Háttérszolgálatok és nagy öröm

Húsvét előtt ahogy véget ért az Üdvösségtörténet kurzus, rohamléptekben pakoltam után, rendet tettem és készültem a következőre: hét közben Mélykúton voltunk a katolikus iskolában pedagógusoknak lelkigyakorlatot tartani. Robi, Csabi, Era jött velem. Igazán jó élmény volt, noha az út is járatlan volt előttünk. Amikor erről hazajöttem, másnap mentem Budapestre a vezetőképzőre. Izgalmas volt a hét, de az Úr erőt adott és jókedvűen csináltam.

Erdélyben Angela csinálja a Benjamin 1-2 kurzusokat. A második vázlatot is lefordította Obo, gyorsan elküldtem a memoQ exportot az erdélyi testvéreknek, aztán meg addig könyörögtem a mexikóiaknak, hogy csak elküldték a szükséges anyagokat, hogy egy rendes kiadást csináljak a két vázlatból. Elkészült, fenn van a Bandistákon: nyelvileg OK, tördelésileg is, leszámítva, hogy levélpapír maradt az oldal méretezése.

A másik nagyobb munkám az volt, hogy – készülve a koordinátori képzésre – az egyik legnehezebb koordinátori papírmunkát igyekeztem kiváltani: a kitűzők elkészítését. Leültem programozni, Scribus-t bújtam és összehoztam egy PDF-er verziót, amit Adobe Readerben lehet kezelni. Nagyon egyszerű. A koncepciót sikeresnek véltem, végigcsináltam minden kurzusra, megvalósítottam, kész van. Biztos, ami biztos alapon elkészítettem újra a LibreOffice Draw-os változatot is, de most már minden kurzus belefért egy állományba. Nagy munka volt, de megérte. Elkezdtem egy színes változatot is a kitűzőből, de azt egyelőre meghagyom az iroda játékszerének, túl bonyolult lenne. Scribus-ban is lehet automatizálni, Scribus Generator-ral, de egyelőre ezeket elnapoltam.

Volt még egy probléma az új névsor sablonnal, sok időt fecséreltem el, hogy hátha találok megoldást, de nem találtam. Maradt úgy, remélem használható lesz. Az egész koordinátori kézikönyvet és koordiinátori pakkot feltöltöttem a Bandistákra, induljon a teszt, hadd látom, mennyire válnak be ezek a fejlesztések.

Közben elkezdtem az Álomlátó adaptációs jegyzetét is írni, mert íni kell, csinálni kell.

Nagyhéten hívott fel Titusz, hogy Boti atya az utolsó napjaiba lépett. Nem lepődtem meg. Aztán úgy örültem, hogy Jézus pont húsvétvasárnapot választotta az áthívására, jó nagy ünnepre érkezett Boti. Én is így szeretnék majd meghalni. Temetése jövő kedden lesz, megyek.

Szervezem az előttem álló kurzusokat, eseményeket: karizmatikus találkozó, Kaposváron Új élet, Pál titka lesz Csanakon, koordinátori képzés, aztán majd Kaposváron Jézus kurzus.

Adj Uram erőt, jó kedvet az evangelizációhoz!

  • Jóbel