is tudtunk dolgozni  a gépeken az egész irodába. Így virág locsolás után haza mentem, otthon készültem a Korintusra. Jocóval újabb egyeztetés napirend terén. Mivel bizonytalan volt, mikor áll rendelkezésre a számítógépes park-kedd kora délutánra ígérték, némi bizonytalansággal-így kedden egy meghívásnak tettem eleget. Dunaharasztin van az ifi "Bogarak tábora és a hitoktató illetve András atya meghívott, ahová este ki is mentem volna, így viszont már délelőtt kimentem. A megkezdett kapcsolatot és a meg kezdett munkát folytathattam a helyiekkel és megismerkedtem az "utánpótlás, fiatal keresztény palántákkal", akikből néhányat már ismeretem. Kis csoportot vezettem náluk, Jézusról és az evangelizáció fontosságáról beszéltem nekik, este táncház volt. Ma reggel levelekre válaszoltam, készültem a folyamatban levő kurzusokra.

Csöp, csöp, csöp,

A mai nappal kezdem, nem volt ma az élet itt fenékig tejfel az irodában, mert a kutya melegnél is melegebb volt, oly annyira, hogy rosszul is lettem, pedig ettem és ittam. 1x, csak el kezdtem szédültem és izzadtam, mint a ló, izzadságom az asztalra és a gépre hullott...egy kis lefekvés azért segített, mivel a gyerek szobában hűvösebb van, mint itt az irodában.

Majd folytattam a munkát, leveleket írtam, tovább dolgoztam az Ászáfon és a Korintuson. Majd Máray Anikónak -aki nincs bent itt az irodában- kért tőlem segítséget, amit meg is tettem.

Sietős nap..

Reggel korán Müller Gyuri atya keresett meg, vele is régi a kapcsolatom, kapcsolatunk, Hosszan beszélgettünk, majd kért egy személyes találkozót, hogy szóban folytassuk a megkezdett tervezést. Erre ma kora délután lesz alkalom. Nem sokára megyek hozzá.

Bejöttem az irodába és a rutin szerű, napi munkát, levelek, jelentkezések, posta láda kiürítése, iroda takarítás és virág locsolást elvégeztem.

Zsolttal cseteltünk a Korintus kapcsán, még készültem is belőle.

A Magyar Kurirban elolvastam néhány cikket a nagy városok missziója kapcsán, hát remélem, evvel is lesz dolgunk.

 • tothaniko

Egy hétfő az irodában

Reggel először is kicseréltem a WIFI AP-t, aztán Anikó gépét szedtem rendbe, szépen átmásoltam a régi gépéről az adatokat, beállítottam, szóval ez kész. A két régi géppel most nem foglalkozom többet, valami oknál fogva nem ment fel egyből rá a MintLinux, úgyhogy majd hazaviszem őket és ott elintézem őket.

Aztán Angélával beszéltem egy jót. Csak úgy az aktualitásokról. Reményteli.

Ma összeállítottam Titusznak a holnapi projekteket, 20 oldal. Írtam, írtam...

Meg persze mindeninek a Pál kurzusról beszéltem ma :-).

Köszönöm Jézus, hogy erőt adtál a mai naphoz. Jó volt végre itthon lenni, beszélni a szeretteimmel, még ha nem is láttam őket.

Sajkodon Titusznál

Ma utazós napom volt.

Reggel felkeltem az irodában, összecsomagoltam, a garázsból előhalásztam az autót, elmentem Katiért, majd 9-re már le is értünk Sajkodra Tituszhoz. Titusz igazi házigazda volt: reggelit kaptunk, hűvösben ültünk le, az édesanyja nagyon finom ebédet adott, még fürdöttünk is egyet a Balatonba. A mellékes lényeg: átbeszéltük a Szent András 2011-es projektet. Ő a főnököm, felelősöm, van valaki felettem – ez megnyugtató, van aki vigyáz rám. Sok dolgot jóváhagyott, néhány dolgot kiegészítettünk. Egy jó nap volt így hármasban Katival és Titusszal. Anikó sajnos tegnap megbetegedett, így nem volt velünk.

Este utazás Budapestre, irodában gyors pakolás és indulás Szegedre. Végre itthon. Köszönöm Jézus!

