június 2011

Irgalom

"Hisz irgalmad jobb, mint az élet, ajkam téged dicsér. Áldani akarlak, amíg csak élek"  63. zsoltár

A mai napom a csabai Fülöp körül forgott. Hálás vagyok Istenek, hogy ide rendelte Michael atyát, akinél tudtam gyónni és nem kell külön elmennem holnap. Sőt, még misén is tudtam ma részt venni. :)

Isten a szívemre ültette az a gondolatot, hogy a megváltás, Isten legnagyobb szeretet cselekedete. A cselevő szeretet! 

Timi és Ági gőz erővel készülnek, szervezkednek a kurzusra. Nagyon büszke vagyok rájuk! :o) 

A délután folyamán feltettem a Facebook-ra néhány kurzus ajánlót, amikhez a képek kiválasztása és kiterjesztés szerkesztése elvette néhány órámat és türelmemet. 

Most pedig elvonulok a kisközimmel imádkozni. :) 

András II. 100%

A mai napom egyszerű volt :-) Ültem a gép előtt és szerkesztői szemmel olvastam, ellenőriztem az András vázlat fordítását. Tegnap 21%-on hagytam abba, most értem a végére. Szerkesztői és fordítói megjegyzések megvannak, majd holnap beleteszem őket, meg a plakátok. Szóval a többi holnap. Köszönöm Jézus a kitartást!
 • Jóbel

Fülöp

Mai hálaadásom Istennek azért, hogy elvarrtuk a Fülöp előkészületek utolsó szálait.

Team képzés volt ma Wittmann Tominak és Mariettának. Este még Máté van hátra.

Holnap reggel le utazunk Békéscsabára, melyről néhány szolgálótestvéremnek fogalma sincs hol van. :D Segítségül linkelem. :) 

Szóval készülődünk és hálát adunk Istennek azokért az emberekért, akik szívét már most megérintette és elhívta a kurzusra. 

Reggel 8-kor indulás, szóval még van mit csinálni! Remélem még ma le tudok feküdni. Ja és azt is remélem, hogy Gellértnek  és Lacinak sikerül átmennie az Örvendj népemre, mert azt hallottuk, hogy sztrájk van és nem lehet közlekedni. :( Istenünk kérünk tisztísd meg az utakat és áldj meg bennünket! Amen! 

 • Arm Kati

Kiadás: András és Projekt

Ma a kiadások napja volt :-)

Hallelujah! Nekiveselkedtem a tegnap befejezett András vázlat kiadásának. A szokásos todo lista a vázlatokkal: magyar nyelv, elválasztások, szerkesztői és fordítói lábjegyzetek, oldaltörések, oldalszám hivatkozások, láblécek javítása (mexikói hanyagság?), spanyol feliratú rajzok, címoldal és impresszum oldal. Ha ez kész, akkor indulhat a móka Inkscape-pel a plakátok kiadásáért: szövegek betűkészleteinek módosítása, magyar feliratok, SVG javítások... És ha ez megvan, akkor 1. feltöltés a Bandistákra, 2. küldés vissza Mexikóba, 3. feltöltés a szerverre, 4. Bejelentés a Bandistákon.

Ma tehát 2× csináltam ezt végig: az Andrással és a Projekttel. Na jó, a projektnek nincsenek rajzai, viszont át kellett olvasnom a teljes szegmens készletét.

Szóval áldott legyél Uram, hogy velem voltál, adtál kedvet és kitartást itt a gép előtt, hogy építetted a házat, miközben én egy másik részén dolgoztam.

Készület

Ma miközben vártam Ildikót, elkezdtem a Mózes kurzus vázlatának új fordításához elkészíteni a 99-es fordítás korpuszát. Rájöttem, hogy nem is kell belőle fordítómemóriát létrehozni. 2 óra alatt az egyharmadát sikerült elkészíteni. Egész tetszett ez a "szénlapátolós" feladat. Nincs benne szépség, de mégis lelkesítette.

Azután megérkezett Majoros Ildikó és nekiláttunk néhány Pepétől, meg a nemzetközi irodától származó levelet lefordítani és válaszolni rájuk. Ékes és szép spanyol nyelven :-). Miután elment megírtam a mi tanácsunknak ezeket a dolgokat.

És végül felkészültem az Örvendj Népem fesztiválra, műhelyt vezetek holnap az evangelizációról. Készítettem hozzá egy kis egyszerű prezit.

Köszönöm Jézus a kreativitást!

 • Jóbel

A test és a lélek megdolgozva

Pénteken reggel Katival, W. Tomival és a M. Mariettával elutaztunk Békéscsabára Fülöpöt tartani. Az úton nagyokat nevettünk és bíztunk Jézusban, hogy megad mindent amire szükségünk lesz. Kati végig sétáltatta velünk-nagy zsákkal a hátamon Békéscsaba fő utcáját-nagyon szép város Csaba, tetszik.

Aradi Timiék mindent klasszul előkészítettek a kurzusra kivéve a fát, hát bevallom, ezt csak szabálytalanul-vettem 2x, 1x észre, 1x pedig el- oldottuk meg. Pepe szerint semmi nem lehetetlen, hát ezt mondom most már én is. Békéscsaba főterén csak úgy fát szerezni, nem könnyű de nem lehetetlen.

