Googletalanítás és facebooktalanítás

Scribus

Ez előző héten a nagy feladat az volt, hogy készítsek kurzusismertető szórólapokat, amiket Obo a karizmatikus találkozón szeretne használni. Úgyhogy ezt csináltam.

Hétfőnként Szegeden Új élet kurzus, most volt az én tanításom. Ez tök jó a fiatalokkal :-).  Az Énekfüzettel kapcsolatban jött egy hibajelentés, ezt javítottam. Hírlevelet küldtem. Rendeléseket intéztem. Noé Bárkája volt, tervezzük a következő évet. Weboldalakat biztonsági frissítettem. Laci oldalát már megint költöztették, mert a támogatója oldalát feltörték. Ja, én fel szoktam rakni a biztonsági frissítéseket.

És a hétvégén takarítottam a weboldalon:

  • faceboktalanítottam: Egy időben divat volt követő URL-ket rakni a cikkekbe. Ezeket most szépen megkerestem és kitakarítottam a cikkekből.
  • googlemapstalanítottam: Eddig alapértelmezetten a Google térképeit használtuk, de most mindent kipurgáltam. Egyrészt ezért, meg a Google maps licencpolitikája miatt. Úgyhogy váltottam az OpenStreetMapra a kapcsolat oldalakon és a teamtérkép oldalán is. Továbbá az össze kurzusajánlóból kitakarítottam a beágyazott Google-s térképeket. Ezután csak hivatkozások lesznek, nem ágyazok be térképet de azokat konstansan csak az OSM-re. A Google térkép szolgáltatásként részemről ignorálva.
  • Ettől sokkal jobban érzem magam :-)

Ja, és a bandifi.hu domén lejár napokon belül, nem újítom meg.

  • Jóbel