Pihenő

Hú, egy kicsit pihentem…

Először is egy jót aludtam. Szerdán a családdal voltam, bevásároltunk, vettem Erának egy új felsőt, meséltünk, képeket néztünk. Hani is nagyon hiányzott. Tegnap és ma sem dolgoztam igazán, csak a két régi gépet raktam rendbe, az Acert-t amin még Anita kezdett dolgozni 2006-ban és Kati volt Dell-jét. Learchiválni az adatok, feltenni rá a Linuxot, beállítani, az egyik gépen rendbe hozni a WinXP-t. A csoda gondolta volna, hogy ilyen nehezen megy fel rá a LinuxMint, de végül is fenn van és a sebesség is tűrhető. Ennyi volt a „nagy munka”. Az informatikai cuccok többsége most ezzel letudva.

 • Jóbel

Hosszú nap

Ma belehúztam.

 • Katiék Lacival ma kezdik Pannonhalmán az Ászáf kurzust, beszéltem velük.
 • Aztán Jocóval Hargitafürdőről meg a Kornéliusz kurzusról. Megosztottam vele a képeket.
 • Feltettem a Bandistákra a Kornéliusz vázlatát.
 • Kiküldtem a 2011 projektet a 33 kiválasztott munkatársnak, aztán felkerült a Bandistákra is.
 • Aztán a jegyzőkönyvekről is írtam a Bandistákra. Csupa Bandista :-) Hihi.
 • Kissé sok levél gyűlt össze az elmúlt időben. Válaszoltam rájuk. Tündi, Mór atya, Márti, Zsolti, Pepe, Jonathan, Mari, Csöpi, Kriszti… 
 • Szerverszinkronizálás.
 • Este meg dumáltam Anitával (Amszterdam) vagy másfél órát :-
Jó volt, ámen, Jézus!
 • Jóbel

Akadályok

Ma kész szenvedés volt. Jól indult a napom, de aztán jött egy kis szoftverfrissítés, és valami elállítódott a gépen (Akit érdekelnek a technikai részletek: a bumblebee felel azért, hogy a két videó kártya működjék a gépen. No, valamit elszúrtak. Az egyiken sem indult el a 3D gyorsító: se az Intelen, se az Nvidián. Leszedtem, feltettem, próbáltam így-úgy,utánaolvastam. Mert ugyanis nem indult el az Unity. Végül most megy az Unity, de a bumblebee-t leszedtem. Majd egyszer megcsinálom.) De ezzel elment a napom energiája.

Aztán munkaszervezés jött, beszámolók, értékelések.

Fordító híján kisilabizáltam az olasz és a spanyol levelekből, hogy mi is lesz október 15-16-m Rómában. Jéé, egész jókat fedeztem fel: Pepe bemutatta Rino Fisichellanak, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa vezetőjének az iskolát. Juppi! Este pedig Évával beszéltem hosszabban.

 • Jóbel

Vagyok és élek

Sziasztok szentek ! Hát az elmúlt napokban oly sok minden történt velem, hogy azt csak több órában  írhatnám le.Így próbálom röviden összefoglalni.

A nagy melegben többször rosszul lettem itt, az irodában és mikor haza mentem, akkor sem volt jobb a helyzet. Kelj fel Jancsit játszottam, keltem és feküdtem...a vérnyomásom vacakolt  -tudjátok, mint a Surdának, van, aki még emlékszik arra a sorozatra-. Elkezdtem az orvosi procedúrákat, erről többet nem is írok..gondolom. ti is ismeritek a nagy magyar valóságot.

Már lassan kezd beállni normálisan a vérnyomásom, nem vagyok rosszul, egész nap talpon tudok lenni és ma már egész napot itt töltöttem az irodában. A betegségem miatt  lemaradtem több mindenről; az Új Aratás táborról, a Titusznál, tett látogatásról és a pannonhalmi Ászáf kurzusról. Nehéz lemondások voltak, főleg az Ászáf, mivel a Laciék számítottak rám. Az a helyzet, mire megyünk Erdélybe-aug.8-akkorra rendbe kell jönnön, mivel a Korintus nem lesz könnyű kurzus..

 • tothaniko

4 nap ezerrel

A mögöttem lévő négy nap pörgés volt. Szerdán megtartottuk a Pál kurzus kezdő teamjét, és ezzel egy időben nekiláttam a kurzus eddig összegyűlt anyagainak összerendezéséhez. Szóval elkedztem leírni a Pál kurzus adaptált vázlatát. Ma megtartottuk a második felkészülő teamet, de lassítanom kellett a tempóval, mert már nagyon álmos voltam. Próbálok egyensúlyt tartani.

Köszönöm Jézus, hogy nevelsz és köszönöm, amit elvégeztünk/elvégeztem!

 • Jóbel