Tesseract

Szombaton odavoltam Vajdaságban Adán az Örvendj népem fesztiválon. Lacival utaztam. Megtartottam a műhelyet az evangelizációról, tanúságot tettem a mise után a színpadon, egyébként pedig beszélgettem, hallgattam, hogyan van az adai közösség.

Ma napközben fejfájás gyötört, de kiszenvedtem magamból a Mózes kurzus '99-es vázlatának korpusszá alakítását, párhuzamosítását. Egészen szép lett a párhuzamosítás. Remélem jól jön majd a fordítás alatt. Aztán összeállítottam a fordítónak, Andrisnak a projektet és kitaláltam, hogyan tudok egy 25Mb-nál nagyobb állományt elküldeni: 7z-ben feldarabolva. Halleluja!

 • Jóbel

ami elmaradt

Tegnap elmaradt a hétvégi és hétfői beszámolóm. :)

Szóval, a hétvégén Békéscsabán volt Fülöp kurzus. Isten fantasztikusan nagy dolgokat cselekedett a résztvevők szívében! :) Jó volt látni, ahogyan Jézus elveszi a terheiket és feloldja a rabság láncait! Kellemesen elfáradtunk, de ezért megérte!

Hétfő délelőtt az esti Iskolaközösségi alkalomra készítettem terveket és víziót! ;) Majd pedig délután nekiláttunk a Missziós nagytakarításnak! Rend van végre... Ablak pucolástól kezdve a konyhai szekrényekig mindent kipucoltunk! Ennek örömére a végén pizza partyt rendeztünk. És már el is érkezett az este 7, amikor is összegyűlt az Új Jeruzsálem iskolaközösség.  Konszenzusra jutottunk abban, hogy tovább kell lépni  a havi Fülöp kurzusokról a távolabbi fejlődési lépcsőfokokra.

Hálás vagyok Istennek azért, mert türelemre tanít engem. :)

 • Arm Kati

Egyhangúság

Ma egy kicsit egyhangúbb volt a napom. Elvégeztem a levelezést majd néhány testvérrel cseteltem, főleg szervezéssel kapcsolatban. De volt akivel "csak" azért, hogy vannak, mit csinálnak mostanában?

Majd egy újabb raktár pakolást és rendrakást végeztem, lassan de halad.

Néhány napig még elleszek evvel a feladattal.

Reggel Gellérttel imádkoztunk és az sokat jelentett ,erőt is adott a nap egyhangúságához.

Krisztihez megyek vele is imádkozunk és az Új Aratás Közösség szombati lelki napjának programját készítjük elő.

Köszönöm Istenem, hogy te a rend Istene vagy és ez kezd meglátszódni a raktárban is.

 • tothaniko

Hála

Van miért ma hálát adnom:

Ma Ildikóval végre megírtuk Pepének a levelet a KGB-vel kapcsolatban. Remélem mihamarabb kapunk választ is. Az Ildikóval pedig megállapodtunk, hogy rendszeresen segít nekem :-).

A János könyvének további szövegmunkáját átvette tőlem a Lulu.

A Mózes kurzusért elkezdtük a kalapolást.

Hauzelné Ágit megint nem, de Maradics Beát sikerült telefonon utolérni. Dőlt belőle a szó.

Este pedig Verussal és Zsoltival megbeszéltük a hétvégi KGB Fülöp-öt.

 • Jóbel

határidő

Tegnap kicsit lazáztam, mert iszonyatosan fáradtnak éreztem magam a hétvégi Fülöp és a központ takarítás után, így már fél négykor haza mentem. ;)

Ma reggel újult erővel robbantam be az irodába. :) Az imádság és a kötelező reggeli kávé után az elmaradhatatlan elszámolának estem neki, valamint az elintézhetetlen banki ügynek, amit azóta sem sikerült megoldani, pedig nagyon kedves voltam a bankos fiatal emberrel (szokás szerint) ;).

Egyeztettünk Gellérttel a nyakunkon levő András és József-Barnabás kurzusól, a teendőkről és a leendő team-ről. Sajnálattal látom, hogy még nem sokan jelentkeztek a kurzusra. Ezúton is biztatom a kedves Testvéreket, hogy bátran jelentkezzenek, mert 1999-óta nem volt András kurzus Magyarországon...

A feliratokat a kurzushoz remélem sikerül kinyomtatni Kornél segítségével.

Szóval, miután végeztem a számlákkal,  megérkezett a kisközim, és elvonultunk hálát adni Istennek mindazért, amit az elmúlt hetekben cselekedett.

Hosszú nap

Ma a reggeli ima után, beszélgettünk a tegnapról Katival és Gellérttel.

Ma Isten megadta, amit már régen vártam, végre Arnolddal fel tudtam venni a kapcsolatot és kiderült, lesz Korintus kurzus Erdélyben! Arnold vállalta a helyi szervezést és a kurzuson való koordinálást. Minden részletben ami a szervezés ezen szakában fontos, azt meg tudtuk beszélni. A  beszélgetés után hívtam Krisztit éss Jocót, Ők jönnek velem szolgálni+Ágó (remélem ), akik velem együtt örültek és adtunk hálát Istennek a munkájáért.!

