Vége a nyárnak

Az Apolló kurzus jól sikerült. Nagyon jól. Az érdeklődés nagy volt, a szórás is, de összességében egy igen jó csapattal dolgozhattunk. A szolgáló csapat kiváló volt, öröm volt együtt szolgálni. Nem kell nekünk szórakozás, ha ilyen együtt szolgálni! Az időjárás elviselhető, a helyszín is megfelelő. Ez a kurzus nem lelkizős, hanem praktikus. Sok jó kis prédikátor-palántát láttunk! Nagy örömmel tértem haza. Az aratókat megéri tanítani. Megtiszteltetés volt a számomra.

Utána rövid alvás következett és indultunk Lacihoz Kecelre a Pál kurzusra. Ezen a kurzuson mindig meg kell halni, olyan sokat követel és ez most is így volt, sőt még úgyabbul. Az előkészítés nem volt kiemelkedő, a szolgáló csapat pedig nagyon kicsi. De végül is jól egymás mellé álltunk és a csapat végigvitte a kurzust. A résztvevők között itt is nagy volt a szórás, de ez az utóbbi évek Pál kurzusain rendszeres volt már. A kurzus része lehetett volna jobb is, de a körülményekhez képest elégedett voltam. A misszió része sokkal jobb volt, mint vártam a körülmények között, olyan igaz és megható esetekkel találkoztunk, ami ellentételez minden fáradtságot. A résztvevőink közül sokan teljes szívükkel vetették bele magukat az ismeretlenbe, nagyon örültem, hogy közösen evangelizáltunk. Kihívás volt, de jó volt mentorálni.

A kurzusok után jött a pihenő: Miután hazaérkeztem a Pálról, gyorsan még ügyet intéztünk a családban, aztán elmentünk Oboékhoz nyaralni. Oboék is elutaztak, megkaptuk a házukat :). Jól éreztük magunkat: a Hanna olvasott a könyvtárukból, a kislányok játszottak a játékokkal, trambulinoztak, strandoltunk, kalandparkoztunk Tordason, megkerültük bicajjal a tavat, állatokat néztünk, vonatoztunk... Egy hét után érkeztünk haza. Nem is emlékszem, mikor volt ilyen utoljára. Köszönöm.

És most elkezdődik az ősz. Finisben vagyok szolgálat terén, most még össze kell szedni a szálakat, hogy jól tudjam átadni.

  • Jóbel