november 2013

Sok apróság

A szerdám és a csütörtököm itthon telt a gép előtt jobbára. Sok apró dologgal foglalkoztam: A kurzusbejelentőt újította meg, hogy minden kurzus rajta legyen (Jocó nem tudta beírni a Kornéliusz), feltettem, elküldtem. Felkerestem Angélát a csobánkai Fülöp miatt, beszámolt a kurzusról 24 résztvevő volt, a team elfáradt :). Attila is beszámolt a zalaegerszegi Ábrahám napról. Olyan büszke vagyok rájuk, hogy megtartották egyedül az alapján, amit Lacitól és tőlem láttak. Attilát mutatták be új vezetőnek, úgyhogy neki írtam egy kinevezést, miután Zsoltival beszéltünk erről. Bekrepált az egerem, gyorsan elfutottam, vettem egy filléres modellt. Megérkezett Orsitól a kurzusbejelentő: Marával összetartva lesz egy Fülöp. Készítettem neki meghívót és ajánlót is. A helyszín még nem fix, úgyhogy később kerül ki. Lackót felkerestem, hogy lesz-e a kecskeméti Fülöp/Új élet kurzus, amiről szó volt, de nem lesz. Biztonsági mentést készítettem az irodai szerverről.

  • Jóbel

Bandifi csapatépítő hétvége

Hosszas készülődés és sok-sok reklámozás után egy fantasztikus hétvégével ajándékozott meg Isten okt.2.felében. Egy nagyon változatos csapat gyűlt össze, és egy nagyon családias hangulatban voltunk együtt. Miután pénteken este bemutattam a Bandifi-projektet, és jól összerázódtunk a játékok során, szombaton de. Kis Orsi tanított a játékokról (mire jók, mikor milyen játékot vegyünk elő, mire figyeljünk a játékvezetésben, és hogyan használjuk evangelizációs célzattal a játékokat). Minden előadást gyakorlat követett: kipróbáltunk olyan játékokat, amelyeket különböző programokban használunk (pl. Koktél, iskolai lelkigyakorlatok). Természetesen a résztvevők is vezettek "saját" játékokat és minden gyakorlatot kiértékeltünk, hogy tanuljunk belőle.

Elmaradás

Azt hiszem kicsit elmaradtak a blog írások. Mint látjátok, ez nem nagyon megy nekem...
Az elmúlt hétvégén kicsit pihentem, (rám fért) hiszen kényszerből elmaradt a BandÁSz napok. :(
Mozgalmas hónapok után mozgalmas hetek következnek. Ma szembesültem vele, hogy a jövő évi működési pályázat beadási határideje nov. 25. Bele kell húznom. Ez lesz a hónap egyik projektje. A másik a fenntartói klub bővítése, amit Gellérttel kivitelezünk, a harmadik pedig a karácsonyi posta. E mellet persze vannak kurzusok és és lelkigyakorlatok amin szolgálok.

  • Arm Kati

Fordítás

Elfáradtam az októberbe, úgyhogy a novembert fordítással kezdtem. Aki használta már az új résztvevői adatbázist, az láthatta, hogy félig magyar, féli angol a felület. Na ezennel ez megszűnik és magyarul fog beszélni. Ezeket a modulokat fordítottam:

  • RedHen CRM 7.x-1.6
  • RedHen Memberships 7.x-1.0
  • RedHen Feeds 7.x-1.0-alpha2
  • Entity Registration 7.x-1.2

Nem számoltam közben, de kb. olyan 4-500 kifejezés fordításából állt. Most még várnom kell az elfogadásukra, de az első adag már le is jött a weboldal frissítésében. Nagy munka volt, ettől mindig fáztam, de most erőt vettem magamon, nekiálltam és ment mint a karikacsapás, csak türelem kellett hozzá, hogy elfogyjon :).

Ezen kívül hétfőn az üllési Palánta misszió záró alkalma volt. Innentől most már a maga lábán kell álljon a közösség :). Dicsőség Istennek értük! Kedden Dollinál voltam egy gyerekmisén Mórahalmon. Aztán pedig családi pihenő volt, az asszonyka elfáradt.