Majd a levelekre válaszoltam és jelentkezéseket küldtem  el az adott kurzus koordinátorainak.

Katival a képzésről beszélgettünk.

Ma a raktárba nem jutottam le, bevallom nem is bánom.

Majd délután megjöttek az Isten Mosolya Közösségből,a team, később a többiek is csatlakoztak hozzájuk. A téma; kiscsoport kialakítása a közösségben, ennek a gyakorlati formája és kivitelezése. Ez a blokk hosszúra sikerült, több órán át tartott  beszélgetéssel és véleményekkel. A végén imával fejeztük be. Úgy 21h-ra után el is ment az utolsó fiatal.

 • tothaniko

Húúúúúúú sok szervezés és tervezés.

A reggeli telefonos ima után egy rövidebb Titkársági beszélgetést tartottunk, Kati, Gellért és én. Ebben, elsősorban a két képzés volt a főszereplő. Szolgáló csapatról és a résztvevők invitálásáról beszélgettünk.

A résztvevők meghívásában el is kezdtem, illetve folytattam a szervezést, a testvérekkel a kapcsolat felvételt. Erre minden formát próbáltam felhasználni. Kati jelezte már tegnap is, hogy kérjük, ti segítségetek, hogy hozzatok és hívjatok munkatársakat ! Nagyon köszönjük, hogy ebben számíthatunk a segítségetekre !

Próbáltam a konyhába szolgálót keresni, a képzés idejére. Több embert kerestem meg, várom a válaszokat. Most elsősorban ez köti le időmet és energiámat. Valamint ismerkedem magával a képzés anyagával.

Folytattam a Korintus szolgálócsapatának teljessé tételét.

Istennek legyen hála, 6 testvérünk jelezte, hogy önkéntesként nagyon szívesen segítenek a honlap munkájában. Ezt nagyon köszönjük nekik !

Lulu- továbbra is végzi áldásos tevékenységét.

Jakab Kristóf, okt 20-ától áll "munkába".

Adolf Tamás

Bizalom

"Erősségem Istene ő; Istenben van menedékem. Bízzatok benne, népek minden gyülekezete, öntsétek ki előtte szíveteket; Isten a mi menedékünk" Zsolt 62,8-9

A ma reggeli titkársági imában leraktuk Isten elé az András és a József-Barnabás kurzust. Ebből a zsoltárból kiindulva imádkoztunk és ez a két mondat nagyon megragadta a szívem. Kértem Istent, hogy ha az Ő tervében benne van, küldjön munkásokat és aratni valót is, hiszen az a két kurzus stratégiailag fontos az Iskola életében, és már 11 éve nem volt ilyen kurzus Magyarországon.

 • Tovább görgettem a banki ügyet, amit végre ma délre sikerült elintézni! :)
 • Utalások jobbra-balra.
 • Samaj Imola átküldte a nyári csereprogram tervezetét, amiről még egyeztetnem kell.

Minden drágul, a könyvek is. A múlt héten Csiszér Laci hozott könyveket a Marana Tha-ból, és a Pusztán túl (Mózes kurzus könyve) 200 Ft-al megemelkedett. :(

Kinyomtattam az András kurzus jegyzetét, hogy majd a hétvégén elkezdjem "nézegetni".

 • Arm Kati

Elfáradtam

A mai napom a szokásos fordítási kiadás 7 lépéses procedúrával kezdődött: Az Örvendj Mária kész, kinn van a Bandistákon. Feltöltöttem szerverre, aztán Pepének. Andrisnak eküldtem ami lehet tanulni a fordításból. Egy lépéssel közelebb az Andráshoz és a József Barnabáshoz.

Délután választ kaptam Zozótól és Danitól. Jönnek az Andrásra.

Este választ kaptam Anitától, ő nem jön a Józsi Barnira. Holnap újabb menet a team miatt.

Elkészítettem a tanácsnak a vallomásokról a tervemet.

És feldolgoztam a Titusz által előbányászott régi anyagokat a Felelős Teames időkből. Jééé, meglett az első ülés emlékeztetője :-). Micsoda csoda!

Ja, és az is kiderült, hogy fogok utazni a Pál kurzusra Hargitafürdőre.

És este még a Verussal átbeszéltük az András kurzus rajzait.

:-). Köszönöm az örömet és a bánatot is! Az erőm benned van Jézus!

 • Jóbel

Megérkezett a cseresznye

Ma is folytattam a képzések szervezését, meghívását, konyhás testvérek kutatását stb...

Tovább készültem a Korintus kurzusra is.

A raktárban is folytattam a rendrakást, már avval a szemmel is, ami eszköz szükséges a két képzésre, azokat megpróbáltam kézközelben elhelyezni.

