Stryszawa

Sziasztok ismét! Stryszawa élmény volt, és még nem számoltam be nektek róla.

19-én, szerdán indultam Budapestre Adalberttel, felvettük Velencén Obot, majd Alcsútdobozon kocsit cseréltünk Kornéllal és érkeztünk az irodába. Elkészültünk az útra, mindenki megérkezett: Marcsi, Tündi, Éva, korán feküdtünk.

Csütörtök hajnalban keltünk. A régi nagy Magyarország területén utaztunk szinte végig. Az ezeréves határnál megálltunk egy fotóra, onnan kb. még egy fél óra volt Stryszawa. A lengyelek nagyon kedvesen fogadtak bennünket. Az egész szemináriumon nagyon kitettek magukért. Látszott rajtuk, hogy vannak elegen, egyáltalán nem voltak idegesek, ráértek mindenre. Nagyon jól megszervezték. Szóval aznap kezdte Pepe és Angela a „Siloe tava” nevű kurzust/lelkigyakorlatot.

Péntek-szombat ez a kurzus tartott, részt vettünk.

Szombat délután már az iskola aktuális dolgairól beszélt Pepe és este volt az iskolák bemutatkozása, valamint a kulturális est. Na, ez mókás volt: táncoltunk, énekeltünk... Vasárnap is Pepe beszélt az iskola aktuális dolgairól, délután még amikor már mindenki elment, beszéltünk Angelával (Pepe túl fáradt volt). Közben a lengyelekkel, ukránokkal, olaszokkal, szlovákokkal... sikerült beszélni, ismerkedni, csak Pepéék voltak elfoglaltak.

Vasárnap este jöttünk haza, éjfél után érkeztünk Petre. Aludtunk az irodában, reggel felkeltünk, Tündit, Marcsit útjára engedtük, aztán elvittük az autót vissza Kornélnak, utána hazavittem Obot, majd jöttem Szegedre.

Majd írok rendes beszámolót is a Bandistákra, a fényképeket már lehet nézni.

Kedd-szerda-csütörtök-péntek: számomra ez volt a gondtalan nyaralás az idén, amikor már minden fontos kurzuson túl voltam. Itthon voltunk, apa voltam és intéztük a család dolgait, minden napra feladatlistával. A lényeg, hogy felkészültünk a szeptemberi iskolakezdésre és elintéztük a már régóta várakozó dolgokat.

  • Jóbel