Tanácstalanság

Nem szeretem a tanácstalan állapotot, de ilyen is van velem. A mai napon pontot kellett tennem a lengyelországi tolmácsolási kihívásra. Megyünk Magyarországról 6-an (most már csak...) és Erdélyből is. A lengyelek semmilyen tolmácstechnikát nem biztosítanak. Egy rendes tolmácstechnikát 100e Ft-os nagyságrendben mérnek. Ez tehát nem játszik. Három alapötletem volt:

  1. Elkérni Lacinak a fülmonitorát, de ez későn jutott eszembe, Laci hazament Erdélybe, nem tudom összerakni.
  2. Streamelni a hangot hálózaton és mobilokkal hallgatni. Belső Wifi-s hálózatot tudnák építeni. Kb. össze is raktam a rendszert, amikor is rábukkantam a leírásra, hogy kb. 3-4 másodpercet késik így a hang. Erről tehát letettem.
  3. Maradt az FM transzmitteres eredeti ötlet. Néhány szakival beszéltem, tanácsot kértem. A lényeg, hogy mobiltelefonnal fogható frekvencián kell sugározni. Hát, ilyen eszköz nincs sok, ugyanis nagy teljesítménnyel tilos, érthető okokból (kalózrádió). A forgalomba kapható eszközöket jellemzően autóban szokás hallgatni és 1-2 méter a hatósugaruk, ami vajmi kevés. Néztem spéci cuccukat, tetszenek is, de vagy nem tudom egyedül megépíteni vagy nem jön meg ennyi idő alatt. Végül döntöttem és egy 5000 Ft-os sima transzmittert megrendeltem, ha nem jó, talán a bátyámé (ő még régebben vásárolta, nagyobb teljesítményű) használható lesz.

Ezen túl:

  • Végre jött ma Kasza Miklóstól egy jelzés, hogy haladt a RedHen fejlesztéssel.
  • Lackónak a Gáborról szóló megemlékezését felraktam a Bandistákra. A temetésen készült videókat csak elraktam, nem fogom publikálni. Nagyon aranyosak a gyerekei, ahogy dicsőítenek az apjuk temetése után.
  • Este volt egy megbeszélésünk Évával, Oboval, Tündivel a lengyel útról. 6 személyes autót keresünk! Sajna Ildikót nem engedi el a főnöke, úgyhogy Vajdaságot nem fogja senki képviselni.
  • Titusszal sikerült egyeztetnem: pénteken lesz „válságstáb” típusú megbeszélés a titkárság jövőjéről annak kapcsán, ami tegnap kiderült.
  • Írtam egy oldalt a készülő cikkbe, de nem igazán voltam nyugodt hozzá. Halasztva a befejezése.
  • Kati, Obi elkészült a hírlevelek szövegével, én meg szépen összeállítottam a HTML változatot és most mennek szépen ki egy perces időzítéssel...

Holnap pedig korán kelés, megyek apósommal mézet pörgetni. Ilyet sem csináltam még. Sok szurit fogok kapni :).

Köszönöm, Jézus!

  • Jóbel