Először szétpakoltam rendszereztem az anyagokat...,majd közben megjött a Sóvári házaspár a közel 20 kg cseresznyével és elkezdtünk itt "piacozni", szétmértük mindenki adagját. Majd Gáborral és Johannával beszélgettünk a közösségükről a jövő tervekről Iskolán belül. Engem nem csak a sok közös szolgálat köt össze velük, hanem baráti szálak is fűznek hozzájuk.    

Mivel Gáborék megjöttek, így most a raktárt kicsit rendetlen állapotában hagyom keddig. Addig imádkozom, hátha egy angyal rendet tesz, mire kedden megjövök, ha nem, akkor ott folytatom tovább a munkát.

Szervezés

A mai nap szervezéssel telt. A kérdés: hogyan legyen a Pál kurzus? Hosszasan értekeztem Marával és Terikével. Végül amellett döntöttünk, hogy a remény nem csal meg bennünket és belevágunk, még ha kedvezőtlen szelek fújnak, akkor is. Úgyhogy elkészült a meghívó, Benyik atyának a todo lista és a honlapra is felkerült a meghívó.

A másik, amiért ma hálát adok, az alapítványi gépem kiszolgált (Dell Inspiron 6400, Intel Core Duo T2080 1730Mhz, 1GB (2*512MB), 120MB Intel 950, S-video, Bluetooth), ugyanis 2007. telétől van szolgálatban átlagban napi 13 órát (SMART adatok szerint 1,9 évet töltött bekapcsolva), úgyhogy ma új gépet kaptam. Nem az alapítványtól, hanem a feleségemtől. Ezt ma elkezdtem telepíteni.

Uram, köszönöm neked a hitet, amit adtál. Jöjj Szentlélek!

 • Jóbel

Költözés

Miért adok ma hálát? Hehe, nem azért, mint reggel gondoltam.

A hétvégém nem szokványos pünkösdi volt: esküvőn voltam a családdal Palicson, Vajdaságban, aztán vasárnap pedig régen látott rokonok látogatásával telt. Este érkeztünk haza 9 körül. Fáradt hét után indultam, még fáradtabban érkeztem haza. Úgyhogy hétfőn nem sok aktivitásra futotta.

Hétfő délután viszont kimentem Tátra térre a plébániára. Jó volt valami szépet látni :-). De igazán, ami engem kivitt oda, látni akartam Zsoltit, akit éppen akolitussá avattak. Nagyon büszke vagyok rá. Isten választotta őt. Ő volt a legfiatalabb az akolitusok között. Kis Timóteus. :-)

 • Jóbel

Keddel kezdődik a hét

Szombaton volt az Új Aratás Közösség lelki napja, nem nagy létszámban de annál nagyobb egységben és szeretetben vártuk a Szentlélek kiáradását. Ezt meg is tapasztaltuk.

Burbela Gergelyt megköszöntöttük 40.születés napja alkalmából, speciális és személyre szabott ajándékot kapott, aminek örült. 10 éve a Közösségünk papja és barátja.

Vasárnap mozgással telt a napom nagy része,-ami nagyon jól esett és rám is fért,este szentmisére mentem a barátaimmal.

Hétfőn Krisztivel a karizmák ünnepére mentünk ki-tömött busz külön élményt jelentett-gyerekre vigyázni, ott is sokat játszottam a játszótéren, bevallom nagyon tetszett a helyzet.

Szervezés és adatok gyűjtése, gépelése

Reggel imával és megbeszéléssel kezdtünk a kápolnában.

Ma tovább folytatódott a képzések szervezése. A konyhában teljes a szolgálói csapat, hála Istennek és köszönet a dunaharaszti két fiatalnak Attilának, barátnőjének és Szandinak, akik elvállalták a két képzésre a szolgálatot !! Ennek nagyon örülök. Katival adatokat gyűjtöttünk-hiányzó kurzus adminisztrációból- az adat bázishoz, hogy a képzést minél több helyre el tudjuk küldeni.

Majd Arnoldnak fésültem össze a Korintus dinamikának a képeihez, az eszköz listát és a témákat. Petroccsal és Krisztivel egyeztettem, mikor lesz a team és hol? Jocóval még pontosítottuk, mit kérünk Arnoldtól, ha nem minden eszközt tud úgy beszerezni, ahogy az eszközlistában szerepel. Én is jobban átnéztem a vázlatot eszköz szempontjából. Mivel nincsen plakát a kurzushoz, erről is beszéltünk a Jocóval, hogyan oldjuk meg,? Ez a projekt is egy jó órát vett igénybe de volt eredménye.

Válaszoltam a levelekre és még próbáltam embereket halászni a képzésre.

Csodajelek?

A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg balgaság, a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége.  1Kor 1.22

Ma reggel, amíg otthon készülődtem elszörnyülködve hallgattam a tv-ből áradó "okosságot" .  Mivel az embereknek szükségük van vezetésre, mert különben nem tudnák merre menjenek, így mit tesznek? Hát felhívják az életvezetési tanácsadót, aki nem más mint a spirituális, okkult dolgokkal foglalkozó személy-jós,kártyavető,horoszkóp készítő. Wow, mekkora ötlet?   :( Azt hittem, lehidalok... Nem lenne egyszerűbb és olcsóbb Jézushoz fordulni?!?

