Kreatív + szervezés + emésztő gondok

A szegedi csapatunk számára egy nagyon jó hír: Nagy Robi atyát Szőregre helyezik! :) Örömködünk. Egyébként is igyekszünk a Noé Bárkáját újjáéleszteni, úgyhogy ez egy nagy ajándék. A napokban sikerült mindenkit felkeresni, akik régebben velünk tartottak és jönnek is a válaszok.

Kreatívkodok: pénteken állítottam össze a Pál kurzus missziójának három plakátját, aztán szombaton kinn voltam Üllésen, letisztáztuk a programot, hétfőn változtattam, amit még kell rajta és Reni el is vitte a kinyomtatott plakátokat és F-on is elkezdte hirdetni.

Jakab Kristóf pedig a János kurzusra kért egy „tanítványmérő”-t, amit hétfőn délután sikerült befejezni. Egy gyakorlatilag egy színes kártya elkészítését jelenti.

Egyébként pedig szervezek, egyeztetek az előttünk lévő nyári kurzusok ügyeiben. Nincs lazsálás, az idő most már szorít.

És ami emészt: úgy látom, a mostani Pál kurzus lesz a plébániamisszióval egybekötött Pál kurzusok sorában az utolsó. A mostani szervezés megmutatta az érdeklődést: még 16 résztvevőnk sincs. Most nem lehet arra fogni, hogy nem volt időben meghirdetve. Igen, utolsó. A kurzus nagyon jó, sokkal jobb, mint a régi lelkigyakorlatos házban elbújós, onnan kiküldős változat, de ugyanúgy nem jönnek rá résztvevők, mint a régire. A tapasztalat is mutatja, hogy a nyuszikból evangelizálni képes bátrak lesznek. De hiába van egy nagyon jó kurzusunk, nagyon jó hatással, nem tudjuk megtartani, nincs rá érdeklődés. Még nem tudom pontosan mit fogunk ezután tenni. Biztos, hogy más formában kell tartsuk: rövidebben, misszió nélkül. Vagy talán ritkábban? Még nem tudom. Ez most emészt.

  • Jóbel