Boldogságok

Csütörtökön először is elkészítettem Bubunak és Daninak a pécsi János kurzus ajánlóját és webes meghívóját. Remélem a fejszétől senki sem ijed meg :). Ezután elintéztem Katikának a 3 rendelést. Jövő héten megérkeznek. Aztán rácuppantam az adatbázis fejlesztésére, most éppen az események naplózására. Körbejártam a témát, de elsőre nem sikerült. Frici segített elindulni, aztán angolul sikerült is összehozni egy tiszta tesztkörnyezetben, rájöttünk a hibára, Frici elkészítette a hibajavítást, beküldtük, működik.

Pénteken Pepe felhívott Skype-on :). Azt hitte most van a szülinapom. Hát nem, de azért beszélgettünk. Egész jó színben volt!

A nap folyamán az adatbázist fejlesztettem: a kapcsolatok következtek. Itthon, a lokális másolatban kikísérleteztem, hogyan kell megjeleníteni a kapcsolatokat. Sikerült. Megterveztem a szervezeti csoportokat, a lehetséges kapcsolatokat, ezeket lére is hoztam. Majd észrevettem, hogy bár a szimmetrikus kapcsolatok (pl. A barátja B-nek) rendben működnek, de az irányzottak nem (A szülője B-nek). Újabb hiba, újabb körbejárás, ami ilyenkor szokás. Nem sikerült működésre bírni.

Helyette rendbe raktam az éles oldalon a már meglévő nézeteket, összeolvasztottam egy csomót. Eddig nem is tudtam, hogy lehet ilyet, de hát tanulok Fricitől. Így nem fogok elveszni a sok nézet között.

A hétvége az örömről szólt. Fricinek elküldtem a hiba leírását és már látom, hogy közben meg is oldotta. Én pedig ráfeküdtem egy másik témára, a Boldogok vagytok kurzus fordításának ellenőrzésére. Szombat este 45%-on voltam, vasárnap este 97%-on. Ma meglesz a kiadás is. Egész jó kurzus ez, fontos tanítása van és nagyon biblikus! Tetszik, már olvasva is egész megérintett!

És hétvégén megérkezett egy várva-várt meghívó levél is. :)

  • Jóbel