A titkársági imádságban pedig Isten szólt hozzám ezzel kapcsolatban. A mai ember tudni akar, és csodákat látni. Mi pedig egyszerűen a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki Ő maga az Út, az Igazság és az Élet, amelyen járnunk kell. 

 • Arm Kati

Mirjammal a textíliák között....

Hurrá, áldott ez a mai nap is..a reggeli ima után, Mirjammal lementünk a raktárba és kettőzött erővel neki álltunk rendet rakni..Mirjam a textíliákat hajtogatta szépen össze és rakta bele több nagy ládába. Én addig a többi eszköz között próbáltam boldogulni és ez sikerült is. Az polcot roskadásig megterheltem, tudom, melyik dobozba mi van, más meg, megkeresi magának...a címkézés még folyamatban van.

Nagyon hálás vagyok Istennek és köszönöm a Mirjamnak a segítséget! Még is jó diáknak lenni...már önkéntes munkát is tudnak vállalni. Csak azért kell imádkozni, hogy a rend meg is maradjon, mivel nem csak egyedül, mi használjuk a raktárt.

Válaszoltam a levelekre és megcsináltam a konyhai beosztást a képzésre.

Gellérttel egyeztettük a napirendet a képzésre, pontosításokat elvégeztem.

Vajdasági testvérekkel cseteltem, megosztották az ottani helyzetet.

Közben a levelezésem felmondta a működő képességét, nem tudok emailt küldeni..de azért, megoldottuk a helyzetet más módon.

A Korintus kurzust készítettem tovább elő a szolgáló csapattal.

Murphy

A mai napon hálát adok Istennek minden technikai dologért, amelyet létre hozott, és Murphy-ért akinek a törvénye igaz erre is! :)Miszerint, ami elromolhat, az el is romlik!

A reggeli ima után nekiláttam a tegnap elkezdett adatbázis és a hozzá kapcsolódó levélhez, amiről délutánra kiderült, hogy felesleges munka volt.... 

Azután Gellért arra kért, hogy ezt a levelet a munkatársaknak küldjem ki. Hát, igen. A probléma itt kezdődött... Az Amtelnek hála nem működik a thunderbird újevangelzációs fiókja, ezért saját fiókot állítottunk be rajta Gellérttel. Azután amikor megalkottam a levelet és mindent az "utasítások" szerint végig csináltam és már csak el kellett  küldeni a leveleket,..... a rendszer összeomlott! :( Gellért sajnos nem tudott segíteni a távolból, úgyhogy helyi segítséget kell keresnem.

Szóval mivel ezzel ment el az egész napom, így hálát adok Istennek azért, hogy ő biztosan talál értelmet és hasznot a mai "munkámban".  :)

 

 

 

 • Arm Kati

Hurrá, lepakoltam

A mai napom egyszerűbb volt: újra szerkesztőnek éreztem magam. Az állandó elfoglaltságom ugyanis az volt (lett volna), hogy olvassam át az Obo által fordított József Barnabás vázlatát. Nekem nagyon tetszik ez a képzés, olyan nagy igazságok vannak benne. Haladtam is vele, csak nem annyira mint gondoltam.

Merthogy közben néhány más dolgot is csinálni kellett: Fixálni a budapesti kurzusok napirendjét, befejezni a tegnap elkezdett memoQ beállítófájlok birizgálását a migrációhoz, kijavítani az itthoni internetelérés hibáját (MAC cím klónozás bejött), Katinak segíteni elküldeni a leveleket, ami végül nem sikerült...

Esküvőre várva

Ma sok szervezés volt, a Korintus kurzus kapcsán is. Megbeszéltük, hogy jövő szombaton mi utazunk le Krisztivel, Jocóékhoz Adásztevelre. Megtartjuk az első megbeszélést, készülve a kurzusra. Jövő héten, erre nagyon kell készülnöm.

Ma is kaptunk jelentkezést az András kurzusra és még van szóbeli ígéret néhány, ha ezt be is tartják, akik mondták, akkor meg lesz a minimum létszám, a 15 és meg tudjuk tartani a kurzust. Még próbáltam testvéreket mozgósítani részvételre.

A képzés költség vetését pontosítottam, számoltam jeleztem a testvéreknek.

Bánosi Mártával is volt egy hosszabb beszélgetésem, ők is készülnek egy Isten Országa kurzusra.

Ma már nagy készület van az Új Aratás Közösségben, holnap esküvő lesz a mi közösségünkben, -Api és Gergő- és erre "gyúrunk" a nagy melegben megyünk termet díszíteni, és vannak akik sütit sütnek. A leendő ifjú pár, pedig izgul, tehát meg van a munka felosztás.

 • tothaniko

Ó, áldott éj!

Ó, áldott éj! 

Reggel sikerült Gellért távszervizével megjavítani a thunderbirdet (nem volt elég hely a gépemen), így már semmi sem akadályozhatta meg, hogy elküldjem a levelet a Bandistáknak. Halleluja! Remélem többen jelentkeznek majd a kurzusokra! :)

És igeeen! Végre sikerült felrögzíteni, záradékolni, lefénymásolni, hitelesíteni, lepecsételni, aláírni és beszkennelni a pályázat mind a 60 oldalát, amit aztán beborítékoltam, megcímeztem és holnap feladok postán!!!