  • Jóbel

Hajsza vagy belerázódás?

Ez most kérdés bennem... Talán az utóbbi, bár kezd a fejemre nőni minden... Olyan kapkodós feeling-em van mostanában, úgyhogy hét elején összeszámoltam mi áll előttem - mármint Bandifis értelemben... A következő fél évben 16 Bandifis felkérésnek nézünk elébe! Wow! Ez rengeteg! Főként iskolai lelkinapok-lelkigyakorlatok - ezért is kezdtem ebbe az irányba mozdulni, ezért volt az okt-i. képzésnek ez a fő témája. Kis Orsival (Erdélyben a Keresztirányban volt munkatársam, most itt tanul-tanít Pesten a pszichológián) különféle iskolai lelkigyakorlatos (evangelizációs) programokat dolgozunk ki. Októberben többször is találkoztunk, ötleteltünk, aztán én összeírtam, kidolgoztam, újra átvettük, újra átírtam, stb... így készítettük elő már a képzést is együtt.

Fülöp után

Eltelt... :)
A hét végén tartottuk Tömő Janival és a budapesti Új Jeruzsálem Iskolaközösséggel egy Fülöp kurzust egyetemistáknak.
Tuti jó volt, 29 résztvevő jött el, 90%-ban valóban ebből a korosztályból. Nagyon jó élmény volt tartani nekik a kurzust, befogadóak, spontánok voltak. (ezek a mai fiatalok ;) )
A kurzus végére nagyon kifáradtam, mivel a szokott feszített tempó mellett két betegség is gyötört. Egy hörg hurutos torok gyulladás és egy hasmenős cucc... (a kettő nem jó párosítás együtt! :) )
Szóval a vasárnapi témámat meg kellett szakítanom egy rövidebb köhögő roham miatt, de Serbán Andi, aki a zenei szolgálatot vitte, ügyesen kisegített.
A közösség téma végét egy dinamikára hoztuk ki, Eutichus történetéből kiindulva. Nagyon erős lett így. Meghívtam három Budapesti egyetemista közösség képviselőjét is, hogy személyesen buzdítsák mindazokat, akiknek nincs közösségük.

  • Arm Kati

Megszületett Blanka

Megszületett Blanka lányunk keddre virradó éjszaka (2013.11.12, 3030 g, 50 cm)! Gyors szülés volt, az utolsó pillanatban érkeztünk be a kórházba. Erika jól viselte a szülést és a kórházban reggelre már erőre is kapott. Pénteken jöttek ki, addig idehaza voltam a lányokkal. Szuper jó volt teljes apának lenni. Dóra most már megszokta az új helyzetet, Hani örül. Szüleim, majd anyósom jött segíteni. Az elmúlt hét tehát itthon telt sok-sok örömmel, hálaadással, gyönyörködéssel.

Négy nőt szeretek :)

Azon viccelődtem magamban, hogy milyen jó dolgom van: négy nőt szerethetek egyszerre, és szinte mindegyikkel egy ágyban alszom :). Egy ágyban alszom Erával, a feleségemmel, akinek a kezében ott van a Blanka. Ha éjjel Dóra felsír, én megyek át melléfeküdni egy kicsit, hogy megnyugodjon. Hannával már ritkán szoktunk egy ágyban lenni, ő magasan lakik :), de néha ő is betéved hozzánk este. Na, ennyi a viccelődés.

Újra itthon

Múlt héten a szentföldön voltam egy konferencián. Régi álmom teljesült, és Isten messze felülmúlta, hiszen nem csak ott voltam (zarándokként), hanem sok csodának is tanúja lehettem... A Bandifis elképzeléseimet, terveimet is jól átdolgozta az Úr. Sokat beszélgettünk ott mindenkivel evangelizációról és találkozhattam olyan vezetőkkel, akik iskola-evangelizációznak már sok-sok éve. A SZAI is betévedt az utóbbi években itt-ott iskolákba, de most úgy néz ki, Istennek komolyabb tervei vannak ilyen irányba, hiszen a köv. félévben 13 ilyen felkérésünk van, és volt, amit idő hiányában le kellett mondani! Úgyhogy érdemes erre rendesen felkészülni! Ezért is örültem ezeknek a hosszas beszélgetéseknek.
  • éva

Új Evangelizáció Konferencia III.

