2013-as kurzusstatisztika

Pénteken elkezdtem a következő karácsonyi anyag összeállítását, a 2014-es ismert programokét. Jó sok telefont bonyolítottam le, de koránt sem értem a végére. Messze van még a szórólap elkészülte... Találkoztam Marával, hogy megbeszéljük a dolgainkat, hogy előkészüljünk az üllési karácsonyi programra, az Új élet kurzussal kapcsolatos feladatokra. Danival egyeztettünk a pécsi és a vajdasági tervekről. Az olaszországi kurzussal kapcsolatban futottam még egy kört... egyszóval szervezési napom volt.

Szombaton először is elkészítettem Dexternek az év végi statisztikát. Határidő volt. Aki érdekel: ide is csatolom a magyar statisztikát: 727 kurzus és képzés volt eddig a pontosan 18 év alatt. A kurzusok száma csökkent az elmúlt évben, elsősorban a Fülöpé :(. Hogy miért, arra van ötletem...

Áttanulmányoztam a színes vázlatot, amit kaptunk Dextertől. Fölvet néhány kérdést: 1. Ez már InDesign-nal készült. Mivel tudom ezt én megoldani? Fordítás hogyan lesz a memoQ-kal? 2. Kell-e nekünk teljesen színes verzió? Nyomdai kifutós? Nyomtatóval nyomtatható? Akinek nincs erre pénze, annak kellene egy olcsóbb fekete-fehér változat... 3. Hogyan tudom megoldani, hogy egy dokumentumot több stílusban tördelek? LaTeX, ConTeXt, HTML(XML)+CSS -> PDF, HTML, ePup konverzió? Milyen lehetőségek, technológiák vannak? Talán a Prince? TEI xml + ConTeXt? Szóval eltöltöttem ezt a kérdést tanulmányozva jó néhány órát. Még nincs meg a megoldás, keresem tovább.

Este felraktam még a Dünamisz (alias Pünkösd), a Mária, a Pál titka anyagait az új Bandistákra. Az Apolló kurzusét is elkezdtem, de azt már nem tudtam befejezni éjszaka.

Hála neked Jézus. Maradj velem!

  • Jóbel