Most még egy kicsit segítek a Cs.Lacinak CD borítót gyártani éééés, aztán jól hazamegyek aludni!

Áldott szolgálatot a Jézus kurzusozóknak és sok boldogságot a holnap házasodóknak! 

Hálát adok Istennek a mai napon minden barátért, és segítőért!

Jézus kurzus Szeged

Végre kurzus :-) Szeretem hirdetni Jézust.

Napközben el kellett még intézni néhány dolgot: Amtel SMTP próvát, Katinak a Thunderbird távjavítását, Angélánál érdeklődtem a Józsi Barni team után, Lacival egyeztettem a Pál kurzus ügyében és az "eretnek" kérdésben...

De végül is napközben készültem a kurzusra, Mara ötletét továbbfejlesztve összeállt egy újabb hidacska :-), aztán pakolás, szállítás, egy kis beszerzés, majd a rutinos helyszínelőkészítés Ildivel, Balázzsal és Marával, Terike segítségével. És elkezdődött a kurzus!

Most itthon készülök még a holnapi témákra és dinamikákra.

Jézus te adtál erőt mára. Számítok rád holnap is!

Áldott Jézus kurzus

Véget ért tegnap este a szegedi Jézus kurzus. Együtt szolgáltam benne Ágival, Balázzsal, Marával, Zsoltival, Ildikóval. Terike újra sokat segített nekünk.

A kurzusról tényleg úgy mentek haza a résztvevők, hogy találkoztak Jézussal. Volt, aki többször, több formában :-). Mi is, akik tartottuk. :-) Imameghallgatások, rátalálások, tanítások - ezekért voltak hálásak. Ami nekünk is nagyon építő volt.

Több új hidat és dinamikát próbáltunk ki, egy közülük olyan volt, ami talán az eddigi legerősebb. Szóval:

Elkezdődött a hét..

Az ünnepi de fárasztó hétvége után újra lendülettel neki álltam dolgozni.

Pénteken a közös terem díszítés fárasztó és izzasztó volt de közben nagyokat nevettünk és jól éreztük magunkat és örömmel dolgoztunk, sok kreativitást kellett bele vinni a díszítésbe, mivel a falak nem voltak túl jó állapotban. Jó sokáig dolgoztunk, majd késő este egy imával fejeztük be a munkát. A nászmise áldott volt, jó volt látni Api és Gergő örömét. Jó volt megélni, hogy megannyi harc után érett és felelős döntést hoztak. Az esküvő után én rohantam haza a kisebbik  keresztlányom ballagására. Még most volt, mikor a keresztvíz alá tartottam és most már 14 éves, kész, érett, szép, nagy lány.

Tegnap visszajöttem elég fáradtan és neki álltam a Korintus kurzus tanulmányozásának, elég késő éjszakába nyúlóan tettem, úgy, hogy reggel nem is tudtam korán felkelni.

Ma folytattam a szervezést a képzésre, jelentkezőkre vadászva...csak tudnám, Isten mit szeretne, azt tudom, én mit szeretnék..

Internetesdi

Néhány napja valami gikszer van az internettel... Ezért ma kihívtam az Amtel szakemberét, hogy vizsgálja meg a dolgokat. Hát, mint kiderült a probléma a mi oldalunkon van, csak azt nem tudjuk, hogy hol. Így marad a bizonytalanság, és a be nem töltött oldalak.

Mindettől függetlenül tovább folytattam a pályázat szakmai beszámolóját. Annyira örülök, hogy új dolgokkal fűszerezték meg az elszámolást, amiről persze nem adtak ki tájékoztatást. Milyen szerencse, hogy szeretem a kihívásokat! :D

Tovább szerveztem a szeptemberi Fülöp kurzust, amire meghívást kaptunk a Budavári Mátyás templom kisközösségétől. Dicsőség Istennek! 

Mára ennyi elég is lesz!  Áldás, Békesség!

 • Arm Kati

Józsi Barni 51%

Valamikor pihenni is kell. Ma megpróbáltam behozni egy kicsit a hátrányból... De lényegében egy kevéske szervezés és informatikai távsegítő üzemmód után átkapcsoltam szerkesztőnek és olvasom át a József Barnabás labor vázlatát. Egész érdekeseket is találok benne, pl. albañil = kőműves, intransigente = hajthatatlan Pál... Most 51%-on állok az 1300. szegmensnél. Holnap be fogom fejezni és remélem a kiadás is belefér.

Ma elköszöntem egy hónapra a közimtől. Megyek nyári misszióba, nem fogom őket látni :-(.

Meleg volt....

Reggeli ima és beszélgetés után, válaszoltam a levelekre és néhány bátorító telefont engedtem meg azon testvérek felé, akik jelezték, hogy jönnek a képzésre de nem küldtek be jelentkezést.