Tegnap kint voltam Máriabesnyőn az Új Evangelizáció Konferencián. Nekem jutott az a megtiszteltetés, hogy az iskola műhelysávját kitöltsem, a Bandifi bemutatásával. Úgy gondolom nagyon jó volt. Kati sokat segített :) Hazatértem után elkészítettem a prezit a bemutatóhoz, ami sokat dobott rajta. A Szentlélek nagyon ott volt. Köszönöm, Uram! Sok-sok kérdéssel bombáztak a végén, amiből látszott, hogy érdeklődnek. A végén többen is odajöttek konkrét kapcsolatfelvételre, és a meghívások módját egyeztetni (iskolából és plébániáról egyaránt). Dicsőség Neked, Urunk! És kérünk Jézus, te nyiss ajtókat és adj kegyelmeket az igéd hirdetésére!

Blanka két hetes

Blanka most már két hetes. Lassan kezd beállni az új családi rend itthon. Némileg több feladatom van, mint eddig :). Most már az éjszakai műszakból is kiveszem a részem. Már nem úgy szolgálok itthon, mint azelőtt: a három gyerek határozottan több, mint a kettő.

Persze, azért nem tétlenkedem. A Bandisták dokumentum funkciójával bíbelődtem. Elsőre se volt rossz, de maradt benne még hiba, javítani kellett. Elkészült a többszörös dokumentumok nézete (pl. Jézus kurzus munkafüzet), az áttekintés, a dokumentáció, normális változáskövetési nézet... Tényleg sok kis apróság, ami időigényes nekem. Egy profi biztos összerakta volna ezt egy nap alatt, de én örülök, hogy egyáltalán sikerült. Meg persze töltögettem fel a dokumentumokat. Rájöttem, mennyi sok anyag nincs is feltöltve. Szóval nem automatikusan csinálom, hanem megnézegetek mindent, hogy mi friss van.

Közben volt egy Drupal-es kritikus biztonsági frissítés is. Szépen megcsináltam mind a 10 oldalra.

Vázlatok

A hét eleje vázlatírással telt. A Legyél igazi! vázlat tanításai már megvannak (átírva, újrahangolva), most már csak a részletek vannak hátra, meg a preziket átírni, legalább 2 hét munka... Az iskolai lelkigyakorlatokhoz is külön vázlatokat írok, most éppen az esztergomin dolgozom, ahol több, mint 200 diákkal leszünk együtt bő 4 órát. Nem sok idő, de az Úr ennél kevesebb idő alatt is tett már csodát és mi az Ő követeiként megyünk oda, várva, készülve a csodára! Hajrá!
  • éva

Konferencia és pályázat

A múlthéten három dologgal foglalkoztam. A hét elején összegyűlt az Új Jeruzsálem iskolaközösség, hogy megbeszéljük az elmúlt év, évek tapasztalatait, továbbá, hogy hogyan tovább. Megbeszéltük a Fülöp kontra Új élet kurzust, aminek mindenki örült.
Észre kellett vennünk, hogy a fizikai kapacitásaink megcsappantak Cs. Laci elköltözésével, valamit a közösség újabb projektjeinek beindításával. Megvizsgáltuk, hogy miért "fogytak" el a havi Fülöp résztvevők és hogy hogyan menjünk tovább. Rá kellett jönnünk, hogy Fülöpöt-Új életet csak úgy meghirdetni és várni a jelentkezőket sokkal "rizikósabb" mint egy célzott közösségnek, csoportnak tartani. Ehhez gyűjtöttünk ötleteket.
Kitűztük a jövő évi célokat is.
A hét további napjaiban az alapítvány működési pályázatát kezdem el írni. Ezúton köszönök minden segítséget. :)
A csütörtök pedig már a máriabesnyői konferenciáról szólt. Angélának segítettem a kitűzők elkészítésében és a regisztrációban.