evangelizálni evangelizálva tanulunk meg

Hol is kezdjem....

Szóval, az elmúlt hetekben voltam szabadságon, (semmit se csináltam!!!) bicikliztem, kijártam a lágymányosi öbölbe, napoztam, barátnéztam. Azután jártam Gellérttel Titusz atyánál, a megbeszélés jutalma: úszás a vihar előtti épphogy csendes Balatonban. :)
Utána 1 nap pihi és utazás Marosvásárhelyre. Barangolás a városban, azután kirándulás Szovátára. Srácok, ha jöttök, el fogtok ájulni, olyan szupi helyre megyünk! Na és a társaság..... :D Lehet még jelentkezni!!!! :)

Nos, épphogy hazajöttem, már indultunk is Cs.Lacival Pannonhalmára  Ászáf kurzust tartani az ottani és nem ottani fiataloknak!
Wow volt! Isten olyan csodálatos jeleket művelt a résztvevők között, hogy nem győztünk kamillázni! A Szentlélek megnyitotta és átformálta a szíveket. Fantasztikus 4 nap volt! köszönöm Istennek, hogy láthattam és tapasztalhattam az Ő munkájának gyümölcsét és hogy az Ő eszköze lehettem! A szentmisék a bazilikában pedig leírhatatlanok. Aki már volt BandÁsz napokon, tudja miről beszélek. Ráadásul elkezdődtek a bazilika átalakítási munkálatai, így mi láthattuk utoljára  ebben az állapotban.

Visszatérve a civilizációba, ma az irodai munka mellett kirándulást tettünk Ercsóval és Lacival az IKEA-ban, néhány kurzus kellékért és nászajándékért.
Teljesen elkeserítettek azok a hírek, miszerint a tegnapi 23 jelentkezőből mára 7-en mondták vissza a Pál kurzust.....
Egyszerűen nem értem... Vannak persze vis major helyzetek, ezt megértem. De, hogy ha a szívemen van az evangelizáció és Jézus mellett akarok harcolni, akkor miért inkább a kényelmet és a világi szórakozást választom, mint a lelki épülést...
Nekem ez nem megy be!
Sokan tévesen azt gondolják, hogy minden előkészület nélkül egyszerűen kilökjük a résztvevőket az utcára és mint a Jehova tanúit végigzavarjuk az utcán őket! Sose tennénk ilyet!
Ha mindig mindenki arra vár, hogy a másik majd beszél vagy cselekszik helyette, hááát akkor sehová sem jutunk. Pedig evangelizáni és tanúságot tenni, Krisztusról beszélni csak evangelizálva lehet! Isten pedig a szabadság és bátorság Lelkét adja, ahogyan az apostoloknak 2000 éve, és azóta is mindenkinek, aki segítségül hívja az Úr nevét!

Úgyhogy most újra felhívást és kampányt indítottam a résztvevőkért. A többit Istenre bízzuk. Imában már letettük elé.

El kell kezdenem a konkrét tervezést a szeptembertől kezdődő szolgálatokra.
Kérem Isten vezetését és erejét az előttem álló napokhoz, hetekhez, hónapokhoz. Nélküle nem megy! 

Hálát adok neked Istenem mindazért amit a rejtekben cselekszel, váljon a Te dicsőségedre! Ámmen!!!

  • Arm Kati