A kurzus adminisztráció, sajnos nem teljes, Kati jelzett felém néhány hiányosságot, azokat próbáltam-némelyiket, már többedszer-bekérni a testvérektől. Akik elsőre meghallották és beküldték, azt nagyon köszönöm ! Akik kicsit késlekedni fognak de beküldik, nekik is nagyon köszönöm. Akiket pedig hosszabban kell bátorítani azokat bátorítom, hogy készítsék el.

 • tothaniko

Józsi Barni 100%, de

Uh, ránéztem az órára. A mai napnak vége. Köszönöm Jézus, hogy adták erőt, amikor a lelkesedésem, kitartásom már elfogyott itt a gép előtt görnyedve a Józsi Barni fordítási szegmensei előtt. Este fél kilencre elértem a 100%-t :-). Aztán nekiálltam a szokásos kiadási tördelésnek: megjegyzések, oldaltörések, címlapgrafika... De iszonyatosan csúnya a láblécek kialakítása és a Letter->A4 áttérés sem egyszerű, és ez a Word2010 sem áll a kezemre még. Szóval a gólvonal előtt feladom mára, pedig már csak a címoldal van hátra :-), meg most jöttem rá: még az összes plakát is. Szóval, Jézus, holnap reggel folytatom.

Raktár hűvöse...

A mai ima és megbeszélés után, levelekre válaszoltam és néhány telefont elintéztem a testvérekkel. Ezek most elsősorban az Iskolaközösségen belüli kapcsolatok rendezéséről szóltak. Hála Istennek többen felismertük, hogy viszálykodások közepette és ellentétekkel nem lehet hitelesen evangelizálni.

Majd mára két jelentkezővel bővült az András kurzus létszáma, hála Istennek de a tervezett 15 még messze van, sajnos.

 • tothaniko

Hőségben bőségben

Uff.... Hihetetlenül meleg van, volt. Az irodába csak néhány padot kellett volna betenni, és már szedhettük is volna a belépőjegyeket, mint a szaunában.

Nos, az elmúlt napokban:

 • Fülöpöt szerveztem
 • Lelki gondoztam
 • Viccet meséltem
 • Irodisz undoritisszel küzdöttem
 • Feltettem a kurzusok meghívóját az arckönyvre
 • Hőségriadót fújtam-fagyizni kellett ebéd után :)
 • Központot takarítottam Anikóval
 • Program ajánlókat írtam az erdélyi csereprogramra
 • Könyvelést egyeztettem
 • Hőgutát kaptam....

Köszönöm Istennek a közelgő kurzusokat, amelyeken felemelkedik az Ő neve és dicsősége!

 

Egy tipikus napom

Köszönöm neked ma Jézus, hogy sikerült befejezni, kiadni a Józsi Barni vázlatát és plakátjait. És hogy délután sok apró kis ügyet sikerült elintézni, amelyek már napok óta itt nyüzsögtek a fejemben és nem hagytak a Józsi Barnira koncentrálni.

Volt ma minden mi szem-szájnak ingere. Egy tipikus Gellért nap: Egy fő projekt, amin dolgoztam 4-5 órát: Józsi Barni vázlat kiadás befejezése és a plakátok, majd megjelentetés. Obónak, a fordítónak visszajelzés.

Sok apró kis dolog: Jézus kurzus anyagainak elpakolása, Bandis jogosultságok javítása az adatbázisban, Kaposvári tervek és egyeztetések Muccsal és Marcival, Angélával megbeszélés, Mór atyával felvenni a kapcsolatot Laci kérésére, felkérni a vallomások megírására a tanácsot és a nem tanács tagokat, egy kis szervezés, szinkronizálás a szerverrel, készülés holnapra a békeszerző napra, felkészülés az utazásra, munkanapló.

És az erőgyűjtés reggel: a titkársági ima Katival, Anikóval és veled, Istenem.

 • Jóbel

Húzós és áldott

A tegnapi napom fáraszt volt, este szinte lerogytam. Távirati stílusban: Felkeltem. Kimentem vonathoz. Jegyvásárlás.

 • Felülni a vonatra.
 • Próbáltam aludni, nem ment.
 • Az Iránytű szegmenseit ellenőriztem a vonaton: 30% kész.
 • Budapestre megérkeztem.
 • Busszal Zuglóról át az irodába.
 • Megbeszélés: Maros Ildi, Angéla, Marik Jóska, Zsolti. EZ ÁLDOTT VOLT. Lesz illemkódexünk?
 • Irodai hálózat problémák detektálása.
 • Iroda megbeszélés Katival és Anikóval.
 • Ettem Katival.
 • Buszra fel Zuglóig.
 •  Vonatra fel. Iránytű szegmensek a vonaton: 91% kész.
 • Hazagyaloglás Szegeden.
 • Lerogyás.

Amiért hálás vagyok: a múltról való beszélgetésünk, a múlt megértése előremutató volt. Nem is, inkább áldás, amire már régen vártunk. Sok olyan dolog lett kimondva, amiről eddig nem tudtunk beszélni.

