1100 km

Csütörtök: Reggel 7-kor már a telepen voltam édesapámmal. Vágtuk a plakáttartó polcokat. Közben megérkezett segíteni Oroszi Feri is. Délre sikerült befejezni a polcok összeszerelését és a villany visszaszerelését. Az 1 órás vonatra feltettem édesapámat és hazautazott Szegedre és még aznap Kikindára, hogy orvoshoz jusson. Mi délután Ferivel összeszereltünk még egy könyvespolcot, átvittük a SALGÓ polcot, aztán pedig Benedek segítségével nekiestünk eszközöket pakolni, válogatni és átvinni a raktárba. Néha meglepődtem azon, amit találtam... Rájöttem, hogy mindenképpen szükség van egy raktárosra, aki átlátja a káoszt, a rengetek eszközt és rendben is tartja, hogy ne legyen pazarlás. Szóval, este ezen gondolkodtam, miközben Laci gépét bütyköltem. Bibi egyből ajánlkozott.

Köszönet a raktárért aki adományozta, édesapámnak, aki nélkül a polc nem valósult volna meg, nővéremnek, akinél hegesztettünk, édesanyámnak, Erának, Tündének, aki táplált bennünket, Sonyjának és Ferinek, akik segítettek felépíteni a polcot, a cégnek, aki adományozta a faanyagot… Istenem, te is építetted, hogy 2.5 nap alatt elkészült. Ezután már rend lesz és tisztaság a raktárban.

Péntek: Összeszedtem újra az Ábrahám képzés eszközeit, lefénymásoltam és összeállítottam a mappákat… készültem másnapra. Ezen kívül pedig Laci projektorát bütyköltem (MX711). Nagyot csalódtam a BenQ-ban. Először is ez már nem az első gép, a másikat visszavittük, kicseréltük, mert megtévesztően hirdette magáról a LAN funkciót a 712-es modell. Az első probléma, amin végül sikerült felülkerekedni: a Qpresenter, amivel LAN-on lehet vetíteni, nem indult el, 24-es belső hibakódot adott. Persze semmilyen leírás, de offline se online nem volt fellelhető erről. Kínomban felhívtam a BenQ Magyarország forró vonalát, ahol egy segítőkész fiatalemberre leltem: ez azt jelenti, hogy nem jó verziót használok, telepítsek fel egy másikat. Ennek örültem, de ezután jött a fekete leves: hiába nézegettem, sehogy nem sikerült kicsiholnom a programból, hogy a második képernyőről vetítsen. Újra felhívtam a forró vonalat, mire megtudtam, hogy ez a funkció még nincs implementálva. Nem én vagyok az első, aki reklamálok… De jó, hogy ennyi pénzt és időt öltünk abba a funkcióba, hogy a színpadról is lehessen vetíteni… Aztán elkezdtem megoldásokat keresni, talán az OpenLP távoli kezelése lesz a megoldás. Úgyhogy linuxot kap ez a gép is. Szóval, egy tanács: a BenQ-t csak úgy vegyetek, ha a helyszínen kipróbálhatjátok a keresett funkcióját, mert többet állít magáról, mint amire valóban képes.

Este még pakoltunk egy adagot a Katival le a raktárba. Biztonsági mentést készítettem a szerverről.

Szombat: 5-kot keltem, Lacival 6-kor indultunk el az irodából. 2,5 óra volt az út Zalaegerszegig. Az óvodában találkoztunk az iskolaközösséggel. Egy nagyon jó napot töltöttünk együtt. Remek volt a csapat, Lacial Ábrahámok voltunk és igyekeztünk átadni a víziót és a küldetést. Nem értünk mindennek a végére, de ami sikerült, azért hála Istennek. Jó volt újra látni a zalaegerszegi csapatot, mert olyan ritkán látom őket :). 7-kor indultunk vissza Budapestre, én csodáltam a tájat. Budapestről vasárnap éjjel egy lett, mire hazaértem Szegedre. 1100 km-t mentem az autóval.

Vasárnap: el voltam fáradva, mintha 10 napos kurzuson lettem volna. Mondjuk 10 napon keresztül nyomtuk reggel 7-től éjfélig. Szóval csak aludtam és pihentem, ahogy képes voltam rá.

Hétfő: Meglehetősen kómás voltam még. Folyton elnyomott a fáradtság. Úgyhogy rendszergazdai feladatokat csináltam: a projektoros gépen visszaállítottam az eredeti, gyári Windows XP-t, felraktam rá a Xubuntu 12.04-et (alternatív telepítő CD-ről ment csak fel) és felraktam a szükséges programokat. Még nem tökéletes, de örülök, hogy ezzel megvagyok. Aztán pedig még fordítottam egy kicsit, mert nemsokára lesz új kiadás az OpenLP-ből. Valamit sikerült a siloe.ro ügyében is intézni. Valamint Carlosszal beszélgettem Skype-on a római kurzus ügyében.

  • Jóbel