Költözés

Miért adok ma hálát? Hehe, nem azért, mint reggel gondoltam.

A hétvégém nem szokványos pünkösdi volt: esküvőn voltam a családdal Palicson, Vajdaságban, aztán vasárnap pedig régen látott rokonok látogatásával telt. Este érkeztünk haza 9 körül. Fáradt hét után indultam, még fáradtabban érkeztem haza. Úgyhogy hétfőn nem sok aktivitásra futotta.

Hétfő délután viszont kimentem Tátra térre a plébániára. Jó volt valami szépet látni :-). De igazán, ami engem kivitt oda, látni akartam Zsoltit, akit éppen akolitussá avattak. Nagyon büszke vagyok rá. Isten választotta őt. Ő volt a legfiatalabb az akolitusok között. Kis Timóteus. :-)

Ma nekiveselkedtem a feladatoknak, de beletört a bicskám a kétlakiságba: az új gépen a levelezés, a régin az állományok. Így nem ment :-( a munka. Jobbnak láttam befejezni a költözködést. Úgyhogy szépen apránként költözködtem. Nem is volt olyan egyszerű. A gépre az Ubuntu 11.04 simán felment (A Windowson driver vadászat ehhez képet kanosszajárás), csak az optimus technológiás nvidia videó kártya igényelt külön figyelmet, de legyőztem a problémát. Szóval a napom többnyire költözködéssel, másolgatással telt. 2006 elején indítottam el a Szent András fájlszervert, ennek egy másolata mindig a gépemen is megtalálható: 43e fájl, 44,7 GB kúszott át a hálózaton szép rendben + a régi profilomból kimazsoláztam a fontos programok beállítófájljait, meg a jókora levelezést. Most van egy szép, barkácsolásmentes Dell-es Ubuntum, ami szolgálni fogja az iskolát - remélem - az elkövetkezendő 5 évben. Remélem bírni fogja az aksija.

Este későn rádöbbentem, hogy nagyon szorít az OpenLP kiadása, úgyhogy megpróbáltam tűzoltásszerűen a fordítással, de most már feladom, nem tudok koncentrálni. Megyek aludni.

  • Jóbel