HTTPS

Hétfőn Katival imádkoztunk. Obo új autót hajkurászott és úgy tűnik talált is. Örülünk, hogy le tudják cserélni a régi 24 éves autót. Várt rám egy csomó levél, kis ügy a nyári szemináriummal kapcsolatban, megírtam egy csomó GYIK-et. Végre megérkeztek az első külföldi jelentkezések (lengyelek, németek), és az olaszok elkezdtek kérdezni. Egész ügyesen kommunikálnak angolul :-), nekik igyekeztem válaszolni. Kiküldtem a tavaszi hírlevél maradékát, ami hálózati hiba miatt eredetileg nem ment el. Hanganyagot állítottam össze a hétvégi tanítóknak. És még néhány apróságot.

Este összeszedtem magam és nekiestem az SSL tanúsítványoknak. Végre az MagyarHosting-nál is megjelent a Let's Encrypt támogatása. Kaptam egy leírást is róla, szóval nekiláttam és megcsináltam minden Drupalos és egyszerű weboldalunkra egy szusszal. Elvileg most minden weboldalon működik (a csiszer.hu-t kivéve, mert ahhoz nincs hozzáférésem). Remélem nem lesz semmi probléma vele. Előfordulhat néha kevert tartalom, amikor külső oldalra hivatkozom egy képért, de talán nem lesz sok. Igyekeztem mindent relatívan címezni.

A Drupal-lel kicsit szórakozni kellet. Azt kellet elérni, hogy www. előtagot irányítsa át e nélkülire, valamint minden HTTP kérést irányítson át HTTPS-re. A hivatalos dokumentáció megoldását nem sokra tudtam használni, mert nekem egy kódbázison több oldal fut. Végül ezt a megoldást találtam, ill. állítottam össze. A Drupal .htaccess fájljába kell beletenni, a RewriteEngine on után:

# Átirányítás https://-re www. nélkül
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.(.+)$ [NC]
RewriteRule ^ https://%1%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Úgy látom, jól működik. Remélem jó lesz.

  • Jóbel