Még nem szültünk

Még nem szültünk. Minden készen van, várjuk a napot és az órát.

Addig is itthon vagyok és csinálom, amit a gép előtt lehet:

 • Vikinek segítettem összerakni egy reklámcsíkot. Megismerkedett az Inkscape-pel :). Végül elkészítettem neki, amit szeretett volna, mert egy meglévő rajzomat akarta módosítani. A felvidéki Fülöphöz készült.
 • Katika és Éva kérésére átnéztem a meglévő irodai LibreOffice sablonokat, miután már nincs vezetékes telefonunk (költségek miatt), ezt törölni kell mindenhonnan. Néhány újat is készítettem: alapítványi ülés, alapítványi szerződés, szolgálati napló és beszámoló...
 • Katinak segítettem kielemezni a havi Fülöpök módszerét. Remélem föléled az Új Jeruzsálem csapata.
 • A Szent Benedek engedélyt kért egy képünk felhasználásra. Adtam nekik :). Aki kér és nem sunyít, annak adunk.
 • A RedHen adatbázist is fejlesztettem:
  • Frici útmutatása alapján kértem egy új képességet a RedHen regisztrációs moduljában. Egyelőre nincs rá reakció. Imádkozom.
  • A RedHen gyári tagság nézetét (amiben mi az elköteleződéseket tároljuk) felülírtam egy saját nézettel. Így már benne van az is, hogy melyik iskolaközösségre vonatkozik és milyen típusú. Ez az első nézet, ami felülír egy gyári fület. Ha megnéznéd: Saját adatlapom > Névjegy > Tagság
  • Megoldottam, hogy a névjegyek feltöltött képei legyenek automatikusan átnevezve ContactID + név formátumra. A régieket is átneveztem. Most már van mit elveszteni egy rossz funkcióval, úgyhogy mindent előbb lokális másolaton fejlesztek, aztán rakom ki élesbe. Ezzel együtt a régi Bandista képeket is lementettem.
  • Egy időigényes feladat is kész: A honlap első változataiban (2003-2008) és a Bandistákon is tároltunk személyes információkat a felhasználókról (user->data: a profiladatok is itt vannak) két különböző formában. Ez egy nagyon régi és idejemúlt tárolási forma, elvette a Drupal is. De az adatokat ki kellett nyerni onnan le kellett törölni. Addig bűvészkedtem szerény PHP-s tudásommal, míg összehoztam ezt: kb. 100 sornyi PHP. Rá is ment a szombati nap, de sikerült :). Egy CSV-be ki van mentve minden adat, és nincs személyes adat máshol, csak a RedHen névjegyekben.
  • Végül elkészítettem, hogy a regisztrációkor megadott adatok ne legyen zavaróak a felhasználó módosításakor: kiszerveztem egy lezárt csoportba, ami ott van ugyan, csak nem zavaró módon. A trükk az, hogy a felhasználó regisztrálásakor kinyitom ezt a csoportot az űrlapot automatikusan. Újra használtam a JS injector modult ehhez. Egyszerű megoldás :).
 • Frici szólt, hogy nem működik a Bandisták. Először nem tudtam mire vélni, majd rájöttem, hogy letöröltem egy modult, amit már nem használ a RedHen rendszer, de az első verzió a Bandistáknál még igen. Szóval ki is takarította utána a Bandistákat. Meg a alapbeállító fájlt is rendbe tettem mindenhol.
 • Elkezdtem tervezni a Dokumentumok feltöltését az új munkatársi oldalra. A Bandistákon ez kézi megoldással készült, most próbálok valami automatikus megoldást találni, készíteni, amivel gyorsan meg lehet találni a keresett dolgokat. Egyelőre van egy leírt tervem, amit pihentetek, hátha lesz valami jobb ötlet még. Ehhez tanultam is némit, pl. most átnéztem rendesen mit is tud a Display Suite.
 • És egy szomorú dolog is akadt. Úgy tűnik az olasz iskola kettéhasad. Obo fordította le részletesen Carlos levelét. Még tájékozódom az ügyben.

Ezek sikerültek. A kitartást ajándékként élem meg. Örülök, hogy tudok szolgálni így is, itthon. Folytatom a szülésig, akkor majd tartok egy kis szünetet.

 • Jóbel