Sajog

Hálát adok mindenért, amit ma sikerült elvégezni, annak ellenére, hogy sajgott minden tagom és nem voltam 100%-os:

 1. Végigdúrtam a nagyobb számítás technikai kereskedők oldalait, mert az iroda informatikai berendezéseit cseréljük: router, Wifi AP, fájlszerver + biztonsági mentés, egy notebook Katinak. A fájlszervert meg is rendeltem: egy Synology DS211j 2TB Raid1-es lemezzel. Talán jövő héten üzembe is helyezem.
 2. Ma sikerült elérni Erdő P. titkárnőjét. Megtudtam tőle, hogy Süllei fog bennünket fogadni majd.
 3. Mór atyával ismét leveleztem.
 4. Lefújtam az András és József Barnabás kurzust :-(. De a kudarcból lehetőség lesz.
 5. Befejeztem az Iránytű fordításának ellenőrzését. Már csak néhány rajzot kell megcsinálnom, tördelnem, mert az oldalszámok a sok konkrét hivatkozás miatt nem térhetnek el.
 6. Leveleket intéztem.

Most elutazom Mórra, Siófokra a családdal.

 • Jóbel

ma is hétfő

A hétfő reggelek még mindig ugyanolyanok! :) 

Ma úgy volt, hogy titkársági megbeszélés lesz Gellérttel és Titusszal, de Gellért "kiütötte" magát-40°C-os lázzal fekszik- így a gyűlés elmaradt. Remélem gyorsan meggyógyulsz Gerike! :)

Így hát, a felszabadult időmet a Pepének írandó levélre fordítottam  és az új pályázati szerződésre.

Ezek a pályázatok... újabb és újabb elemekkel bővülnek, amitől sikító frászt kapok. Újabb kifejezéssel kell ismerkednem, értelmeznem: támogatás intenzitás %-ban kifejezve...

Megfejtéseket az alábbi címre: katalin.arm(kukac)ujevangelizacio.hu :)

Hálát adok Istenem azokért a barátokért, akiknek a jóvoltából van még hol laknom, és azokért a dolgokért, amiket bár nem látok de Te atyám már most cselekszel és készítesz elő számomra!  Dicsőség és hála neked!

 

 • Arm Kati

A hét kezdete..

Avval kezdem, pénteken megírtam a csütörtöki elmaradt blog bejegyzést-itt volt Gellért és el kellett rohannom Közibe-ezért maradt el a csütörtöki beírás. Mire evvel kész voltam és megírtam a péntekit, nem volt NET és minden elszállt, Még mielőtt düh rohamot kaptam volna gyorsan hálát adtam Istennek, hogy péntek van és nem kell a technika fortélyaival foglalkoznom. A hétvégét részben otthon töltöttem részben Pesten, tegnap est Krisztivel a Nyomorultakat a Szigeten-ez nekem ajándék volt a Krisztitől-bár már láttam de nagyon vártam és tetszett is.

Ma Gellértre gondoltunk, ki ágynak dől, nagy beteg lett és azért imádkoztam, hogy maradjon nyugton az ágyban a gyógyulásáig.

Reggel egy hosszabb telefon megbeszéléssel kezdte a napot illetve hetet.

Levelekre válaszoltam, szerveztem, és telefonszámot próbáltam megszerezni, és készültem a két tanításra, amit a fiatalok kértek tőlem.

Mirjammal az Ászáf kurzusra próbáltunk készülni, anyagot összeszedni.

Illetve a Korintusra való készület, még mindig fontos, mivel a hét végén már tényleg team lesz. 

 • tothaniko

Plakátok bezsákolva

Ma mai nap legnagyobb ajándéka, hogy a Mirjammal a plakátokat elrendeztük a raktárban. Meg felelő méretű szemetes zsákba beletettük és fel"dög céduláztuk." Most már nem zsákbamacskát árulunk, ha nem tudjuk, melyik zsák mit rejt. Pl; Szentlelket. Majd a levelekre válaszoltam. Vázlatot spiráloztam. Még készültem a tanításra és a Korintus teamre. Buszt néztem amivel elutazom Gyúróra.

Most pedig megyek az Új Aratás Közösség vezetőségi megbeszélésére. 

Istennek legyen hála, hogy raktár ránk eső részében rend lett. Ha még Zsolt elkészíti a szekrényt a plakátoknak, akkor leszek nagyon boldog leszek de így is elégedett vagyok. Köszönöm a Szentléleknek !

 

Kiszabadultam

A tegnapi blogírás elmaradt. Ugyanis egész nap gyengélkedett az internet! 

De kezdjük az elején. :) Reggel betipegtem a kis magassarkúmban, hogy betörjem, mire kell. Hát, el kell ismernem, ő tört be engem. :( No, mindegy a tegnapi napon az új pályázattal voltam elfoglalva.

Rákerestem az interneten a Wekerle alapkezelőjének nevére, és mit találtam?!? Teljesen lehidaltam. A cikk itt olvasható.  Szóval, meg kell állapítanom, vannak még csodák a magyar politikában. Remélem egyre több is lesz ezután. szóval a délutánt el papírozgattam és közben dicsértem az internetet. És amikor már meguntam, hogy egy dokumentumot se tudok kinyitni, felálltam, kikapcsoltam az egészet, és hazamentem!

 • Arm Kati